Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 03 August 2020 - 13882 vizitatori azi
Protectia celor 313 de sectii de votare. Patru persoane au fost ranite.

931 angajati ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenati, la data de 25 mai 2014, in judetul Bistrita Nasaud, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, precum si pentru protectia celor 313 de sectii de votare,  pe timpul alegerilor pentru Parlamentul European.

 Pentru asigurarea unui proces electoral corect si echidistant, la nivelul judetului Bistrita Nasaud pe timpul desfasurarii alegerilor membrilor din Romania pentru Parlamentul European, vor fi angrenati 537 politisti, 205 jandarmi si 189  pompieri.

 626 de angajati M.A.I. vor asigura protectia celor 313 de sectii de votare, amplasate in 286 locuri.

 Un numar de 173 de politisti si 35 jandarmi, in perioada desfasurarii procesului electoral, se vor afla in strada, pentru a asigura masuri de ordine si liniste publica, in vederea prevenirii oricaror fapte antisociale.

 De asemenea, pentru solutionarea solicitarilor si semnalarilor cu privire la evenimentele produse in ziua alegerilor, la nivelul judetului, vor actiona, conform competentelor, 51 de politisti, constituiti in 5 echipe operative.

 Totodata, a fost stabilit si un efectiv de rezerva format din 46 angajati M.A.I., care va fi in permanenta pregatit sa actioneze, daca situatia operativa va impune acest lucru.

 Astfel, in total, 931 angajati M.A.I. vor fi angrenati in misiuni, duminica, 25 mai 2014, pentru buna desfasurare a scrutinului electoral.

 

 Precizam faptul ca, in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Bistrita Nasaud se afla incarcerati 4 arestati preventiv, dintre care 3 cu drept de vot. Dintre acestia, unul si-a exprimat dorinta de a-si exercita dreptul de a vota.

 De asemenea, la nivelul judetului sunt 2 arestati la domiciliu, dintre care unul a solicitat sa voteze prin intermediul urnei speciale.

 Pentru promovarea mesajului Campaniei de Informare a Ministerului Afacerilor Interne, "Voteaza legal", la I.P.J. Bistrita Nasaud au fost primite 300 de afise, care au fost postate in spatiile cu vizibilitate mare.

 Acestea vor putea fi consultate si in ziua alegerilor, la toate locatiile sectiilor de votare din judetul Bistrita Nasaud.

 Scopul campaniei este informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor romani, cu drept de vot, asupra sanctiunilor aplicate in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare.   

 Reamintim ca potrivit articolului 387 din Codul Penal (Frauda la vot) votarea de doua sau mai multe ori, sau introducerea in urna a mai multor buletine de vot, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.

 De asemenea, art. 386 din Codul Penal (Coruperea alegatorilor) prevede ca (1)Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi. (2) Nu intra in categoria bunurilor prevazute in alin. (1) bunurile cu valoare simbolica, inscriptionate cu insemnele unei formatiuni.  

 

.


Patru persoane au fost ranite intr-un accident de circulatie

           La data de 24 mai a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe DN 17, in cartier Unirea, a avut loc un accident de circulatie.

Din cercetarile efectuate de politisti la fata locului a rezultat faptul ca un barbat, in varsta de 60 de ani, in timp ce conducea o autoutilitara in directia Bistrita-Suceava, din cauza neadaptarii vitezei intr-o curba deosebit de periculoasa si a faptului ca a adormit la volan, a parasit partea carosabila si a intrat in santul din dreapta directiei sale de mers dupa care s-a rasturnat.

In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a conducatorului auto, precum si a altor trei persoane, cu varste cuprinse intre 37 si 59 de ani, toti patru din Susenii Bargaului, pasageri ai autoutilitarei.

Cercetarile sunt continuate de catre Biroul Rutier sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

La volan sub influenta bauturilor alcoolice

 La data de 25 mai a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud, fiind in serviciul de supraveghere, indrumare si control al traficului rutier, au depistat un tanar, in varsta de 22 de ani, din localitate, care conducea un autoturism aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Fata de acesta sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii1645 vizualizări25 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0