Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Barbat retinut pentru 24 de ore. Depistat cu o arma cu bile.

In urma unei actiuni desfasurate de catre politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, ai Serviciului de Actiuni Speciale si din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, cu privire la omorul comis in seara zilei de 17 noiembrie 2013, intr-un bar din localitatea Dipsa, cand un barbat in varsta de 60 de ani din localitate a decedat in urma unui conflict spontan izbucnit intre doua grupuri de persoane, a fost depistat numitul R.C.V., in varsta de 38 de ani, din Pinticu.

Fata de acesta a fost inceputa urmarirea penala si a fost dispusa masura retinerii pe o durata de 24 de ore pentru savarsirea infractiunii de instigare la marturie mincinoasa.

Susnumitul este suspectat ca l-ar fi determinat pe D.V.M., in varsta de 25 de ani, din Beclean, sa dea o declaratie mincinoasa, in scopul exonerarii de acuzatiile aduse, a unora dintre cei patru inculpati, arestati preventiv pentru comiterea infractiunilor de omor calificat si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Tanarul in varsta de 25 de ani din Beclean este cautat de catre politisti, fiind cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de marturie mincinoasa.

.

La data de 1 martie a.c., politistii l-au depistat in fata unui club situat in localitatea Prundu Bargaului pe numitul B.C.N., in varsta de 20 de ani, din Bistrita Bargaului, care avea intr-un buzunar un obiect voluminos.
Politistii au procedat la efectuarea controlului corporal asupra tanarului, ocazie cu care a fost gasit in buzunarul de la pantaloni un pistol cu un incarcator gol.
B.C.N. a fost condus la sediul sectiei de politie iar pistolul a fost ridicat pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca pistolul este arma cu bile de cauciuc, neletala, supusa autorizarii.
Fata de tanarul in varsta de 20 de ani politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Bistrita-Nasaud efectueaza in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

 

.

Barbat cercetat pentru taiere fara drept si furt de arbori

La data de 28 februarie a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe raza localitatii Valea Mare, de pe proprietatea Ocolului Silvic Izvorul Somesului, au fost taiati si sustrasi cinci arbori.
In urma cercetarilor efectuate a fost identificat numitul D.C., in varsta de 37 de ani, din localitate, banuit ca in perioada 22-23 februarie a.c. ar fi taiat, fara drept si ar fi sustras cantitatea de 12,82 mc material lemnos, in valoare de 3.157,8 lei.
In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de
" Taiere fara drept de arbori din fond forestier si Furt de arbori".
Cercetarile sunt continuate de catre Postul de Politie Sant.

.

Barbat, in varsta de 65 de ani, retinut pentru 24 de ore

La data de 28 februarie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul unic de urgenta 112 de catre numitul F.V., in varsta de 65 de ani, din comuna Maieru, cu privire la faptul ca numita H.V., in varsta de 51 de ani, din aceeasi localitate, cu care traia in concubinaj, se simte rau.
La fata locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a constatat decesul susnumitei.
Intrucat cadavrul femeii prezenta unele echimoze, acesta a fost transportat la Serviciul Judetean de Medicina Legala Bistrita-Nasaud in vederea efectuarii necropsiei si a stabilirii cauzei decesului.
In urma concluziilor medico-legale preliminarii a rezultat faptul ca moartea femeii a fost una violenta.
Astfel, fata de barbatul in varsta de 65 de ani a fost dispusa masura retinerii pe o durata de 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, urmand a fi prezentat Tribunalului Bistrita-Nasaud cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale.

0 comentarii2702 vizualizări01 martie 2014




rss 2.0
rss 2.0