Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 27 Februarie 2020 - 8822 vizitatori azi
VERIFICARI PRIVIND TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATA.

Pe parcursul zilei de astazi, politistii din cadrul Serviciului Rutier si Biroului Judetean Politie Transporturi verifica respectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata, pe raza judetului.

 Principalele obiective ale actiunii sunt prevenirea si reducerea numarului accidentelor rutiere soldate cu victime omenesti si pagube materiale insemnate, ce au loc pe drumurile publice in zona trecerilor la nivel cu calea ferata.

 In perioada 2012-2013, la trecerile la nivel cu calea ferata pe raza judetului nostru au fost inregistrate 5 accidente rutiere soldate cu victime, dintre care 2 accidente grave cu 2 morti si 2 raniti grav si 3 accidente cu 4 raniti usor, iar 3 accidente doar cu pagube materiale.

 Cauza principala a acestor accidente este nerespectarea de catre conducatorii auto a legislatiei rutiere privind trecerea la nivel cu calea ferata, particularizata prin  neoprirea in dreptul indicatorului ce obliga la oprire, daca barierele sunt in curs de coborare ori in pozitie orizontala si/sau semnalele sonore si luminoase care anunta apropierea trenului sunt in functiune si prin neasigurarea corespunzatoare.

 

 

0 comentarii1470 vizualizări13 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0