Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 29 Septembrie 2020 - 6504 vizitatori azi
I.P.J. B-N SI-A DESCHIS DIN NOU PORTILE.

Peste 400 de elevi si cadre didactice au vizitat sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud precum si sediile politiilor orasenesti Nasaud si Beclean.  Vineri, 30 mai a.c., cu ocazia apropierii Zilei Internationale a Copilului, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si la cel al Politiei Beclean si Nasaud a avut loc pentru a doua oara in acest an "Ziua Portilor Deschise". 

          La aceste evenimente au participat elevii voluntari ai politiei si peste 400 de elevi si profesori de la scolile generale si liceele din judetul nostru.

Cu acest prilej au fost prezentate autospecialele Serviciului Rutier, Actiuni Speciale si Criminalistic, precum si tehnica din dotare folosita in misiuni de catre diferite structuri ale politiei.

De asemenea, elevii au facut cunostinta cu cei patru caini politist de urma, respectiv Hugo, Ebox, Nop si Faha, nelipsiti de la astfel de evenimente festive, care au starnit admiratia celor prezenti.

Politistii din cadrul Serviciului de Resurse Umane le-au expus liceenilor conditiile de recrutare pentru admiterea in institutiile de invatamant proprii si subordonate Ministerului Afacerilor  Interne, iar cei interesati sa urmeze o cariera in Politia Romana au primit sfaturi utile, precum si materiale informative pe aceasta tema.

 

Mesajele informativ-preventive expuse elevilor de catre politisti in cursul acestei zile au avut drept scop principal evitarea victimizarii sau implicarea acestora in comiterea unor fapte prevazute si pedepsite de lege.

Politistii bistriteni vin in intampinarea tuturor elevilor, care nu peste mult timp vor intra in vacanta scolara, cu un set de recomandari de care este bine sa tineti cont:      

Ø     Evitati anturajul persoanelor necunoscute sau care manifesta un comportament necorespunzator.

Ø     Legaturile ocazionale cu diferite persoane va pot transforma in victimele unor jafuri, escrocherii sau violuri.

Ø     Evitati frecventarea locurilor unde se consuma alcool, droguri sau se practica jocuri de noroc deoarece acestea sunt mediul favorabil comiterii unor infractiuni.

Ø     Consumul de alcool si substante stupefiante nu este numai daunator sanatatii ci genereaza si un comportament agresiv si neplacut.

Ø     Bunul simt, buna cuviinta si comportamentul corect in societate nu pot fi separate de moralitate.  

Ø     Daca sesizati comiterea unor infractiuni indreptate impotriva voastra sau a celor din jur, nu ezitati sa anuntati  POLITIA - telefon 112!

Ø     Politistul este prietenul vostru care va protejeaza si de la care puteti primi oricand sprijin sau un sfat ! 

Ø     Protejand infractorii prin tacere ii ajutati sa comita si alte fapte !

 

Reamintim faptul ca duminica, 1 iunie 2014, politistii de la structurile de ordine publica, rutiera, proximitate si prevenirea criminalitatii, insotiti de elevii voluntari ai politiei, vor fi prezenti, incepand cu ora 14:00, pe pietonalul Liviu Rebreanu din municipiul Bistrita unde vor avea loc o serie de activitati, dedicate copiilor, organizate de catre Primaria Municipiului Bistrita.

          Totodata, politia bistriteana va lansa si campania "Vacanta in siguranta", in cadrul careia vor fi organizate sesiuni de informare a elevilor din judetul Bistrita-Nasaud cu privire la riscurile comportamentului delincvent sau ale victimizarii minorilor pe perioada vacantei scolare.

 

         

0 comentarii1883 vizualizări30 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0