Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 28 Februarie 2020 - 13862 vizitatori azi
RECOMANDARI PRIVIND SEZONUL RECE.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de fenomenele meteorologice periculoase, precum sunt ninsorile abundente urmate de inghet, aparitia poleiului si inzapezirile, cand conditiile meteorologice sunt vitrege, politia recomanda conducatorilor auto sa-si doteze autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece si sa aiba asupra lor o lopata, perie, racleta, sac cu sare sau nisip si lanturi antiderapante.

               Conducatorii auto sunt sfatuiti sa adopte o conduita preventiva in trafic, sa nu porneasca la drum fara sa verifice starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga, sa adapteze permanent viteza la particularitatile meteo de drum si trafic si sa respecte semnificatia indicatoarelor rutiere si indrumarile agentilor de circulatie.

In vederea prevenirii producerii accidentelor de circulatie, politistii bistriteni fac urmatoarele recomandari participantilor la trafic:

  • In conditii de zapada si polei, renuntati pe cat posibil la pedala de frana. Folositi cu precadere frana de motor!
  • In zilele cu viscol, ninsori, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, circula zgribuliti, se ascund sub umbrele, privesc mai putin in jur, astfel ca exista posibilitatea ca asestia sa nu se asigure atunci cand traverseaza!
  • ·     Verificati farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz si instalatia de incalzire;
  • Atragem atentia asupra obligativitatii ca autovehicule, avand masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, sa fie dotate cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante montate pe roti, ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, in situatia in care acestea se deplaseaza pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei;
  • ·     Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, cauciucurile trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile "M+S", ".M.S.", "MS" sau "M&S"fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai cu inscriptia "all seasons".

           Reamintim faptul ca pentru neechiparea corespunzatoare a autovehiculelor se retrage certificatul de inmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei (intre 9 si 20 puncte amenda). 

 

 
Politistii va ureaza "Drum bun in conditii de siguranta!" si va sfatuiesc sa conduceti preventiv!

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii1358 vizualizări05 decembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0