Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 31 Octombrie 2020 - 12714 vizitatori azi
O femeie a fost accidentata pe o trecere pentru pietoni. Prinsi in timp ce sustrageau fructe dintr-o livada.

La data de 1 septembrie a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe raza municipiului Bistrita o persoana a fost accidentata pe o trecere pentru pietoni. In urma cercetarilor efectuate la fata locului s-a stabilit faptul ca un tanar, in varsta de 21 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism a surprins si accidentat o femeie, in varsta de 60 de ani, din municipiu, care era angajata regulamentar in traversarea strazii, pe marcajul trecerii pentru pietoni, semnalizata corespunzator.

           Din accident a rezultat vatamarea corporala a femeii, care a fost transportata la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

          Fata de tanarul bistritean cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

          A traversat strada prin loc nepermis si a fost accidentata de un autoturism

            La data de 1 septembrie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul unic apeluri de urgenta 112 cu privire la faptul ca in municipiul Bistrita a avut loc un accident de circulatie soldat cu ranirea unei persoane.

          Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca un tanar, in varsta de 28 de ani, din comuna Zvoristea, judetul Suceava, in timp ce conducea un autoturism, a surprins si accidentat o femeie, in varsta de 58 de ani, din Bistrita, care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure.

          In urma impactului femeia a suferit leziuni corporale usoare.

          Politistii Biroului Rutier efectueaza in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

          Actiune pe linie rutiera

           La data de 1 septembrie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Livezile, impreuna cu un echipaj de control tehnic in trafic al Registrului Auto Roman Bistrita-Nasaud, au desfasurat o actiune pe linie rutiera, in urma careia au fost aplicate sapte sanctiuni contraventionale in valoare de 1260 de lei iar doua certificate de inmatriculare au fost retinute.

 

 

          Prinsi de politisti in flagrant in timp ce sustrageau fructe dintr-o livada

           La data de 1 septembrie a.c., politistii Postului de Politie Sieu au prins in flagrant un tanar, in varsta de 21 de ani, din localitatea Pintic, si un altul, in varsta de 20 de ani, din comuna Blandesti, judetul Botosani, in timp ce sustrageau fructe dintr-o livada situata pe raza localitatii Posmus.

          Cele 150 kg de fructe, in valoare de 300 de lei, au fost recuperate si restituite persoanei vatamate.

          In cauza a fost intocmit un dosar penal, cei doi tineri fiind cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

 

          Doi bistriteni sunt banuiti ca ar fi sustras bunuri in valoare de 1200 de lei

            La data de 1 septembrie a.c., in urma verificarilor si cercetarilor efectuate, politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale au identificat o tanara, in varsta de 32 de ani, din Bistrita, banuita ca in cursul lunii iulie 2014 ar fi sustras dintr-un magazin situat in municipiu un telefon mobil, apartinand vanzatoarei, pe care aceasta l-a lasat nesupravegheat pe tejgheua de servire a magazinului.

             Prejudiciul cauzat, in valoare de 900 de lei, a fost recuperat in totalitate.

             Totodata, politistii au identificat un bistritean, in varsta de 27 de ani, banuit ca in luna mai a anului precedent, in timp ce se afla in incinta stadionului municipal, ar fi sustras un rucsac lasat nesupravegheat pe un scaun, in care se afla un telefon mobil pe care ulterior acesta l-a valorificat.

             Prejudiciul cauzat, in valoare de 300 de lei, a fost recuperat in proportie de 33%.

            Fata de cei doi tineri cercetarile sunt continuate de catre politisti sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt, respectiv furt calificat.

 

.

ACTIUNI  SPECIFICE SUPLIMENTARE  DESFASURATE DE POLITISTI.  Peste 600 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate, iar 17 infractiuni au fost constatate de catre politistii bistriteni, in perioada 28-31 august 2014, in urma actiunilor specifice suplimentare desfasurate pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

 Intrucat in aceasta perioada majoritatea cetatenilor romani, care lucreaza in strainatate, s-au intors din vacanta la locurile de munca, 287 de politisti din cadrul structurilor de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, actiuni speciale, arme, explozivi si substante periculoase si politie transporturi ale Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au actionat, in sistem integrat, in vederea depistarii, identificarii si tragerii la raspundere a celor care, prin conduita lor, incalca prevederile legale si pentru asigurarea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica.

Astfel, au fost aplicate 615 sanctiuni contraventionale, dintre care 497 la legislatia rutiera, 96 privind faptele de incalcare a normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 2 privind  activitatile comerciale ilicite si 20 de sanctiuni contraventionale la alte acte normative, in valoare totala de 78.160 de lei.

Totodata, au fost constatate 17 infractiuni, dintre care 8 la regimul circulatiei rutiere si 9 infractiuni de alta natura, fiind retinute 17 permise de conducere si retrase 5 certificate de inmatriculare.

 Prin organizarea acestor actiuni punctuale  in mediile si zonele de interes operativ s-a urmarit, cu precadere, diminuarea fenomenului infractional si contraventional specific acestei perioade, precum si asigurarea respectarii legii si cresterea gradului de siguranta a cetatenilor.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

 

0 comentarii1820 vizualizări02 septembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0