Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 19 Februarie 2020 - 10140 vizitatori azi
Actiune pe linie de silvicultura.

 1. In data de 09.12.2010, in baza Planului Comun de actiune pe linie combaterii si prevenirii taierilor ilegale de arbori si a Pomilor de Craciun, Serviciul de Ordine Publica impreuna cu Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Fraudelor, Politia mun. Bistrita, Politia oras Nasaud si Politia orasului Beclean, impreuna cu posturile de politie subordonate si silvicultori din cadrul ITRSV Cluj si al ocoalelor silvice de stat si private au executat o actiune pe linie de silvicultura pe Vaile Somesului, Ilvelor, Salautei, Bargaului, Budacului si Ilisua ocazie cu care au fost constatate urmatoarele :

            - auto controlate - 112

            - sanctiuni aplicate -  31 in valoare de 6720 lei din care:

            - Legea nr. 171/2010 - 1 in val. de 2000 lei

            - OUG nr. 195/2002 - 26 in val. de 3120 lei

            - Legea nr. 61/1991 - 4 in val. de 600 lei

            - bunuri confiscate - 27 pomi de Craciun  in valoare totala de 810 lei

             La actiune au participat un numar de 18 politisti si 8 silvicultori.

           Pomii de Craciun erau transportati intr-o autoutilitara condusa de numitul Iulian B. din com. Nuseni, si nu au avut aplicate pe ele sigilii crotalii. Conducatorul auto a fost oprit in trafic in Beclean, politistii intocmindu-i proces verbal de constatare a contraventiei conform art. 19/1/c din Legea 171/2010, dispunandu-se totodata retinerea in vederea confiscarii a celor 27 de pomi care au fost predati in custodie pe baza de proces verbal Ocolului Silvic Beclean.

 

2. In data de 09.12.2010, lucratorii din cadrul Politiei Oras Beclean, pe DJ 171 in localitatea Caianu Mic au identificat in trafic un autoturism condus de catre Maxim M., pe care l-au oprit. In autoturism se aflau si pasagerii Nastasie M., Eugenia H., si Anuta S., toti din com. Tirlisua, judetul Bistrita- Nasaud.

          In urma verificarii autovehiculului si a bagajelor pasagerilor au fost identificate 1670 pachete tigari, 33400 bucati tigarete aduse din Republica Moldova si 100 pachete a cate 10 bucati cu material pirotehnic (stelute) si 4 cutii a cate 100 bucati material pirotehnic( petarde) pentru care nu detineau acte de provenienta.

Tigarile si materialul pirotehnic au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cei in cauza sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, contrabanda, detinere ilegala de materiale explozive si transport  ilegal de materiale supuse accizarii. Au fost aplicate si doua sanctiuni contraventionale la Legea 12/1990, in valoare de 3000 lei.

 

3. In data de  09.12.2010 in jurul orelor  8.28, la iesirea din comuna Teaca pe DN  15 A,  conducatorul auto EMIL S., din Viile Tecii, in timp ce conducea un autoturism pe directia Teaca spre Viile Tecii, in momentul in care a ajuns la km 25 + 900 m din cauza neatentiei in conducere si a neadaptarii vitezei la conditiile de drum, a colizionat in spate autoutilitara condusa de catre Simion M., din Teaca, care a fost oprita pe partea dreapta a sensului de mers inainte de coliziune, pentru a cobori doua persoane.

In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala grava a numitei MONICA C., din Dipsa, pasagera pe locul din dreapta fata in autoturism, care a fost transportata cu elicopterul SMURD Tirgu Mures, cu diagnosticul TCC grav, politraumatism prin accident rutier, contuzii pulmonare, hematom abdominal, coma si a numitului Emil S., caruia i s-a stabilit diagnosticul politraumatism prin accident rutier, TCC acut de nivel I, plaga contuza frontala, traumatism toracic inchis, semiinconstient.

Conducatorul autoturismului nu a putut fi testat cu etilotestul dar i s-au recoltat probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducatorul auto Simion M. a fost testat cu etilotestul care a indicat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile continua de catre Serviciul Rutier Bistrita-Nasaud.

 

4. La data de 09.12.2010, orele 13.00, pe DN 17 la intersectie cu DJ 151, km 36+450, pe sensul de mers Sintereag-Bistrita,  numitul IOAN E., din Satu-Mare, in timp ce conducea un autoturism, din cauza nepastrarii distantei s-a colizionat cu un alt autoturism, condus de VaLENTIN B.

          Din accident a rezultat ranirea usoara a  numitei MARIA B., din Caila, pasagera in al doilea autoturism, care a fost transportata la Spitalul Judetean Bistrita cu diagnosticul: contuzie forte torace.

          Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ si s-au recoltat probe biologice de sange.

Cercetarile continua de Politia oras Beclean.

 

5. La data de 09.12.2010, ora 07:30, pe str.Republicii, in localitatea Singeorz-Bai, conducatrul auto IOAN C., din Maieru, in timp ce conducea un autoturism, a surprins si accidentat pe ROBERTA S., de 12 ani, din orasul Singeorz-Bai, care s-a angajat in traversarea strazii din partea dreapta prin loc marcat si semnalizat.

Din accident a rezultat ranirea usoara a numitei ROBERTA S. care  a fost transportata la Spitalul Orasenesc Nasaud, avind diagnosticul:  traumatism cranio-facial cu hematom regiune frontala, plaga contuza palteblala ochi stang si escoriatii frontale.

Conducatorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, recoltanu-i-se  probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei

Cercetarile contiunua de politia oras Singeorz Bai.

 

 

      PURTATOR DE CUVANT AL I.P.J. B-N

Agent principal de politie

Mariana Petrosanu

E-mail: cabinet@bn.politiaromana.ro

Telefon:0263203103; fax: 0263232062

0 comentarii1785 vizualizări10 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0