Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
VERIFICARILE PRIVIND LEGALITATEA ACTIVITATILOR DIN DOMENIUL PANIFICATIEI.

Politistii bistriteni au efectuat astazi peste 40 de controale, fiind verificate trei societati comerciale si  39 de autovehicule care transportau produse cerealiere si de panificatie. Doi administratori sunt cercetati pentru evaziune fiscala.

 In data de 11.09.2013, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniti de politisti din cadrul Politiei municipiului Bistrita si Serviciului de Ordine Publica, au actionat pe raza localitatilor Bistrita si Beclean,  pe linia prevenirii si combaterii ilegalitatilor din domeniul producerii, prelucrarii, depozitarii si comercializarii de produse cerealiere si de panificatie.

 In urma verificarilor mijloacelor de transport detinute de doua societati comerciale,

a rezultat faptul ca reprezentantii acestora au comercializat produse de panificatie fara a intocmi documente legale, respectiv avize si facturi, si  avand o evidenta contabila dubla pentru produsele livrate si banii incasati.

 Politistii au intocmit doua dosare de cercetare sub aspectul comiterii infractiunilor de  evaziune fiscala, constand in "omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale", prejudiciul estimat fiind de 7.000 lei.

 De asemenea, s-a constatat ca unul dintre conducatorii auto lucra fara a fi angajat conform legii, aspect comunicat Inspectoratului Teritorial de Munca  Bistrita-Nasaud pentru luarea masurilor legale.

 Politistii au aplicat totodata 12 sanctiuni contraventionale la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite republicata.

 Politstii bistriteni au demarat la data de 1 septembrie a.c. o actiune de prevenire si combatere a ilegalitatilor in domeniul producerii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie, fiind efectuate controale de la producatori pana la cei care vand produsul finit catre populatie.

 


0 comentarii2786 vizualizări11 septembrie 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0