Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Accident de circulatie, intre un autoturism si o ambulanta, produs in municipiul Bistrita.

La data de 24 februarie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul national unic apeluri de urgenta 112 despre producerea unui accident de circulatie pe raza municipiului Bistrita, in care au fost implicate o ambulanta si un autoturism.

             In urma cercetarilor efectuate la fata locului s-a stabilit faptul ca un barbat, in varsta de 34 de ani, din comuna Teaca, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, la un sens giratoriu situat intr-o intersectie, nu a acordat prioritate de trecere unei ambulante, care circula regulamentar, avand girofarurile aprinse.

            Din accident a rezultat ranirea usoara a barbatului, fata de care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

            Femeie, de 72 de ani, accidentata in Sieut dupa ce a traversat strada prin loc nepermis si fara sa se asigure

              La data de 24 februarie a.c., un barbat, de 34 de ani, din localitatea Sebis, in timp ce conducea un autovehicul pe DJ 154, pe raza localitatii Sieut, a surprins si accidentat o femeie, in varsta de 72 de ani, din localitate, care, in calitate de pieton, s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure.

             In urma accidentului femeia a suferit leziuni corporale, astfel ca a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate.

             Fata de conducatorul autoturismului cercetarile sunt continuate, de catre politistii Biroului Rutier, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

           S-a autoaccidentat in timp ce se deplasa cu un moped, sub influenta alcoolului

             La data de 23 februarie a.c., un barbat, in varsta de 71 de ani, din Rodna, in timp ce se deplasa cu un moped, pe DN 17D, pe raza comunei, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, intr-o curba periculoasa la dreapta a pierdut controlul vehiculului, s-a dezechilibrat si a cazut pe carosabil.

            In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala usoara a barbatului, care a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, pentru efectuarea de investigatii medicale suplimentare si recoltarea de probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

            In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari, de catre Politia orasului Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

           Trei persoane sunt cercetate pentru distrugerea si furtul unor baloti de fan si lucerna

             La data de 23 februarie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Petru Rares au fost sesizati de catre un barbat, in varsta de 55 de ani, din localitatea Reteag, cu privire la faptul ca a fost victima unei distrugeri prin incendiere.

            In urma investigatiilor efectuate, politistii au identificat un barbat, de 43 de ani, din comuna Ciceu-Giergesti, banuit ca la data de 22 februarie a.c., s-ar fi deplasat in locul numit "faget", situat pe raza localitatii Reteag, unde ar fi dat foc unor baloti de fan si colibe improvizate, proprietatea persoanei vatamate, cauzand un prejudiciu de aproximativ 500 de lei.

            La aceeasi data, un barbat, in varsta de 78 de ani, din Reteag, a sesizat politia despre producerea unui furt de baloti de lucerna.

             Ca urmare a cercetarilor efectuate au fost identificati doi tineri, in varsta de 22 de ani, respectiv 28 de ani, ambii din localitatea Reteag, banuiti ca in perioada 15-21 ianuarie a.c., ar fi sustras 35 de baloti de lucerna, in valoare totala de 1.000 de lei, dintr-o anexa gospodareasca, situata in locul numit "slatina", din localitate.

            Fata de cei trei suspecti cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de distrugere, respectiv furt, in vederea tragerii la raspundere a acestora si a recuperarii prejudiciilor cauzate.

 

 

             Doi bistriteni au fost retinuti pentru 24 de ore pentru furt calificat

              La data de 23 februarie a.c., in urma investigatiilor efectuate, politistii Biroului de Investigatii Criminale au reusit identificarea a cinci tineri, cu varste cuprinse intre 18 ani si 22 de ani, din Bistrita si comuna Dumitra, banuiti ca in cursul lunilor mai si august 2014, precum si in perioada ianuarie-februarie a.c., ar fi sustras mai multe sume de bani, tigari si alte produse din incinta a sase magazine, apartinand unor societati comerciale din municipiul Bistrita.

             Totodata, acestia sunt banuiti ca in perioada 15/16 decembrie 2013, ar fi spart geamul unui autoturism, parcat pe o strada din municipiu, din interiorul caruia ar fi sustras un portofel cu documentele de identitate ale persoanei vatamate, precum si mai multe sume de bani, iar in noaptea de 07/08 martie 2014 ar fi sustras dintr-un imobil in constructie, situat in Bistrita, mai multe tevi de cupru si unelte electrice.

             Fata de doi dintre acestia, respectiv un tanar, de 21 de ani, si un altul, in varsta de 20 de ani, ambii din Bistrita, a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

             Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a suspectilor si a recuperarii prejudiciul cauzat, in valoare de aproximativ 23.900 de lei.

 

 

            La 16 ani a sustras un autoturism, in scop de folosinta, cu toate ca nu detinea permis de conducere

               La data de 23 februarie a.c., politistii au fost sesizati de catre un tanar, in varsta de 20 de ani, cu privire la faptul ca in noaptea de 22/23 februarie a.c., i-ar fi fost sustras autoturismul, proprietate personala, din curtea locuintei situata in localitatea Budacu de Sus.

              In urma cercetarilor si verificarilor efectuate de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale autovehiculul sustras a fost gasit abandonat pe raza comunei Dumitrita, fara a prezenta urme de fortare si avand cheile in contact, persoana banuita de comiterea furtului fiind un minor, in varsta de 16 ani, din Budacu de Sus.

               Fata de acesta sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Furt calificat in scop de folosinta" si "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat", urmand ca la finalizarea anchetei sa fie propusa o solutie legala prin Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita.

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan

.

0 comentarii2842 vizualizări24 februarie 2015




rss 2.0
rss 2.0