Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 24 Februarie 2020 - 11512 vizitatori azi
Conducea un motoscuter fara a poseda permis. Accident de circulatie in Tureac. VOTEAZA LEGAL.

La data de 14 mai a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat un tanar, in varsta de 21 de ani, din comuna Dumitrita, in timp ce conducea pe DJ 173, pe raza localitatii Jelna, un motoscuter, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Fata de acesta sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

 


La volan avand autorizatia de circulatie provizorie expirata

 La data de 14 mai a.c., politistii au depistat pe raza orasului Nasaud o tanara, in varsta de 23 de ani, din localitatea Salva, care conducea un autoturism avand autorizatia de circulatie provizorie expirata.

Cercetarile sunt continuate de catre Politia orasului Nasaud sub aspectul savarsirii infractiunii de "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".

 


Depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice

 La data de 14 mai a.c., politistii Postului de Politie Salva au depistat pe DC 41, in localitate, un barbat, in varsta de 37 de ani, din aceeasi comuna, in timp ce conducea un autoturism aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

          Fata de conducatorul autovehiculului sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 


Accident de circulatie produs in localitatea Tureac

 La data de 14 mai a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul unic de urgenta 112 cu privire la faptul ca pe DN 17, pe raza localitatii Tureac, a avut loc un accident de circulatie.

Din primele cercetari efectuate de politisti la fata locului a rezultat faptul ca o tanara, in varsta de 30 de ani, din localitatea Bistrita-Bargaului, care conducea un autoturism pe directia de mers Bistrita-Vatra Dornei, a efectuat virajul la stanga pentru a intra pe un podet, fara sa se asigure, fiind acrosata de catre un autoturism, condus de catre un barbat, de 47 de ani, din municipiul Suceava, care s-a angajat in depasirea regulamentara a acesteia.

Din accident a rezultat vatamarea corporala a conducatoarei auto, precum si a unei tinere, de 31 de ani, pasagera in acelasi autoturism.

Cercetarile sunt continuate de catre Serviciul Rutier.

 

.

 

             In perioada 25 aprilie - 25 mai a.c., Ministerul Afacerilor Interne deruleaza la nivel national o campanie de informare si constientizare a cetatenilor asupra riscurilor pe care le implica nerespectarea legislatiei pe durata alegerilor europarlamentare sub sloganul " VOTEAZA LEGAL! "

 Campania de Informare VOTEAZA LEGAL este organizata la nivel national de catre Ministerul Afacerilor Interne, din surse proprii. In cadrul acesteia  vor fi postate 20.000 de afise la sectiile de votare, in spatiile publice si la sediile institutiilor MAI.

La nivelul judetului Bistrita-Nasaud a fost constituit Centrul Judetean de Comunicare in vederea asigurarii coerentei mesajului institutional in perioada premergatoare si pe timpul desfasurarii scrutinului electoral, format din ofiterii de relatii publice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Judetean de Jandarmi si Institutiei Prefectului.

In perioada 25 aprilie - 25 mai, membrii Centrului de Comunicare  vor desfasura actiuni de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la sanctiunile prevazute de lege in cazul fraudei la vot si a mitei electorale si, implicit, asupra riscurilor pe care le implica nerespectarea legislatiei pe durata alegerilor europarlamentare.

Conform noului Cod Penal votarea de doua sau mai multe ori, sau introducerea in urna a mai multor buletine de vot constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Totodata, conform art.386 alin 1, Cod penal oferirea sau darea de bani ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Informarea si constientizarea cetatenilor asupra riscurilor pe care le implica nerespectarea legislatiei pe durata alegerilor europarlamentare reprezinta o prioritate pentru Ministerul Afacerilo.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii1435 vizualizări15 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0