Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 27 Februarie 2020 - 7546 vizitatori azi
Minor accidentat in Bistrita. Accident de circulatie, cu trei victime. PREVENIRE IN MEDIUL RURAL.

 Cercetati pentru abateri la regimul rutier. La data de 20 martie a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat, in trafic, un barbat, in varsta de 49 de ani, din Singeorz-Bai, in timp ce conducea un autoturism, pe DN 17D, pe raza orasului, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. La aceeasi data, politistii din cadrul Biroului Rutier au depistat un tanar, de 22 de ani, din comuna Budacu de Jos, care conducea un autovehicul, pe raza municipiului Bistrita, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

           Totodata, un minor, in varsta de 17 ani, din localitatea Dumbraveni, a fost depistat de politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares in timp ce conducea un vehicul neinregistrat, pe DJ 170, intre localitatile Ciceu Giurgesti si Dumbraveni, fara a poseda permis de conducere.

            Fata de conducatorii auto sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de"Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante",

 " Conducerea unui vehicul fara permis de conducere", respectiv "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".        

 

            Depistati de politisti conducand autovehicule neinmatriculate

             La data de 20 martie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat, in trafic, un barbat, in varsta de 38 de ani, din localitatea Dumbrava, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat pe raza municipiului Bistrita.

           La aceeasi data, politistii din cadrul Postului de Politie Sieu-Magherus si cei ai Postului de Politie Sieu au depistat doi tineri, in varsta de 24 de ani, care conduceau autoturisme neinmatriculate pe DJ 172G, pe raza localitatii Saratel, respectiv pe DJ 154, in localitatea Sieu.

           Totodata, pe DN 17D, pe raza localitatii Feldru, politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au depistat, in trafic, o tanara, in varsta de 21 de ani, din comuna Rodna, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat, iar politistii Postului de Politie Caianu Mic au depistat, in cursul zilei de 22 martie a.c., un tanar, de 18 ani, din comuna Spermezeu, care conducea un autoturism neinmatriculat, pe DJ 171, in localitatea Dobric.

           Fata de conducatorii auto sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".

 

 

          4 elevi care nu frecventau cursurile au fost depistati de politisti

            La data de 20 martie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Maieru au desfasurat o actiune, pe linia absenteismului scolar, in urma careia au fost depistati 4 elevi, in diverse localuri din zona adiacenta unei unitati de invatamant din localitate.

          Acestia au fost predati unitatii de invatamant din care provin in vederea luarii impotriva lor a masurilor disciplinare ce se impun.

 

 

           Actiune, privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, desfasurata pe raza judetului Bistrita-Nasaud

            La data de 20 martie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sprijiniti de functionari ai Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud, au desfasurat o actiune pe raza judetului, privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, de catre agentii economici care produc si comercializeaza produse de panificatie.

            Astfel, au fost verificati 9 agenti economici si au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale, in valoare de 5.600 de lei.

 

 

            Material lemnos, fara documente de provenienta, confiscat de politisti

              In perioada 19-20 martie a.c., in urma unei actiuni desfasurate de politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice impreuna cu specialisti silvici din cadrul Comisariatului de Regim Silvic si Cinegetic Cluj, au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.000 de lei, si au fost confiscati 5,5 mc material lemnos, in valoare de 1.500 de lei, fara documente legale de provenienta.

 


             Minor accidentat pe raza municipiului Bistrita dupa ce a traversat o trecere pentru pietoni pe bicicleta

               La data de 21 martie a.c., un tanar, in varsta de 22 de ani, din comuna Budesti, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, a surprins si accidentat un minor, de 7 ani, care, la o trecere pentru pietoni, s-a angajat in traversarea strazii, aflandu-se pe bicicleta.

             Din accident a rezultat vatamarea corporala usoara a minorului.

              Fata de conducatorul autoturismului cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

               Nu a pastrat o distanta de siguranta in mers si a provocat un accident de circulatie

                La data de 21 martie a.c., un barbat, in varsta de 32 de ani, in timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Bistrita, datorita nepastrarii unei distante de siguranta in mers, a intrat in coliziune cu autovehiculul care circula in fata sa.

              In urma accidentului un minor, in varsta de 16 ani, pasager in autoturismul care circula regulamentar a suferit leziuni corporale usoare.

               Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

               Accident de circulatie, cu trei victime, produs pe raza localitatii Dumitrita

                 La data de 21 martie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul national unic apeluri de urgenta 112 despre producerea unui accident de circulatie pe raza localitatii Dumitrita.

                In urma cercetarilor efectuate la fata locului s-a stabilit faptul ca un tanar, in varsta de 28 de ani, din comuna Dumitrita, in timp ce conducea un autoturism pe DC 7C, pe fondul neatentiei in conducere, a pierdut controlul volanului, a patruns pe contrasens si a intrat intr-un sant.

                Din accident a rezultat vatamarea corporala a conducatorului auto, precum si a doi barbati, in varsta de 32 de ani si 51 de ani, din Dumitrita, pasageri in autovehicul.

               Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care s-a produs evenimentul.

 

 

               Accident de circulatie produs pe fondul vitezei excesive

                 La data de 22 martie a.c., un tanar, in varsta de 19 ani, din comuna Dumitra, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17D, pe raza localitatii Mocod, din cauza neadaptarii vitezei intr-o curba la stanga, a pierdut controlul volanului si a parasit partea carosabila.

               Din accident a rezultat ranirea unei minore, de 16 ani, pasagera in autovehicul.

               Fata de conducatorul auto sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

.

 

 

          Vineri, 20 martie a.c., politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, impreuna cu politistii de proximitate si cei de la posturile de politie Maieru si Rodna au intensificat activitatile informativ- preventive destinate elevilor din mediul rural. 

           In incinta bibliotecii scolare a Liceului Tehnologic "Liviu Rebreanu" din localitatea Maieru au avut loc discutii interactive cu un grup de tineri, pe tema infractiunilor contra libertatii persoanei, dar si a violentei scolare si a traficului de persoane.

           Elevii scolii generale din localitatea Rodna au fost prezenti in numar mare la activitatile organizate, beneficiind de informatii preventive pe temele: siguranta acasa si la scoala, disparitii de minori, siguranta rutiera si pe internet, violenta scolara, absenteism.

          Cu acest prilej, au fost instruiti peste 600 de elevi si 20 de cadre didactice. 

 

 

0 comentarii1624 vizualizări23 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0