Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Februarie 2020 - 944 vizitatori azi
POLITISTII ACTIONEAZA PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE IN DOMENIUL PANIFICATIEI

Actiune de prevenire si combatere a ilegalitatilor in domeniul producerii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie, desfasurata de politistii bistrriteni. Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor impreuna cu specialisti din cadrul Directiei Judetene pentru Agricultura si Directiei Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud au efectuat o actiune pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, pe linia producerii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie, la o societate comerciala din municipiul Bistrita.

Cu ocazia verificarilor efectuate s-a stabilit ca in incinta punctului de lucru apartinand acestei societati functioneaza o brutarie, fiind identificate doua persoane care desfasurau activitati remunerative, fara a fi semnat contracte individuale de munca, fiind sesizati reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca Bistrita-Nasaud.

La fata locului politistii au identificat documente de evidenta contabila dubla, respectiv un caiet completat partial, continand date despre clientii firmei, sortimentele de paine comercializate si sumele de bani incasate. Inscrisurile identificate au fost ridicate impreuna cu documentele de evidenta contabila in vederea continuarii cercetarilor si a verificarilor de specialitate.

Cu aceeasi ocazie reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud si cei ai Directiei Agricole Bistrita-Nasaud au constatat ca societatea nu detine toate autorizatiile necesare functionarii brutariei, motiv pentru care au aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 2.000 lei si au dat un termen de 10 zile in vederea remedierii deficientelor constate.

Pe fondul celor constatate, administratorul societatii va fi cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, fapta prev. si ped. de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005, urmand a se stabili si prejudiciul cauzat Bugetului Consolidat al Statului.

 

Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti

In 14.11.2013, ora 02:00, pe DJ 172, in Mocod, politistii l-au identificat pe B.I. de 30 ani din Floresti, care a produs un accident de circulatie.
In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca acesta are permisul de conducere retinut pentru fapte penale comise la regimul circulatiei. Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1,16 mg/l alcool in aerul expirat, fiind condus la spitalul Nasaud in vederea recoltarii de probe biologice, insa acesta a refuzat.
Susnumitului i-a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana cu permisul de conducere retinut, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 gr/l alcool pur in sange si refuzul recoltarii de probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
Fiind verificat in bazele de date, politistii au constatat faptul ca, pe numele acestuia Judecatoria Nasaud a emis mandat de executare a pedepsei inchisorii, pentru infractiuni la regimul circulatiei, luandu-se masura retinerii si depunerii acestuia in arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud.

 

0 comentarii1505 vizualizări14 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0