Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Februarie 2020 - 1774 vizitatori azi
Cu TAF-ul neinmatriculat si fara permis de conducere. Suspecti de furt, identificati.

 

In 28.11.2013, ora 09.10, politistii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca F. A. de 36 de ani din Valea Mare s-a deplasat cu un TAF pe un drum forestier din apropierea localitatii pentru a transporta lemne, dar ca din cauza drumului acoperit cu gheata, acesta a derapat si s-a rasturnat.
In urma efectuarii de verificari s-a stabilit ca F.A. a imprumutat TAF-ul de la T.S., administratorul unei societati comerciale din localitatea Sant.
Susnumitul a condus TAF-ul pe drum public fara a poseda permis de conducere, iar autovehiculul nu era inmatriculat.
Din eveniment a rezultat ranirea usoara a lui F.A. care a fost transportat la Spitalul orasului Nasaud pentru a i se acorda ingrijiri medicale.
Cercetarile continua de Postul de Politie Sant, sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere a unui autovehicul neinmatriculat, conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si vatamare corporala din culpa.

 

Suspecti de furt, identificati de politisti

In 28.11.2013, ora 14.00, politistii au fost sesizati de catre I.M. in varsta de 68 de ani din Viisoara, administratorul unei societati comerciale din Bistrita, cu privire la faptul ca in perioada 26-28.11.2013, persoane necunoscute au sustras din magazia societatii 42 de cofraje cu oua, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 500 de lei.
Ca urmare a cercetarilor efectuate, politistii au identificat principalii suspecti in persoana numitilor: B.C. in varsta de 38 de ani, B.C.A. de 16 ani si P. M. in varsta de 16 ani, toti din Bistrita.
Acestia susnt supectati ca in 27.11.2013, in jurul orei 18.00, au sustras si vandut ouale lui T. P. in varsta de 34 de ani din municipiu, de la care au fost ulterior recuperate.
Cercetarile continua de catre Biroul de Investigatii Criminale Bistrita-Nasaud.

 

A incercat sa evite un autoturism si a accidentat o persoana

In 28.11.2013, ora 12.10, politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe strada Andrei Muresanu din municipiul Bistrita s-a produs un accident de circulatie soldat cu o persoana ranita usor.
Din primele cercetari s-a constatat faptul ca C.V. in varsta de 21 de ani din Bistrita, conducatorul unui autovehicul, a incercat sa evite coliziunea cu un autoturism care circula pe banda a doua in acelasi sens de mers si care i-a taiat calea.
Autovehiculul condus de catre C.V. a intrat in coliziune cu un alt autoturism , care era oprit pe partea dreapta in sensul de mers, si l-a acrosat pe T.A. de 50 de ani din Ocnita, proprietarul autoturismului care se afla langa masina.
Victima a suferit mai multe leziuni si a fost transportata la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud pentru a i se acorda ingrijiri medicale.
Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Cercetarile continua de catre Biroul Rutier din cadrul Politiei Municipiului Bistrita.

 

 

ARTICOLELE PIROTEHNICE, IN ATENTIA POLITISTILOR BISTRITENI

Politistii de ordine publica si cei din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Bistrita-Nasaud actioneaza in perioada 20.11.2013-08.01.2014, in baza planului national "Foc de artificii", pentru verificarea legalitatii detinerii, depozitarii, comercializarii, transportului si folosirii de articole pirotehnice de catre persoane fizice si juridice.

In vederea asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica, precum si pentru prevenirea victimizarii populatiei, ca urmare a folosirii in conditii nelegale a produselor pirotehnice, politistii recomanda tuturor cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud, respectarea normelor legale existente in acest domeniu.
Potrivit dispozitiilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicata si modificata, numai persoanele juridice autorizate au dreptul sa detina si sa comercializeze articole pirotehnice dupa cum urmeaza:

Persoane juridice autorizate :
• nu pot comercializa catre alte persoane juridice autorizate decat articole
pirotehnice din clasele/categoriile pentru care au fost autorizate;
• nu pot comercializa catre populatie articole pirotehnice din clasele/categoriile II-IV (petarde, pocnitori, miriste saltarete, rachete, etc…). Obiectele pirotehnice din clasa/categoria I pot fi comercializate catre populatie tot timpul anului;
• organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 si 4 este permisa numai in conditiile in care exista acordul primariei, al inspectoratului pentru situatii de urgenta judetean sau, dupa caz, al municipiului Bucuresti si avizul inspectoratului judetean de politie, respectiv al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, pe a carui raza se executa jocurile respective.

Persoanele fizice:
• nu pot confectiona, detine, comercializa, importa, folosi sau executa orice alta operatiune cu articole pirotehnice din clasele/categoriile II-IV, T.1 si T.2;
• pot detine si folosi articole pirotehnice din clasa/categoria I tot timpul
anului, dar nu le pot confectiona, importa sau comercializa.

Este interzisa folosirea articolelor pirotehnice in urmatoarele situatii:
a) intre orele 24,00 si 6,00, cu exceptia perioadelor autorizate, precum si a evenimentelor de interes local, national sau international, in baza aprobarii autoritatilor locale;
b) la o distanta mai mica de 50 m de constructiile de locuinte cu pana la 4 niveluri si la mai putin de 100 m fata de cele cu peste 4 niveluri;
c) la o distanta mai mica de 500 m de instalatiile electrice de inalta tensiune, de locurile de depozitare si livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalatiile de gaze;
d) la o distanta mai mica decat cea prevazuta de reglementarile in vigoare pentru obiectivele chimice si petrochimice ori pentru alte obiective care prezinta pericol de incendiu sau explozie;
e) in locurile in care exista riscul producerii de alunecari de teren, avalanse sau caderi de pietre;
f) pe drumurile publice deschise circulatiei rutiere, pe aleile pietonale si in spatii deschise cu aglomerari de persoane;
g) la o distanta mai mica de 500 m de paduri.

Infractiunile pentru care pot fi cercetate persoanele fizice si juridice care nu respecta prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive sunt urmatoarele:
(1) Producerea, experimentarea, prelucrarea, detinerea, transportul, folosirea sau orice alta operatiune cu materii explozive, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
(2) Cand fapta prevazuta in alin. (1) se refera la o cantitate mai mare de 1 kg echivalent trotil sau cand cantitatea de exploziv este insotita de materiale de initiere, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.
(3) Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an.
(4) Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 si P1 catre persoanele cu varsta sub limita prevazuta de lege, precum si comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an.
(5) Tentativa se pedepseste.

De asemenea, politistii vor putea aplica sanctiuni contraventionale pentru:
( 1)- a) nerespectarea prevederilor art. 11 alin. (2), art. 15, 20, 22, 24, art. 25 alin. (1) si (2), art. 26, 28 si art. 29 alin. (2) si (4), cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei;
b) nerespectarea prevederilor art. 8, art. 11 alin. (3), art. 12, 13, 14, 21, 30 si 35, cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei;
c) nerespectarea prevederilor art. 34, cu amenda de la 3.000 lei la 6.000 lei;
d) nerespectarea prevederilor art. 3, 4, 5, 7, 9, 16, 17, 18, 19, 23, art. 25 alin. (3), art. 27 alin. (1) si art. 31, cu amenda de la 5.000 lei la 7.500 lei.
(2) Sanctiunile contraventionale cu amenda pot fi aplicate si persoanelor juridice. In cazul persoanelor juridice, limitele minime si maxime ale amenzilor prevazute la alin. (1) se majoreaza cu 100%.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii1687 vizualizări29 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0