Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 25 Septembrie 2020 - 13508 vizitatori azi
FII RESPONSABIL! PASTREAZA SI FOLOSESTE ARMA LEGAL!

Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud deruleaza o campanie de informare si responsabilizare a cetatenilor detinatori de arme, sub sloganul "Fii responsabil! Pastreaza si foloseste arma legal!". 

Campania a fost initiata de Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul  Inspectoratului General al Politiei Romane, si va fi derulata pana la sfarsitul anului 2013.

Politistii Biroului Arme, Explozivi, Substante Periculoase, Serviciului de Ordine Publica si Compartimentului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii desfasoara  activitati de prevenire, instruire si responsabilizare a detinatorilor de arme cu privire la obligatiile care le revin in pastrarea si folosirea armelor letale si neletale.

Astfel, acestora le sunt reamintite principalele reguli in vigoare:

1.   Luati toate masurile necesare pentru pastrarea armelor la domiciliu, resedinta sau, dupa caz, la locul de rezidenta, astfel incat persoanele neautorizate sa nu aiba acces la acestea, inlaturandu-se pericolul de vatamare corporala accidentala.

2. Nu lasati armele nesupravegheate in autovehicule, in mijloace de transport in comun sau in camera de hotel! Evitati pericolul pierderii sau furtului acestora.

3. Folositi arma numai in poligoane autorizate sau in caz de legitima aparare ori stare de necesitate.

 

4. Este interzis portul armelor neletale, destinate autoapararii, in urmatoarele conditii:

-         in locuri aglomerate, stadioane, sali de spectacol si adunari publice, precum si in alte locuri in care folosirea acestor arme nu este permisa de lege;

-         daca detinatorul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, produselor sau substantelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora, ori in stare avansata de oboseala sau sufera de afectiuni temporare, de natura sa genereze o stare de pericol in conditiile in care poarta arma asupra sa;

-         neinsotite de documentul care atesta dreptul de port si folosire.

- titularii de permise de arma sunt obligati sa ia masurile necesare pentru a asigura securitatea armelor si munitiilor pe care le detin si sa nu permita accesul la ele al persoanelor care nu au dreptul sa detina arme sau munitii. Acestea se vor pastra in fisete ori cutii metalice cu doua compartimente, asigurate cu sisteme de inchidere independente.

Conform prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, permisul de arma are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeaza de la data eliberarii sau, dupa caz, de la data ultimei prelungiri.

In vederea prelungirii valabilitatii permisului de arma, titularul acestuia este obligat sa se prezinte inainte de implinirea termenului de 5 ani la Biroul Arme, Explozivi, Substante Periculoase, cu armele inscrise in permis si cu documentele prevazute de lege!  

         

0 comentarii1897 vizualizări15 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0