Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Februarie 2020 - 1244 vizitatori azi
Doua persoane au fost ranite in urma unei altercatii. Tanarul care a agresat o femeie, a fost retinut.

Accident de circulatie produs in localitatea Crainimat. La data de 26 decembrie a.c., un tanar, in varsta de 19 ani, din municipiul Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza localitatii Crainimat, nu a pastrat o distanta de siguranta in mers, astfel ca a intrat in coliziune cu autovehiculul care circula in fata sa, acesta din urma fiind proiectat intr-un autoturism care stationa.

          Din accident a rezultat vatamarea corporala a unei femei, de 59 ani, si a unei minore, in varsta de 6 ani, pasagere in autoturismul condus de catre tanarul bistritean.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

          Tanarul  care a agresat o femeie, de 66 de ani, din Lesu, a fost retinut pentru 24 de ore pentru tentativa la infractiunea de omor calificat si talharie

           In urma extinderii cercetarilor in cauza privind o femeie, de 66 de ani, din Lesu, victima unei agresiuni comise de catre un tanar, de 24 de ani, din aceeasi localitate, Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, a dispus schimbarea incadrarii juridice a faptelor din lovire sau alte violente si furt calificat in tentativa la infractiunea de omor calificat si talharie.

         La data de 27 decembrie a.c., tanarul a fost depistat de catre politistii Biroului de Ordine Publica in incinta unui local din municipiul Bistrita, iar telefonul mobil sustras din locuinta persoanei vatamate a fost gasit intr-un stufaris, in localitatea Rebrisoara, langa DN 17D.

          Fata de acesta, Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud a dispus luarea masurii retinerii pentru 24 de ore pentru comiterea infractiunilor de omor calificat, in forma tentativei, si talharie, iar ulterior instanta a dispus arestarea preventiva a tanarului pe o perioada de 30 de zile.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a acestuia.      

         *** 

Va reamintim faptul ca la data de 24 decembrie a.c., in urma unei discutii in contradictoriu, purtata in locuinta femeii, tanarul ar fi lovit-o pe aceasta, dupa care i-ar fi sustras un telefon mobil, in valoare de 100 de lei, persoana vatamata fiind transportata la Spitalul orasenesc Nasaud pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate.

 

 

Doua persoane au fost ranite in urma unei altercatii care avut loc in orasul Beclean

 La data de 27 decembrie a.c., politisti din cadrul Politiei orasului Beclean, in timp ce efectuau serviciul de patrulare, s-au sesizat din oficiu despre faptul ca intr-o parcare auto, situata in apropierea unui local din Beclean, intre patru persoane, cu varste cuprinse intre 25 de ani si 44 de ani, toti patru din oras, a survenit o altercatie.

In urma altercatiei, doi dintre acestia, respectiv un tanar, de 29 de ani, si un altul, in varsta de 31 de ani, ar fi suferit leziuni corporale, care au necesitat transportarea acestora la Spitalul orasenesc Beclean, ulterior fiind transferati la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita in vederea efectuarii de investigatii medicale suplimentare.

In cauza a fost intocmit un dosar penal cu privire la savarsirea de catre unul dintre participantii la respectiva altercatie, un barbat, in varsta de 44 de ani, a infractiunii de lovire sau alte violente.

Tinand cont de gravitatea leziunilor corporale suferite si de evolutia starii de sanatate a celor doua persoane vatamate, Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud a dispus schimbarea incadrarii juridice a faptei din lovire sau alte violente in tentativa la infractiunea de omor calificat.

Prin ordonanta emisa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud a fost dispusa retinerea barbatului pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de 28 decembrie 2014 acesta sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

 

.

 

IN SERVICIUL COMUNITATII, DE CRACIUN

           In perioada 24-27 decembrie a.c., zilnic, peste 180 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au fost la datorie pentru ca intreaga comunitate sa petreaca in conditii de liniste si siguranta. Politistii au aplicat 300 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 41.000 de lei si au constatat 20 de infractiuni.

           In perioada 24-27 decembrie a.c., ca in fiecare an, Politia Romana a fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale si protejarea drepturilor si libertatilor cetatenesti.

          In cadrul activitatilor desfasurate, politistii bistriteni au constatat 20 de infractiuni, dintre care 8 de natura judiciara, 6 la regimul circulatiei rutiere, 2 conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive si 4 infractiuni de alte genuri.  Din totalul infractiunilor, 6 au fost constatate in flagrant delict.

           Pentru abaterile de la normele contraventionale, politistii au aplicat 300 de sanctiuni, in valoare de 41.201 lei si au confiscat bunuri in valoare de 190 de lei.

Astfel, politistii au intervenit si au aplicat 110 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991, au aplicat 3 sanctiuni prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 2 la Legea nr. 171/2010 privind  Codul Silvic.

           De asemenea, pentru neregulile constatate in trafic politistii au aplicat 213 sanctiuni contraventionale, dintre acestea 21 fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza si 3 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune.

            Totodata, politistii au retinut 12 permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 pentru conducere sub infleunta bauturilor alcoolice si 1 pentru conducere cu viteza excesiva, restul fiind pentru alte abateri.

             De asemenea, politistii au asigurat masurile de ordine, siguranta si fluenta a traficului rutier la manifestarile publice dedicate Craciunului, organizate in judetul Bistrita-Nasaud, la aceste evenimente nefiind inregistrate incidente.   

             Politistii vor fi in continuare la datorie, pregatiti sa intervina atunci cand sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale si sa actioneze pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente ce pot afecta linistea cetatenilor.

            ***

 Va reamintim faptul ca 608 politisti din cadrul structurilor de ordine publica, 102 de la politia rutiera, 7 din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, 10 de la investigarea criminalitatii economice, 24 de politisti din cadrul Serviciului Actiuni Speciale si alti 66 de la investigatii criminale, impreuna cu politistii din cadrul serviciilor de conducere si coordonare a misiunilor, actioneaza cu 67 de autospeciale, in perioada 24-28 decembrie 2014, fiind alaturi de cetateni in vederea asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica si pentru apararea patrimoniului public si privat in localitatile urbane si rurale din judetul Bistrita-Nasaud.

0 comentarii1456 vizualizări28 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0