Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Accident la Dealul Stefanitei. Accident grav de circulatie, care s-a soldat cu decesul unei persoane.

La data de 19 septembrie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul national unic apeluri de urgenta 112 cu privire la faptul ca pe DN 17C, pe raza localitatii Dealul Stefanitei, a avut loc un accident de circulatie soldat cu ranirea a doua persoane. Din verificarile efectuate la fata locului a rezultat faptul ca un barbat, in varsta de 46 de ani, din Dealul Stefanitei, in timp ce conducea un autoturism, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, a pierdut controlul autovehiculului, a patruns pe acostament unde a surprins si accidentat o femeie, in varsta de 32 de ani, si o minora, de 5 ani, ambele din localitate, care se deplasau in calitate de pietoni.

              In urma accidentului femeia a suferit leziuni corporale care au necesitat transportarea la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud, minora fiind, la randul sau, transportata  la o unitate medicala de specialitate din municipiul Targu- Mures in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

             Fata de conducatorul autoturismului cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Vatamare corporala din culpa" si "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 

 

 

 

 

             Nu a acordat prioritate de trecere unui autotren si a fost victima unui accident grav de circulatie, care s-a soldat cu decesul acestuia

            La data de 19 septembrie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul national unic apeluri de urgenta 112 cu privire la producerea unui accident de circulatie pe raza comunei Sieu Magherus.

             In urma cercetarilor efectuate a rezultat faptul ca un tanar, in varsta de 23 de ani, din Sieu Magherus, in timp ce conducea un moped pe DC 31B, la intersectia cu DN 17 nu s-a asigurat si nu a acordat prioritate de trecere ansamblului format dintr-un tractor si o remorca, condus de catre un bistritean, in varsta de 49 de ani, intrand in coliziune cu acesta.

            Din accident, tanarul, in varsta de 23 de ani, a suferit leziuni corporale grave, acesta fiind preluat de catre un echipaj al ambulantei, care a efectuat manevre de resuscitare, dupa care au declarat decesul acestuia.

             Cercetarile sunt continuate de catre Biroul Rutier sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa.

 

 

             Nu a adaptat viteza de circulatie intr-o curba semnalizata corespunzator, si a ajuns intr-un cap de pod cu autoturismul pe care il conducea

             La data de 19 septembrie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul national unic apeluri de urgenta 112 cu privire la faptul ca pe DN 15A, pe raza localitatii Dipsa, a avut loc un accident de circulatie.

              Din cercetarile efectuate de politisti la fata locului s-a stabilit faptul ca o tanara, in varsta de 33 de ani, din localitatea Moisei, judetul Maramures, in timp ce conducea un autoturism, in directia de mers Reghin-Bistrita, pe fondul neadaptarii vitezei de circulatie intr-o curba semnalizata corespunzator, a pierdut controlul autovehiculului, a parasit partea carosabila patrunzand in sant si s-a oprit intr-un cap de pod.

            In urma impactului a rezultat vatamarea corporala usoara a conducatoarei auto, precum si a unei femei, in varsta de  64 de ani, tot din localitatea Moisei, judetul Maramures, pasagera in autoturism.

           Fata de conducatoarea autoturismului cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

           Accident de circulatie produs pe raza localitatii Feldru, soldat cu ranirea usoara a unei persoane

           La data de 19 septembrie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul national unic apeluri de urgenta 112 cu privire la faptul ca pe DN 17D, pe raza localitatii Feldru, a avut loc un accident rutier.

            In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca un tanar, in varsta de 30 de ani, din comuna Ilva Mare, in timp ce conducea un autoturism, intr-o curba la dreapta, incercand sa evite o coliziune cu un autovehicul, care circula din sens opus si era angajat intr-o depasire, a virat dreapta rasturnandu-se in sant.

            Din impact a rezultat vatamarea corporala usoara a tanarului, in varsta de 30 de ani, care a fost transportat la Spitalul orasenesc Nasaud pentru a i se acorda ingrijiri medicale de specialitate.

           In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

 

 

            Doua persoane prinse  in flagrant in timp ce sustrageau fructe dintr-o livada situata pe raza localitatii Sieu

             La data de 19 septembrie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au prins in flagrant un tanar, in varsta de 22 de ani si o femeie, in varsta de 34 de ani, ambii din localitatea Sieu, in timp ce sustrageau fructe dintr-o livada situata pe raza localitatii Sieu.

            Cele 56 kg de fructe, in valoare de 112 lei, au fost recuperate si restituite persoanei vatamate.

            Cele doua persoane sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

             ***

            Va reamintim faptul ca in perioada 1-30 septembrie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud desfasoara o campanie preventiva, de informare a cetatenilor cu privire la masurile de autoprotejare necesare pentru a nu deveni victimele hotilor de produse agricole de pe camp.

 

 

         Cercetati pentru abateri la regimul rutier

           La data de 19 septembrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud, au depistat in trafic, pe DN 17D, pe raza localitatii Feldru, un barbat, in varsta de 46 de ani, din orasul Nasaud, in timp ce conducea un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice.

          La aceeasi data politistii Biroului Rutier au depistat un barbat, in varsta de 38 de ani, din orasul Beclean, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, acesta fiindu-i anulat.

         Totodata la data de 20 septembrie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Bistrita, in timp ce desfasurau activitati de supraveghere si control al traficului rutier, au depistat un tanar, in varsta de 28 de ani, din comuna Prundu Bargaului, care conducea un autoturism neinmatriculat pe E 58 prin localitatea Prundu Bargaului si fara a poseda permis de conducere.

       Cele trei persoane sunt cerecetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante", "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere" respectiv " Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat" si " Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

 

 

       Politistii bistriteni au ridicat in vederea confiscarii articole de imbracaminte contrafacute

        La data de 19 septembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor, in timp ce desfasurau activitati de control al unor societati comerciale, de pe raza municipiului Bistrita, au identificat 499 de bucati de articole de imbracaminte,  despre care exista suspiciuni cu privire la faptul ca sunt marfuri contrafacute.

       Cele 499 de bucati au fost ridicate in vederea confiscarii si depuse la Camera de Corpuri Delicte a Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, pana la definitivarea cercetarilor.

       Prejudiciul cauzat titularului marcii este de aproximativ 5.000 de lei.

        In cauza a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de "Punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare", fata de un barbat, in varsta de 46 de ani, si o femeie, in varsta de 44 de ani, ambii din municipiul Bistrita.     

 

 

 

        Autoturism declarat furat din Portugalia identificat de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale

        La data de 20 septembrie a.c.,politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe raza judetului Bistrita-Nasaud, intr-o parcare situata pe E 58,  se afla un autoturism, declarat furat din Portugalia.

        In urma verificarilor si a cercetarilor complexe efectuate de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale, autovehiculul in cauza a fost identificat si ridicat din posesia unui cetatean portughez, in varsta de 31 de ani, acesta fiind indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, pana la definitivarea cercetarilor.

         Politistii Serviciului de Investigatii Criminale continua cercetarile in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care s-a produs evenimentul.

0 comentarii2779 vizualizări20 septembrie 2014




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0