Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 24 Octombrie 2020 - 10932 vizitatori azi
Accident de circulatie produs in municipiul Bistrita.

Accident de circulatie produs in municipiul Bistrita, pe fondul consumului de bauturi alcoolice si al neadaptarii vitezei la conditiile de drum. La data de 24 decembrie a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca intr-o intersectie din municipiul Bistrita a avut loc un accident de circulatie, soldat cu ranirea unei persoane.

                Din cercetarile efectuate la fata locului a rezultat faptul ca o tanara, in varsta de 26 de ani, din Bistrita,  in timp ce conducea un autoturism, pe fondul consumului de bauturi alcoolice si al neadaptarii vitezei la conditiile de drum, intr-o intersectie a pierdut controlul volanului si a intrat in coliziune cu fundatia gardului ce imprejmuia un imobil.

                In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a conducatoarei auto, fata de care               politistii Biroului Rutier efectueaza in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Vatamare corporala din culpa" si "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".                    

 

 

             Doi minori sunt cercetati pentru operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept

             La data de 23 decembrie a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au identificat doi minori, in varsta de 15 ani, ambii din Cristestii Ciceului, banuiti ca ar fi detinut, fara drept, 2.436 de articole pirotehnice, pe care ar fi incercat sa le comercializeze la diferite persoane din localitate, cu toate ca nu erau autorizati de catre institutiile abilitate in acest sens.

             Fata de cei doi minori cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de "Orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept".

            ***

             Va reamintim faptul ca in perioada minivacantei de Craciun, politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase vor intensifica verificarile cu privire la modul de respectare a prevederilor legale privind importul, depozitarea, comercializarea si utilizarea articolelor pirotehnice, in vederea identificarii si tragerii la raspundere a celor care incalca prevederile legale.

 

 

            Alcoolul la volan este un accident

                  La data de 23 decembrie a.c., un barbat, in varsta de 42 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, a intrat in coliziune cu un autovehicul care era oprit pe banda 1 de circulatie, acesta din urma fiind proiectat intr-un alt autoturism care era oprit in fata sa.

             Conducatoarea autovehiculului oprit pe banda 1 de circulatie, o femeie in varsta de 40 de ani, din localitatea Cepari, a suferit leziuni corporale usoare.

             Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Biroului Rutier sub aspectul savarsirii de catre bistritean a infractiunilor de "Vatamare corporala din culpa" si "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 

 

           Actiune pe linia controlului circulatiei si provenientei materialului lemnos, desfasurata pe raza localitatii Ciceu-Giurgesti

            La data de 23 decembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares, impreuna cu specialisti din cadrul Ocolului Silvic Beclean, au desfasurat o actiune pe raza localitatii Ciceu-Giurgesti, pe linia controlului circulatiei si provenientei materialului lemnos, in urma careia au aplicat 6 sanctiuni contraventionale, in valoare de 850 de lei, si au ridicat in vederea confiscarii 2,55 mc material lemnos, in valoare totala de 384 de lei.

 

 

             Politistii au depistat, in trafic, un minor care conducea o autoutilitara

               La data de 23 decembrie a.c., in timp ce desfasurau activitati de supraveghere si control al traficului rutier in localitatea Corvinesti, politistii din cadrul Postului de Politie Matei au depistat un minor, in varsta de 16 ani, din municipiul Bistrita, in timp ce conducea o autoutilitara fara sa posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

             In cauza a fost intocmit un dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

 

 

Accident de circulatie produs in municipiul Bistrita

                La data de 23 decembrie a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca intr-o intersectie din municipiul Bistrita a avut loc un accident de circulatie, in care au fost implicate doua autoturisme.

                Din cercetarile efectuate la fata locului a rezultat faptul ca un barbat, in varsta de 76 de ani, din Bistrita,  in timp ce conducea un autoturism, intr-o intersectie nu a acordat prioritate de trecere si a colizionat un autovehicul, condus regulamentar de catre un bistritean, de 57 de ani.  In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala usoara a conducatorului auto care circula regulamentar. In cauza a fost intocmit un dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.   

