Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 28 Februarie 2020 - 13624 vizitatori azi
O BISTRITEANCA A FOST INSELATA PRIN "METODA ACCIDENTUL".

Pieton accidentat pe raza localitatii Coasta. La data de 20 ianuarie a.c., un tanar, in varsta de 26 de ani, din municipiul Brasov, in timp ce conducea o autoutilitara pe DJ 151, pe raza localitatii Coasta, a surprins si accidentat un barbat, de 70 de ani, din comuna Sieu Odorhei, care se afla pe partea carosabila, dirijand un atelaj hipo pentru a iesi din curtea unui imobil. In urma accidentului pietonul a suferit leziuni corporale care au necesitat transportarea acestuia la Spitalul orasenesc Beclean, pentru acordarea de ingrijiri medicale, ulterior fiind transferat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita in vederea efectuarii de investigatii suplimentare.

          In cauza a fost intocmit un dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

        Actiune pe linie rutiera desfasurata pe raza comunei Dumitra

          La data de 20 ianuarie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Dumitra, impreuna cu un echipaj de control tehnic in trafic al Registrului Auto Roman Bistrita-Nasaud, au desfasurat o actiune pe linie rutiera, pe DN 17C, in urma careia au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.560 de lei, iar patru certificate de inmatriculare si un permis de conducere au fost retinute.

 

 

        Cercetati pentru furt calificat dupa ce ar fi sustras bunuri in valoare de 1.900 de lei

 La data de 20 ianuarie a.c., in urma verificarilor efectuate, politistii Postului de Politie Magura Ilvei au identificat un minor, in varsta de 15 ani, din comuna Rodna, si un tanar, de 22 de ani, din comuna Magura Ilvei, banuiti ca in perioada 16-17 ianuarie 2015 ar fi sustras bunuri, in valoare de 1.900 de lei, dintr-o locuinta izolata, situata in locul numit "Dealul Neamtului", din comuna Magura Ilvei.

          Fata de cei doi sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, urmand a fi stabilita intreaga activitate infractionala a acestora.

         ***

         Intrucat aceste locuinte constituie adesea o tinta pentru hoti, datorita neglijentei sau lipsei de precautie a proprietarilor, politistii va recomanda :

 -         asigurati perimetrul constructiei cu sisteme de supraveghere care usureaza munca politiei in cazul unui furt;

-         faceti vizite la perioade regulate de timp pentru a verifica daca bunurile dumneavoastra sunt in siguranta sau daca nu aveti aceasta posibilitate, rugati un vecin/localnic sa verifice mai des  locuinta si imprejurimile;

-         asigurati iluminatul corespunzator al locuintei si al imprejurimilor;

-         fiti precauti atunci cand angajati persoane necunoscute ca muncitori in constructii;

-         asigurati-va imobilele, in special pe timp de noapte, prin incuierea usilor, a portilor, a ferestrelor si a altor zone de acces in locuinta.

 

 .

 

La data de 20 ianuarie a.c., o femeie, in varsta de 59 de ani, din Bistrita,  a sesizat politia cu privire la faptul ca,  in timp ce se afla la locuinta tatalui sau, a fost contactata pe telefonul fix de catre un barbat, care s-a recomandat ca fiind avocatul din oficiu al fiului sau si care i-a comunicat faptul ca acesta a provocat un accident de circulatie, soldat cu victime.

             Astfel, barbatul necunoscut a determinat-o pe bistriteanca sa se intalneasca pe o strada din municipiu, unde femeia i-a inmanat acestuia 22.000 de lei.

             Politistii Biroului de Investigatii Criminale efectueaza in continuare cercetari in vederea identificarii si tragerii la raspundere a autorului inselaciunii, precum si a recuperarii prejudiciului cauzat.

***

           Pentru a nu deveni victima acestui gen de inselaciune, denumita generic "metoda accidentul", politistii bistriteni atentioneaza cetatenii sa fie prudenti atunci cand sunt apelati telefonic de persoane necunoscute si ii sfatuiesc sa tina cont de urmatorul set de recomandari: 

 In cazul in care sunteti contactati de persoane care pretind a fi o ruda apropiata sau sustin ca suna din partea acesteia si sustin ca au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, in care ar fi fost implicata, nu dati curs solicitarii, in ciuda impulsului imediat cauzat de reactia emotionala;

  • Verificati daca ruda in cauza a fost implicata intr-un eveniment rutier, cereti date despre unitatea medicala, de politie sau parchet unde s-ar afla aceasta si sunati pentru confirmare sau luati legatura chiar cu persoana in cauza, pentru a va asigura ca nu este vorba despre o inselaciune;
  • Daca sunteti contactat de catre cineva care va apeleaza in numele unei rude apropiate, solicitati-i acestuia o intalnire directa si anuntati politia la numarul de urgenta 112, pentru a va acorda sprijin, si nu mergeti la aceste intalniri decat insotiti de reprezentantii politiei!

 In cazul in care va confruntati  cu asemenea situatii, adresati-va de urgenta celei mai apropiate unitati de politie sau apelati numarul unic de urgenta 112!!!

 

.


Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii1414 vizualizări21 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0