Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 25 Octombrie 2020 - 3036 vizitatori azi
A traversat strada printr-un loc nepermis si a fost accidentata grav de un autoturism.

La data de 5 decembrie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul national unic apeluri de urgenta 112 despre producerea unui accident rutier pe raza orasului Nasaud. Din primele cercetari efectuate la fata locului a rezultat faptul ca un barbat, in varsta de 54 de ani, din comuna Feldru, in timp ce conducea un autoturism, a surprins si accidentat o femeie, de 75 ani, din Nasaud, care s-a angajat in traversarea strazii, prin loc nepermis si fara sa se asigure.

          Femeia a suferit leziuni corporale grave si a fost transportata la Spitalul orasenesc Nasaud pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate.

         Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

         Accident de circulatie produs pe raza localitatii Petris

           La data de 5 decembrie a.c., un barbat, in varsta de 35 de ani, din localitatea Petris, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172G, pe raza comunei Cetate, pe fondul neadaptarii vitezei de deplasare intr-o curba la dreapta, a pierdut controlul volanului, a patruns pe contrasens unde a intrat in coliziune frontala cu un autovehicul, care circula regulamentar din sens opus, condus de catre un barbat, de 47 de ani, din Petris, din accident rezultand vatamarea corporala a acestuia din urma.

           Fata de conducatorul autoturismului, in varsta de 35 de ani, sunt efectuate in continuare cercetari de catre politistii Biroului Rutier sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

          Conducea un vehicul neinmatriculat

           La data de 5 decembrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au fost sesizati despre producerea unui accident de circulatie, soldat cu pagube materiale.

          In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca un tanar, in varsta de 19 ani, din comuna Rebra, a condus o autoutilitara neinmatriculata, fapt pentru care pe numele acestuia a fost intocmit un dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".

 

 

            Perchezitii domiciliare desfasurate de politisti la persoane suspectate de contrabanda

            In perioada 3-4 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu politisti din cadrul Politiei orasului Singeorz- Bai si cei ai Postului de Politie Rodna, fiind in continuarea cercetarilor intr-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, au desfasurat sapte perchezitii domiciliare pe raza orasului Singeorz-Bai si a localitatii Rodna, in vederea identificarii si tragerii la raspundere penala a unor persoane suspectate de comiterea infractiunii de contrabanda.

            In urma acestei activitati au fost identificate 5.120 de tigarete, provenite din contrabanda, 9.600 de articole pirotehnice, precum si 25 l de lichid incolor, cu miros specific de alcool.

            Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Contrabanda" si " "Orice operatiuni cu articole pirotehnice, efectuate fara drept".

            ***   Va reamintim faptul ca la data de 13 noiembrie a.c., o femeie, in varsta de 37 de ani, si un barbat, de 40 de ani, ambii din Rodna, au fost depistati de politisti in trafic, pe raza comunei, in timp ce transportau in interiorul unui autoturism 50.000 de tigarete, de provenienta Ucraina, fara documente legale si despre care existau indicii ca ar fi fost introduse in Romania prin alte locuri decat cele supuse controlului vamal.

  Fata de cele doua persoane, banuite de savarsirea infractiunii de contrabanda, a fost dispusa luarea masurii retinerii pentru 24 de ore, iar ulterior Tribunalul Bistrita-Nasaud a dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar, femeia avand interdictia de a parasi limita teritoriala a comunei Rodna iar barbatul limitele teritoriale ale judetelor Bistrita-Nasaud si Cluj.

 

 

           Prinsi in flagrant de politistii bistriteni in timp ce practicau un joc de noroc  fara a detine licenta

            La data de 4 decembrie a.c., politistii Biroului de Investigatii Criminale au prins in flagrant opt barbati, cu varste cuprinse intre 26 de ani si 44 de ani, in timp ce practicau un joc de noroc, intr-un local situat in municipiul Bistrita, fara a detine licentele necesare.

            Asupra acestora au fost depistate accesorii aferente jocului de noroc, precum si o suma de bani, bunurile respective fiind ridicate in vederea cercetarilor.

            Fata de cele opt persoane sunt efectuate in continuare cercetari de catre politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice sub aspectul savarsirii infractiunii de "Organizarea de jocuri de noroc fara a detine licenta".

 

 

             Actiune in sistem integrat, desfasurata pe raza orasului Nasaud

              La data de 4 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sprijiniti de functionari din cadrul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai Directiei Agricole Judetene Bistrita Nasaud, au desfasurat o actiune pe raza orasului Nasaud, privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, precum si pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

             In urma acestei activitati au fost aplicate cinci sanctiuni contraventionale, in valoare de 6.600 de lei si 238 de lei, reprezentand contravaloarea unor legume-fructe si produse alimentare comercializate fara a se intocmi documente fiscale conform prevederilor legale, au fost ridicati in vederea confiscarii.

 

 

         Minor accidentat pe o trecere pentru pietoni

           La data de 4 decembrie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul national unic apeluri de urgenta 112 cu privire la faptul ca pe raza orasului Nasaud a avut loc un accident de circulatie, soldat cu ranirea unei persoane.

          Din primele cercetari efectuate la fata locului a rezultat faptul ca un tanar, in varsta de 23 de ani, din comuna Telciu, in timp ce conducea un autoturism, a surprins si accidentat grav un minor, de 16 ani, care era angajat regulamentar in traversarea strazii, pe o trecere pentru pietoni, marcata si semnalizata corespunzator.

          Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

           Actiuni pe linie silvica, desfasurate de politisti

            La data de 4 decembrie a.c., politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publica, impreuna cu specialisti silvici din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Cluj, au desfasurat o actiune pe Valea Somesului, pe linia controlului circulatiei si provenientei materialului lemnos si a pomilor de Craciun, in urma careia au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale, in valoare de 5.000 de lei, fiind ridicata in vederea confiscarii 18,6 mc material lemnos, in valoare totala de 3.385 de lei.

            La aceeasi data, in urma unei actiuni organizate de catre politisti din cadrul Postului de Politie Teaca si specialisti ai Ocolului Silvic Valea Sieului, in vederea prevenirii sustragerii de material lemnos pe raza de competenta, a fost identificat un barbat, in varsta de 46 de ani, in timp ce transporta material lemnos, in remorca unui vehicul, fara a poseda acte de provenienta.

           Cei 3,37 mc material lemnos, in valoare de 390 de lei, au fost ridicati in vederea confiscarii, iar conducatorul vehiculului a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 2.000 de lei pentru savarsirea infractiunii de "Taiere ilegala si furt de arbori".

 

 

           Detineau, spre comercializare, articole pirotehnice fara documente legale

            In perioada 3-4 decembrie a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Bistrita Nasaud au prins in flagrant un minor, de 15 ani, si un altul, in varsta de 17 ani, din comunele Sieu Odorhei si Dumitra, care detineau articole pirotehnice, fara a fi autorizati in acest sens, acestea urmand a fi comercializate pe raza municipiului Bistrita.

           Fata de cei doi minori sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infrcatiunii de "Orice operatiuni cu articole pirotehnice, efectuate fara drept".

 

 

 

 

 

 

0 comentarii1526 vizualizări05 decembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0