              

 

              Patru minori sunt cercetati pentru furt calificat

              La data de 23 decembrie a.c., in urma cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au identificat patru minori, in varsta de 15 ani, respectiv 16 ani, toti patru din comuna Telciu, banuiti ca in noaptea de 21/22 decembrie 2014 ar fi patruns in incinta unui magazin, situat in localitatea Telciu, de unde ar fi sustras 150 de lei si tigari, in valoare de aproximativ 2.350 de lei.

             Fata de cei patru minori sunt efectuate in continuare cercetari pentru stabilirea intregii activitati infractionale a acestora si recuperarea in totalitate a prejudiciului cauzat.

         


          Barbat cercetat pentru folosirea cu rea-credinta a creditului firmei al carei administrator era.

           La data de 23 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au finalizat urmarirea penala intr-o cauza penala privind un barbat, in varsta de 53 de ani, din orasul Beclean, administrator al unei societati comerciale din municipiul Bistrita, fata de care s-au efectuat cercetari pentru savarsirea  infractiunii  de folosire, cu rea-credinta, de bunuri ori de creditul de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect.

          Acesta este suspectat ca in cursul anului 2010 ar fi ridicat, la diferite intervale de timp, 267.541 lei din casieria respectivei societati comerciale, pentru a achita o serie de datorii ale societatii si ale unei alte societati comerciale din orasul Beclean, societate la care a detinut, de asemenea, calitatea de administrator, fara a justifica tranzactiile comerciale derulate si fara a restitui, la finalul exercitiului financiar, suma totala ridicata din casieria societatii.

Dosarul penal a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, cu propunere de trimitere in judecata a acestuia.

 

.

 

PREVENIREA FURTURILOR DIN SOCIETATI COMERCIALE, ULTIMA TEMA ABORDATA IN CADRUL CAMPANIEI "SARBATORI DE IARNA IN SIGURANTA"

           Ultima zi din cadrul celei de-a cincea editii a campaniei judetene "Sarbatori de iarna in siguranta" este dedicata prevenirii furturilor din societati comerciale, un bun prilej pentru politistii de prevenire si proximitate si a celor din cadrul politiilor orasenesti de a desfasura activitati de informare a populatiei in privinta hotilor care actioneaza in societatile comerciale, profitand de neatentia vanzatorilor, dar mai ales a clientilor.

          Prin activitatile desfasurate se urmareste reducerea fenomenului de furt din bagaje, buzunare, dar si de pe raft din societatile comerciale din judetul Bistrita-Nasaud. Astfel, agentii de vanzari din cadrul societatilor comerciale, de tip super- market sau cu autoservire, au fost informati asupra modalitatilor de prevenire a furturilor in incinta magazinelor in cadrul carora isi desfasoara activitatea.

 Demersul prevenitiv a vizat, cu precadere, clientii acestor magazine, care au primit sfaturi si recomandari extrem de utile pentru a-si proteja bunurile personale atunci cand, de exemplu, exista riscul ca atentia sa le fie distrasa de vizionarea produselor pe care urmeaza sa le achizitioneze.

Activitatile desfasurate s-au bucurat de sprijinul si implicarea activa a elevilor-voluntari ai Politiei, care au reusit sa transmita mai departe mesajele preventive ale politistilor in randul populatiei.

           Va reamintim faptul ca in perioada 15-23 decembrie a.c., la nivelul judetului Bistrita-Nasaud s-a desfasurat cea de-a cincea editie a campaniei"Sarbatori de iarna in siguranta", in cadrul careia au fost abordate cinci paliere de interes institutional, precum: furturile din locuinte si din autoturisme, infractiunile comise cu violenta, victimizarea pe linie rutiera, furturile din buzunare, genti si talhariile, precum si furturile din societati comerciale.

 

          Pentru a va pastra in siguranta bunurile personale atunci cand va aflati la cumparaturi, Politia va recomanda:

  • atentie la sumele de bani, telefonul mobil, actele pe care le aveti in genti, buzunare, mai ales in spatiile comerciale aglomerate;
  • nu va lasati nesupravegheate poseta sau alte bunuri atunci cand probati imbracaminte sau vizionati produsele din magazin!
  • observati persoanele din magazine care au un comportament suspect - posibili hoti (ex: sunt atenti la clienti, vanzatori si mai putin la marfa).

 

 

 

.

 

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2471 vizualizări24 decembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0