Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 30 Octombrie 2020 - 1808 vizitatori azi
Minor accidentat in localitatea Ciceu Mihaiesti.

La data de 30 decembrie a.c., politistii au fost sesizati despre producerea unui accident de circulatie pe DN 17, pe raza localitatii Ciceu Mihaiesti, soldat cu ranirea unei persoane. Din cercetarile efectuate la fata locului a rezultat faptul ca un tanar, in varsta de 23 ani, din municipiul Sibiu, in timp ce conducea un autoturism in directia Dej-Beclean, a surprins si accidentat usor un minor, de 10 ani, din localitatea Bata, care s-a angajat in traversarea strazii fara sa se asigure.

            Fata de conducatorul autoturismului cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

            ***

   Pentru evitarea accidentelor rutiere, ii sfatuim pe micii participanti la traficul rutier sa invete si sa respecte cateva reguli de circulatie:

  • Cand doriti sa traversati strada, folositi intotdeauna trecerile pentru pietoni, marcate si semnalizate corespunzator!
  • Nu traversati niciodata strada in fuga si fara sa va asigurati!
  • Atunci cand alegeti sa va deplasati in calitate de pietoni, folositi trotuarele situate pe marginea drumului, iar daca acestea lipsesc, mergeti pe partea stanga a drumului pentru a vedea din fata masinile care se apropie de voi!
  • Cand va aflati intr-un grup de copii, mergeti unul in spatele celuilalt pentru a evita sa fiti accidentati!
  • Daca circulati cu bicicleta, purtati echipament de protectie adecvat: casca, cotiere, genunchiere, vesta reflectorizanta;
  • Alegeti-va  locurile de joaca cat mai departe de drumul public!

 

 

           Barbat, din judetul Cluj, cercetat pentru operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept

             La data de 30 decembrie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Budesti au prins in flagrant un barbat, in varsta de 41 de ani, din Turda, judetul Cluj, in timp ce oferea, spre vanzare, 61 de articole pirotehnice, la diferite persoane din localitatea Tagu, cu toate ca nu era autorizat de catre institutiile abilitate in acest sens.

             Fata de acesta cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de "Orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept".

 

***

             Va reamintim faptul ca in perioada minivacantei de Anul Nou, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud vor intensifica verificarile cu privire la modul de respectare a prevederilor legale privind importul, depozitarea, comercializarea si utilizarea articolelor pirotehnice, in vederea identificarii si tragerii la raspundere a celor care incalca prevederile legale.

 

            Actiune pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, desfasurata pe raza municipiului Bistrita

 

 

            La data de 30 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice impreuna cu inspectori ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud au desfasurat o actiune, in sistem integrat, pe raza municipiului Bistrita, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

           In urma acestei activitati au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale si au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor bauturi spirtoase, vin si cafea, in valoare de 353 de lei.

         ***

          In aceasta perioada, Structura de Investigare a Criminalitatii Economice va intensifica activitatile specifice in vederea combaterii infractiunilor silvice si pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale in domeniul comertului cu marfuri alimentare, legume-fructe, alcool, bauturi alcoolice si tigari, precum si obiecte ornamentale pentru sarbatorile de iarna.

 

 

 

0 comentarii1750 vizualizări31 decembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0