Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 02 Octombrie 2020 - 2802 vizitatori azi
COPII IN SIGURANTA. Cercetati pentru abateri la regimul rutier.

Politistii bistriteni au fost alaturi de copii, in zi de sarbatoare. Dupa ce sute de elevi au vizitat vineri sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud, precum si sediile politiilor orasenesti Nasaud si Beclean, politistii au venit in intampinarea copiilor si de 1 Iunie, alaturandu-se activitatilor organizate de municipalitate pe pietonalul Liviu Rebreanu.

Politisti din structurile de prevenire a criminalitatii, ordine publica si proximitate, politie rutiera si resurse umane au organizat un punct de interes in apropierea Teatrului de vara, aducand pentru copii autospeciale de politie rutiera si motocicleta din dotare. Spre incantarea copiilor, acestia au putut sa se fotografieze in calitate de "politist de rutiera" pe motocicleta, sau sa porneasca girofarurile si sa vorbeasca prin statia politiei rutiere.
Politistii alaturi de elevii voluntari au discutat cu copii aspecte privind siguranta proprie si au promovat cariera de politist. De asemenea, s-a subliniat importanta utilizarii de catre copii a centurii de siguranta si a altor dispozitive de retentie pe timpul deplasarii in calitate de pasageri in autoturisme.
Ziua de 1 iunie a fost un nou prilej de a accentua faptul ca politistul este un prieten care vegheaza intotdeauna pentru siguranta copiilor si a tinerilor.
Copiii i-au rasplatit pe politistii prezenti cu desene pe asfalt care reflectau aspecte din munca de politie, o masina de politie, un politist cu un caine, sediul politiei bistritene regasindu-se in desenele facute de cei mici.
Actiunea organizata de 1 iunie a lansat campania de prevenire "VACANTA IN SIGURANTA" in care politistii au in vedere intalniri cu elevii in scoli , in taberele scolare si zone frecventate de tineri pentru cresterea gradului de siguranta a acestora pe perioada vacantei de vara.

.

 

Accident de circulatie produs pe raza comunei Cosbuc

La data de 31 mai a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe DN 17C, pe raza localitatii Cosbuc, a avut loc un accident de circulatie.
Din cercetarile efectuate de politisti la fata locului a rezultat faptul ca un barbat in varsta de 52 de ani, din Baisoara, judetul Cluj, in timp ce conducea un autoturism, s-a angajat in depasirea unui alt autoturism oprit regulamentar, trecand peste axul drumului, linie continua si a colizionat un autoturism care circula din sens opus.
In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a conducatorului auto de 52 de ani.
Cercetarile sunt continuate de catre Politia oras Nasaud.

 

.

Cercetati pentru abateri la regimul rutier

La data de 31 mai a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe un drum forestier din Lunca Lesului s-a produs un eveniment rutier.
In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit faptul ca un tanar de 28 de ani din Lunca Lesului in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat, din cauza neadaptarii vitezei pe un carosabil umed, a patruns pe sensul opus si a colizionat o autoutilitara condusa de un barbat in virsta de 47 de ani din Maieru, ambii conducatori auto aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice .
In urma acestui eveniment a rezultat ranirea usoara a conducatorului auto al autoturismului.
Din verificarile efectuate politistii au stabilit ca tanarul de 28 de ani nu poseda permis de conducere valabil pentru nici o categorie de autovehicule.
Fata de acesta sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Conducere a unui vehicul fara permis de conducere", " Conducerea unui vehicul neinmatriculat" si "Vatamare corporala din culpa" si "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".
Cercetarile sunt continuate de catre politistii de la Sectia 7 Politie Rurala si fata de conducatorul auto al autoutilitarei sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

.

Material lemnos confiscat de politisti

La data de 30 mai a.c., politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publica, impreuna cu specialisti silvici din cadrul ITRSV Cluj, au desfasurat o actiune pe Valea Bargaului si pe Valea Somesului, pe linia controlului si a provenientei materialului lemnos.
Astfel, au fost aplicate sase sanctiuni contraventionale, in valoare de 15.000 de lei, iar 58,82 mc material lemnos, in valoare de 6.200 de lei, au fost ridicati in vederea confiscarii.
La aceeasi data, politistii Postului de Politie Tiha-Bargaului, impreuna cu silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Tihuta-Colibita, au efectuat un control privind transportul materialului lemnos pe DN 17, pe raza comunei.
Astfel, politistii au depistat, in trafic, un barbat, in varsta de 44 de ani, din localitatea Tureac, in timp ce transporta 2,47 mc material lemnos, cu o autoutilitara, fara a poseda documentele legale de insotire si transport.
Barbatul a fost sanctionat contraventional iar cantitatea de material lemnos, in valoare de 450 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

 

.

La volan avand autorizatia de circulatie provizorie expirata

La data de 30 mai a.c., politistii au depistat pe DN 17D, pe raza localitatii Sasarm, un tanar, in varsta de 21 de ani, din municipiul Baia Mare, judetul Maramures, care conducea un autoturism avand autorizatia de circulatie provizorie expirata.
Cercetarile sunt continuate de catre Politia orasului Beclean sub aspectul savarsirii infractiunii de "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".

 

0 comentarii2156 vizualizări02 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0