Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 26 Septembrie 2020 - 18208 vizitatori azi
Activitati pe tema delincventei juvenile.

In cadrul Saptamanii Prevenirii Criminalitatii, miercuri, 2 octombrie, politistii bistriteni au desfasurat o serie de activitati pe tema delincventei juvenile. Miercuri, 02 octombrie, in ziua prevenirii delincventei juvenile, politisti de la  Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, insotiti de politisti de proximitate, au fost prezenti in trei licee din municipiul Bistrita, unde elevii aspiranti la titlul de voluntar al politiei au sustinut proiectele de evaluare.

Elevii de la Grupul Scolar "Grigore Moisil" au ales sa prezinte colegilor lor o tema destul de grea, dar interesanta in acelasi timp - "Criminalistica". Alegerea lor a fost motivata de dorinta de a-si informa colegii despre confuzia care se face de obicei intre criminalitate si criminalistica- ramura care se ocupa de cercetarea locului faptei, identificarea si expertizarea probelor.

Elevii de la Colegiul National " Andrei Muresanu" au realizat un scurtmetraj despre riscurile consumului de droguri, de alcool, tigari, evidentiind si alte tipuri de infractiuni subsecvente : furtul, fapte cu violenta. Ineditul prezentarii a fost dat de faptul ca ei au fost atat regizori, cat si actori in filmuletul prezentat.

 Colegiul National "Liviu Rebreanu" s-a remarcat printr-o prezentare complexa, pe mai multe paliere infractionale: consumul de droguri, falsul de moneda si infractiunile cu carduri. Elevii-voluntari au purtat discutii interactive cu colegii lor pe aceste teme si au adus pentru fiecare subiect si recomandari preventive.

         In mediul rural, politistii de la prevenire,  insotiti de politisti de la Postul de Politie Maieru si Sectia 7 de Politie Rurala, au lansat proiectul " Siguranta la scoala". Atractia evenimentului a constituit-o prezenta politistilor din

 Serviciul de Actiuni Speciale,  care au facut demonstratii de forta si tehnica de lupta si au prezentat armamentul din dotare celor aprox. 1000 de elevi prezenti. In cadrul acestui proiect, vor avea loc lectii de prevenire, informari, dezbateri prezentari de filme didactice cu caracter preventiv.

 Ulterior, la Sangeorz-Bai a avut loc activitatea de evaluare a celor 15 elevi voluntari ai politiei.

 

 

        ****

In perioada 30 septembrie- 6 octombrie 2013, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud organizeaza cea de-a opta editie a Campaniei de prevenire SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII. 

 "Implica-te pentru siguranta comunitatii tale! Fii alaturi de Politie in SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII  30 SEPTEMBRIE- 6 OCTOMBRIE  2013!"

 

1 comentariu1701 vizualizări03 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0