Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Cinci persoane au fost retinute pentru 24 de ore intr-un dosar penal de frauda.

Tanar din Beclean retinut pentru 24 de ore pentru savarsirea mai multor abateri la regimul rutier. La data de 10 noiembrie a.c., politistii Compartimentului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei orasului Beclean au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui tanar, in varsta de 25 de ani, din Beclean, pentru savarsirea infractiunilor de: "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat", "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere", "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante", "Parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia" si "Vatamare corporala din culpa".

              Va reamintim faptul ca la data de 7 noiembrie 2013 acesta a condus pe DC 36, pe raza localitatii Dobric, un ATV neinmatriculat, fara sa posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar pe fondul neatentiei, al lipsei de experienta si al consumului de bauturi alcoolice a pierdut controlul vehiculului si s-a rasturnat, accidentul rutier fiind soldat cu vatamarea corporala a unei tinere, de 26 de ani, din localitatea Dobricel, aflata pe ATV. Ulterior producerii evenimentului tanarul a mutat vehiculul in garajul unei persoane din localitatea Dobric, modificand astfel starea locului producerii accidentului de circulatie.

              Totodata, acesta a fost depistat in trafic de catre politisti, in cursul lunilor iulie si octombrie 2014, in timp ce conducea pe DJ 171, pe raza localitatii Ilisua, comuna Uriu, un autoturism fara a poseda permis de conducere si aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

            Tanarul urmeaza a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean cu propunere de arestare preventiva.

 

          Cinci persoane au fost retinute pentru 24 de ore intr-un dosar penal instrumentat de politistii de investigare a fraudelor

 La data de 10 noiembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au dispus retinerea pe o durata de 24 de ore a unui bistritean, de 36 de ani, precum si a patru femei, cu varste cuprinse intre 36 de ani si 53 de ani, din municipiul Bistrita, respectiv comuna Teaca,

cei cinci fiind cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de: "Constituire a unui grup infractional organizat", "Folosire, cu rea-credinta, de bunul sau creditul de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect", "Evaziune fiscala", "Fals in inscrisuri sub semnatura privata " si "Spalare a banilor".

 Acestia sunt banuiti ca in perioada octombrie 2009 - noiembrie 2010, in intelegere prealabila, au constituit un grup infractional organizat, desfasurand o activitate infractionala complexa ce a avut drept scop neplata obligatiilor fiscale catre bugetul statului si obtinerea de resurse financiare sau alte bunuri prin savarsirea unor infractiuni si prin disimularea adevaratei proveniente a banilor sau a bunurilor.

Prin activitatea desfasurata s-a cauzat un prejudiciu total in valoare de 240.985 de lei,  TVA si impozit pe profit, si 580.800 de lei, din spalare de bani, urmand a fi instituite masuri asiguratorii in vederea recuperarii acestuia.

Cele cinci persoane vor fi prezentate Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud cu propunere de arestare preventiva.

 

 

          Un tanar este cercetat pentru lovire sau alte violente dupa ce a agresat un consatean care, fara sa posede permis de conducere, i-a lovit imobilul in timp ce manevra un utilaj

           La data de 10 noiembrie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul national unic apeluri de urgenta 112 de catre o femeie, din Magura Ilvei, cu privire la faptul ca in fata locuintei sale a izbucnit un conflict spontan intre fiul acesteia si un alt tanar din localitate.

          In urma cercetarilor efectuate la fata locului s-a stabilit ca un tanar, in varsta de 23 de ani, din Magura Ilvei, in timp ce executa lucrari mecanizate cu un utilaj autopropulsat, din neatentie a lovit imobilul persoanei care a facut sesizarea, motiv pentru care fiul acesteia, de 20 de ani, l-a agresat fizic pe cel care se afla la volanul utilajului respectiv.

         Tanarul, in varsta de 23 de ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, a suferit leziuni corporale care au necesitat transportarea acestuia la Spitalul orasenesc Nasaud in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate.

           In cauza a fost intocmit un dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Lovire sau alte violente", "Distrugere", si "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

 

0 comentarii2191 vizualizări11 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0