Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Februarie 2020 - 1308 vizitatori azi
Accident de circulatie produs pe raza municipiului Bistrita. Peste 250 de politisti s-au aflat in strada, in zona scolilor si liceelor.

Doua persoane prinse  in flagrant in timp ce sustrageau fructe dintr-o livada situata pe raza localitatii Domnesti. La data de 13 septembrie a.c., politistii Postului de Politie Mariselu au prins in flagrant un barbat, in varsta de 32 de ani si o femeie, in varsta de 27 de ani, ambii  din localitatea Domnesti, in timp ce sustrageau fructe dintr-o livada situata pe raza localitatii Domnesti.

            Cele 400 kg de fructe, in valoare de 120 de lei, au fost recuperate si restituite persoanei vatamate.

            Cele doua persoane sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

             ***

            Va reamintim faptul ca in perioada 1-30 septembrie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud desfasoara o campanie preventiva, de informare a cetatenilor cu privire la masurile de autoprotejare necesare pentru a nu deveni victimele hotilor de produse agricole de pe camp.

 

           Cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat

             La data de 14 septembrie a.c., politistii Biroului de Ordine Publica au fost sesizati de catre un barbat, in varsta de 40 de ani, din comuna Teaca, despre faptul ca a fost victima unei infractiuni de furt.

           In urma verificarilor complexe desfasurate de politisti s-a stabilit ca un tanar, in varsta de 21 de ani, din municipiul Bistrita, ar fi patruns in locuinta persoanei vatamate, din municipiul Bistrita si ar fi sustras o aparatura electronica.

           Aparatura electronica, in valoare de 1800 de lei, a fost recuperata si restituita persoanei vatamate.

            Tanarul, in varsta de 21 de ani, este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

           Accident de circulatie produs pe raza municipiului Bistrita, soldat cu ranirea unei persoane

             La data de 13 septembrie a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe raza municipiului Bistrita a avut loc un accident de circulatie soldat cu ranirea unei persoane.

           Din cercetarile efectuate la fata locului s-a stabilit ca un barbat, in varsta de 44 de ani, din municipiul Reghin, judetul Mures, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza municipiului Bistrita, in directia de mers Livezile-Bistrita, a intrat in coliziune cu o bicicleta condusa de o minora, in varsta de 15 ani, din Bistrita, care se deplasa in aceeasi directie de mers si a efectuat un viraj spre stanga fara sa se asigure.

           In urma impactului a rezultat vatamarea corporala a minorei.

            Fata de conducatorul autoturismului sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

             A condus un moped neinregistrat, fara se posede permis de conducere

              La data de 13 septembrie a.c., in timp ce efectuau activitati de supraveghere si control al traficului rutier, pe raza comunei Nimigea, politistii au depistat un tanar, in varsta de 28 de ani, din localitatea Floresti, care conducea pe Dj 172, pe raza localitatii, un moped, fara ca acesta sa fie inmatriculat sau inregistrat.

          In urma verificarilor efectuate de politisti s-a stabilit ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

          Conducatorul mopedului este cercetat de catre politistii Sectiei Nr. 6 Politie Rurala Nasaud sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat" si" Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

 

 

POLITIA ROMANA, ALATURI DE ELEVI, LA INCEPUTUL UNUI NOU AN SCOLAR

 Peste 250 de politisti s-au aflat in strada, in zona scolilor si liceelor, cu ocazia inceperii noului an scolar.

          Seful Politiei Romane, chestor general de politie Petre Toba, a dispus luarea unor masuri suplimentare pentru un inceput de an scolar in siguranta. In acest sens, luni, 15 septembrie, 252 de politisti au fost alaturi de elevi, parinti si cadre didactice, cu ocazia inceperii unui nou an de invatamant.

         Cei 194 de politisti de ordine publica, 42 de politisti de la rutiera, 2 de la prevenire si 14 de la alte structuri au actionat, suplimentar fata de dispozitivul curent, in zona a 189 de scoli si 34 de licee.

          Politistii au actionat pentru depistarea si luarea masurilor legale fata de persoanele care, prin comportamentul sau activitatile pe care le desfasoara, afecteaza climatul de siguranta publica.

          Echipajele de politie rutiera au fost prezente, in zona intrarilor in scoli, in intervalele orare in care s-a efectuat intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor.

  POLITIA  ROMANA  UREAZA  TUTUROR ELEVILOR MULT SUCCES SI NUMAI REALIZARI IN NOUL AN SCOLAR!

 

 

.

 

 

FURTURILE DIN CASE DE VACANTA, CASE IN CONSTRUCTIE SI CASE IZOLATE, IN ATENTIA POLITISTILOR BISTRITENI

 In perioada septembrie-decembrie a.c., la nivelul judetului Bistrita-Nasaud se desfasoara o campanie de prevenire a furturilor din case de vacanta, case in constructie si case izolate, care vizeaza reducerea fenomenului infractional si cresterea gradului de informare a populatiei.                  

            Structurile de proximitate, prevenire a criminalitatii, ordine publica, precum si politistii din cadrul politiilor orasenesti, ai sectiilor de politie rurala si cei ai posturilor de politie comunale desfasoara activitati de educatie antivictimala si prevenire activa prin distribuirea de afise si materiale informative in zonele cu aglomerari de cabane, case de vacante, case in constructie, precum si in statiuni si zonele turistice.

           In acest sens, sunt vizate si firmele care comercializeaza materiale de constructii si accesorii pentru locuinte, firmele de constructii si cele de paza si protectie, precum si comerciantii unor astfel de sisteme pentru locuinte.

           Totodata, se vor lua masuri pentru identificarea, contactarea si transmiterea directa de recomandari preventive proprietarilor de case in constructie, case de vacanta si case izolate, astfel incat acestia sa isi ia masurile necesare de autoprotectie.

 Prin intermediul acestei campanii se urmareste informarea proprietarilor cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor din case de vacanta, case in constructie si case izolate, cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, precum si apararea proprietatii private si publice a persoanei.

               Intrucat aceste locuinte constituie adesea o tinta pentru hoti, datorita neglijentei sau lipsei de precautie a proprietarilor, politistii va recomanda :

 -         asigurati perimetrul constructiei cu sisteme de supraveghere care usureaza munca politiei in cazul unui furt;

-         faceti vizite la perioade regulate de timp pentru a verifica daca bunurile dumneavoastra sunt in siguranta sau daca nu aveti aceasta posibilitate, rugati un vecin/localnic sa verifice mai des  locuinta si imprejurimile;

-         asigurati iluminatul corespunzator al locuintei si al imprejurimilor;

-         fiti precauti atunci cand angajati persoane necunoscute ca muncitori in constructii;

-         asigurati-va imobilele, in special pe timp de noapte, prin incuierea usilor, a portilor, a ferestrelor si a altor zone de acces in locuinta.

 

 

 

1 comentariu1526 vizualizări15 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0