Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 27 Februarie 2020 - 8934 vizitatori azi
CONDUCATORII AUTO FARA EXPERIENTA, IN ATENTIA POLITISTILOR.

Politistii rutieri au organizat in cursul saptamanii  trecute intalniri cu persoanele care efectueaza pregatirea practica in vederea obtinerii permisului de conducere. Saptamana trecuta, politistii rutieri au organizat sedinte la doua scoli de soferi din municipiul Bistrita, unde au desfasurat activitati de prevenire a accidentelor rutiere in care sunt implicati conducatorii auto fara experienta.

 Cei 46 de cursanti au urmarit un material video cu accidente rutiere produse din cauza vitezei excesive, neatentiei la volan si conducerii sub influenta bauturilor  alcoolice.

 Alaturi de instructorii auto si profesorii de legislatie rutiera, politistii rutieri le-au transmis recomandari preventive pentru respectarea regimului legal de viteza, acordarea de prioritate pietonilor, portul obligatoriu al centurii de siguranta, respectarea regulilor privind trecerile la nivel cu calea ferata si impotriva consumului de bauturi alcoolice la volan, totodata  fiindu-le oferite pliante cu recomandari pe linie de circulatie rutiera.

 De asemenea, politistii le-au atras atentia ca viteza maxima admisa in afara localitatilor pentru autovehiculele ai caror conducatori au mai putin de un an de practica in conducere sau pentru persoanele care efectueaza pregatirea practica in vederea obtinerii permisului de conducere este cu 20 de km/h mai mica decat viteza maxima admisa pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

 Activitatea s-a desfasurat in cadrul Campaniei de prevenire SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII,  organizata de Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud in perioada 30 septembrie- 6 octombrie 2013.

 

0 comentarii1372 vizualizări08 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0