Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 27 Februarie 2020 - 8534 vizitatori azi
180.71 mc material lemnos ridicati in vederea confiscarii.

PERCHEZITII LA PERSOANE BANUITE DE INFRACTIUNI DE SERVICIU SI LA REGIMUL SILVIC. In urma perchezitiilor efectuate in judetul Bistrita-Nasaud, la persoane banuite de taiere fara drept de arbori, furt de arbori si abuz in serviciu, au fost depistate si ridicate instrumente speciale de marcare a materialului lemnos, bani, elemente de munitie si blanuri de animale salbatice, a caror provenienta nu a putut fi justificata.

In urma perchezitiilor efectuate, politistii din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud au depistat si ridicat, in vederea continuarii cercetarilor, mai multe instrumente speciale de marcare a materialului lemnos, elemente de munitie, blanuri de animale salbatice si sume de bani pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienta. De asemenea,  au fost ridicate mijloace de proba constand in avize, facturi si chitante fiscale si diverse inscrisuri cu privire la care sunt indicii ca ar fi fost utilizate la desfasurarea intregii activitati infractionale. 

Totodata, au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale, in valoare de 7.000 de lei, pentru incalcarea regimului silvic, iar 180.71 mc material lemnos au fost ridicati in vederea confiscarii.

In baza mandatelor de aducere, 6 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Bistrita-Nasaud pentru audieri, cercetarile fiind continuate fata de patru dintre acestea sub aspectul savarsirii infractiunilor de "abuz in serviciu", "folosire a unui instrument fals de marcare", taiere ilegala si furt de arbori", prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 80.000 de lei.

 Reamintim ca, la data de 9 decembrie a.c., politistii bistriteni au efectuat in baza mandatelor emise de catre Judecatoria Bistrita 19 perchezitii, la domiciliile a 8 persoane, cu varste cuprinse intre 38 de ani si 48 de ani, din judetul Bistrita-Nasaud, banuite de infractiuni de taiere fara drept de arbori, furt de arbori si abuz in serviciu.

Actiunea a beneficiat de sprijinul specialistilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Cluj-Napoca.

0 comentarii1365 vizualizări09 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0