Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 27 Februarie 2020 - 8848 vizitatori azi
POLITIA - SOCIETATEA CIVILA, UN PARTENERIAT PENTRU PREVENIREA CRIMINALITATII.

Continua parteneriatul pentru prevenirea criminalitatii initiat de politisti  impreuna cu organizatiile non- guvernamentale locale. Inspectoratul Judetean de Politie  Bistrita Nasaud, cu sustinerea Institutului pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii (ICPC), a fost gazda unei intalniri locale cu tema "Politia -societatea civila, un parteneriat pentru prevenirea criminalitatii", in data de 10 decembrie 2013. 

Scopul acestei intalniri a fost de a continua  relatiile de colaborare intre institutia Politiei si organizatiile non-guvernamentale locale cu preocupari in domeniul prevenirii criminalitatii.

Au raspuns invitatiei noastre reprezentantii a 11 organizatii neguvernamentale din judetul Bistrita-Nasaud, care au activitati sociale pe diverse paliere de prevenire: AFI Profamilia - prevenirea violentei domestice, Asociatia Impact - dezvoltare personala si informare tineri, Moralia - prevenirea consumului de droguri, Benita- prevenire informare tineri, Ascendent - educatie ecologica, dezvoltare personala tineri,  Clubul Rotaract - dezvoltare personala tineret, Fundatia Doris - promovarea traditiilor bistritene- dezvoltare  sociala, Tasuleasa Social- educatie ecologica, voluntariat, Clubul amazoanelor bistritene - educatie medicala, Centrul Onisim - asistarea/reintegrarea persoanelor eliberate din inchisori si Fundatia Progress- informare dezvoltare tineret.

Fiecare invitat a descris domeniul de activitate al organizatiei pe care o reprezinta  si a sugerat modalitati optime de colaborare cu politia pentru educarea cetatenilor pe linie preventiva.

Comisarul sef Liviu Olariu, adjunctul sefului Inspectoratului a moderat intalnirea, subliniind importanta parteneriatului cu societatea civila in ceea ce priveste cresterea nivelului de siguranta in comunitate.

Cu acest prilej, ofiterii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii  au  prezentat oportunitatile de colaborare cu Reteaua Europeana de Prevenire a Criminalitatii (EUCPN) .

Un subiect important l-a constituit parteneriatele pentru accesarea de fonduri europene, in acest sens politia prezentand cele trei proiecte pe care le-a propus deja spre finantare prin mecanisme europene.

Intalnirea s-a fructificat prin incheierea/ actualizarea unor protocoale de colaborare, completarea bazei de date pentru Reteaua Europeana de Prevenire  a Criminalitatii si perspectiva colaborarii in proiecte cu finantare europeana.

 

Brazi taiati ilegal, confiscati de politisti.

In 10.12.2013, intre orele 08.00 - 20.00, politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, cei ai Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita impreuna cu jandarmi, specialisti din cadrul ITRSV Cluj-Napoca si silvicultori de la O.S. Dealul Negru au organizat si desfasurat o actiune pe Valea Budacului, pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale in legatura cu transportul si comercializarea pomilor de Craciun.
Cu aceasta ocazie au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 13.800 lei, fiind confiscati 37 pomi de Craciun si material lemnos, cu o valoare totala de 2724 lei.
Politistii continua activitatile pentru prevenirea si combaterea operatiunilor ilegale in domeniul taierii, transportului si comercializarii pomilor de Craciun.

 

Prejudiciu in valoare de 14400 lei recuperat in proportie de 90% de politisti.

In 10.12.2013, in cadrul cercetarilor efectuate de politistii Biroului de Investigatii Criminale in colaborare cu politisti din cadrul Biroului Ordine Publica au fost identificati suspectii principali ai mai multor furturi, respectiv M.D. de 20 ani si L.R. de 19 ani, ambii din Bistrita.
Politistii au stabilit ca, in perioada 07.01. - 08.12.2013, in diverse participatii, persoanele cercetate ar fi comis 4 furturi din gradinite si locuinte situate pe raza cartierului Viisoara, de unde au sustras bunuri in valoare totala de 14400 lei ( scule electrice, calculatoare, videoproiector, biciclete, aparat de spalat sub presiune, etc)
Prejudiciul cauzat, in valoare de 14.400 lei a fost recuperat in proportie de 90%.
Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, in vederea documentarii intregii activitati infractionale a acestora.

 

DRUMUL PUBLIC NU E LOC DE JOACA!

In 10.12.02013, orele 22.00, pe DN 17 D in Maieru, C.A. de 23 ani din localitatea Ceanu Mare judetul Cluj conducea un autoturism, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta tracta trei sanii pe care se aflau trei minori iar la o curba spre dreapta sirul de sanii a patruns pe contrasens, fiind colizionat de un alt autoturism, condus regulamentar de C.D. de 26 ani Maieru.
In urma coliziunii a rezultat ranirea grava a unuia dintre minori in virsta de 15 ani care a fost transportat la Spitalul Orasenesc Nasaud pentru acordarea de ingrijiri medicale.
Ambii conducatori auto au fost testati alcooscopic rezultatele fiind negative, si le-a fost recoltata cate o proba biologica de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetarile continua de catre lucratorii din cadrul Politiei oras Nasaud.

 

 .

Foto - arhiva Bistritanews.

 

0 comentarii1561 vizualizări11 decembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0