Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 31 Octombrie 2020 - 13962 vizitatori azi
ACCIDENT RUTIER la FELDRU. COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE. PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER.

In data de 25.11.2013 politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe DN 17 D, pe raza localitatii Feldru, o femeie in varsta de 19 ani din Feldru, care conducea un autovehicul, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, respectiv carosabil umed, a patruns pe contrasens si a colizionat frontal cu o autospeciala SMURD.

Ca urmare a acestui accident, a rezultat ranirea grava a conducatoarei auto si ranirea usoara a doua persoane, personal SMURD. Victimele au fost transportate la Spitalul orasenesc Nasaud pentru a li se acorda ingrijiri medicale.

 

POLITISTII ACTIONEAZA PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE IN DOMENIUL COMERTULUI CU CARNE SI LEGUME-FRUCTE

34 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 22.000 de lei au fost aplicate in urma unor controale pe linia combaterii evaziunii fiscale in judetul Bistrita-Nasaud.

Politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciului de Ordine Publica si Serviciului Politiei Rutiere, din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, in cooperare cu ANAF- Directia Generala Antifrauda Fiscala, Administratia Judeteana a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor au actionat in sistem integrat pentru identificarea si tragerea la raspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente catre bugetul de stat prin desfasurarea de operatiuni de achizitie intracomunitara/import fara evidentierea activitatilor comerciale.
Astfel, la nivelul judetului Bistrita-Nasaud au fost verificate 28 de societati comerciale si 25 de persoane fizice, au fost aplicate 34 de sanctiuni contraventionale in valoare de 22.300 de lei, fiind indisponibilizate/confiscate legume-fructe, carne si produse din carne in cuantum de 400 de lei.
In perioada 19-29.11.2013, sub coordonarea Inspectoratului General al Politei Romane, se desfasoara la nivel national ample actiuni care au drept scop principal combaterea evaziunii fiscale in domeniul comertului cu carne si produse din carne congelate, legume-fructe si in domeniul comertului cu obiecte ornamentale pentru sarbatorile de iarna, provenite din import sau din achizitii intracomunitare si protejarea bugetului consolidat al statului.

 

ACTIUNE A POLITISTILOR PENTRU PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER

15 infractiuni au fost constatate si 34 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate, in timpul unei actiuni pe linie silvica, coordonata de ofiterii specialisti ai Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, in judetele Maramures si Bistrita-Nasaud. In cadrul controalelor efectuate in fondul forestier si a verificarii documentelor justificative, au rezultat 31.833 mc. de material lemnos taiat fara respectarea normelor silvice in vigoare.

In perioada 19 - 22 noiembrie a.c., ofiteri specialisti din cadrul Directiei de Ordine Publica - I.G.P.R., impreuna cu politisti din cadrul I.P.J. Maramures si Bistrita Nasaud, au actionat pe raza judetelor Maramures si Bistrita-Nasaud pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice.

Au fost efectuate 5 controale in fondul forestier si au fost verificate 15 societati comerciale, precum si 115 autovehicule care transportau material lemnos. De asemenea, au fost verificate 7 ocoale silvice si 34 partizi silvice de material lemnos.

In urma activitatilor desfasurate, politistii au constatat 15 infractiuni, dintre care 8 infractiuni la Legea 46/2008 privind Codul Silvic - art. 108, 110 - taiere fara drept de arbori si furt de arbori, 2 infractiuni la Legea 46/2008 art. 112 - folosire fara drept a dispozitivului special de marcat, 1 infractiune la Legea nr. 241/2005 - punere in circulatie fara drept de documente cu regim special si 4 infractiuni de abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu, fapte prevazute de Codul Penal.

In cadrul controalelor efectuate in fondul forestier si a verificarii documentelor justificative, au rezultat 31.833 mc. de material lemnos taiat fara respectarea normelor silvice in vigoare.
Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a suspectilor si luarii masurilor legale ce se impun.

De asemenea, au fost aplicate 34 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 125.000 de lei, dintre care 30 la Legea 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, 4 la Hotararea nr. 996 / 2008 pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienta, circulatia si comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spatiilor de depozitare a materialelor lemnoase si al instalatiilor de prelucrat lemn rotund.

218 m.c. de material lemnos, in valoare de 28.110 de lei, a fost ridicat in vederea confiscarii.

Actiunea politistilor a fost desfasurata in baza Planului Comun de Actiune "Scutul Padurii 2013" pentru prevenirea taierilor ilegale de arbori din paduri si a faptelor ilegale asociate din circulatia, depozitarea, prelucrarea primara si comercializarea materialului lemnos, la activitati participand si specialisti silvici din cadrul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si I.T.R.S.V. - urile regionale, precum si din cadrul R.N.P. - Romsilva si Directiile Silvice Judetene.

Exemple:
? Un padurar, in varsta de 27 de ani, de la un ocol silvic privat de pe raza judetului Bistrita-Nasaud a intocmit 6 avize de insotire a materialului lemnos cu un volum de 58 m.c. unor proprietari de vegetatie din afara fondului forestier, inaintea intocmirii actului de punere in valoare. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu, instigare la aceasta fapta si punere in circulatie fara drept de documente cu regim special. De asemenea, a fost dispusa masura confiscarii volumului de 58 m.c. lemn lucru rasinoase.

? La controlul efectuat la o partida de material lemnos constituita la un ocol silvic din judetul Bistrita-Nasaud, s-a constatat faptul ca doi angajati, in urma exploatarii arborilor din partida, au taiat fara drept si sustras 12 arbori de esenta rasinoase, cu un volum de 11,664 mc.. Fata de angajatii societatii s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de taiere ilegala si sustragere de arbori, fapte prevazute si pedepsite de art. 108 si 110 Cod penal.

?Tot la acest ocol silvic s-a constatat faptul ca, in perioada 2010 - 2013, s-a aprobat punerea in valoare a 4.500 m.c. de material lemnos, cu toate ca studiul de amenajare al padurii nu era avizat de ministerul de profil, iar materialul lemnos a fost exploatat de mai multe societati comerciale din zona. In continuare se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la infractiunea de taiere ilegala de arbori si abuz in serviciu contra intereselor publice.

 

A pierdut controlul volanului si a intrat cu masina intr-un parapet

In 25.11.2013, ora 01.00, pe DN 17 D in localitatea Ilva-Mica, G.O., in varsta de 54 de ani din Ilva Mica, in timp ce conducea un autoturism, datorita neadaptarii vitezei in curba, a pierdut controlul volanului si s-a lovit de un parapet din beton al unui podet.
Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Din accident a rezultat ranirea usoara a conducatorului auto si avarii la autoturism in valoare de 2.000 lei.
Cercetarile continua de catre Politia orasului Nasaud.

 

 

0 comentarii2219 vizualizări26 noiembrie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0