Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 07 Iulie 2020 - 8148 vizitatori azi
Cercetati pentru abateri la regimul rutier. Depistati in trafic fara permis de conducere.

Accident de circulatie produs pe raza comunei Dumitra. La data de 27 martie a.c., politistii au fost sesizati despre producerea unui accident de circulatie pe DN 17C, pe raza comunei Dumitra, soldat cu ranirea a doua persoane.

              Din cercetarile efectuate la fata locului s-a stabilit faptul ca un tanar, in varsta de 27 de ani, din orasul Singeorz-Bai, in timp ce conducea un autoturism in directia Bistrita-Nasaud, a surprins si accidentat doi barbati, in varsta de 47 de ani, respectiv 68 de ani, ambii din localitatea Dumitra, care s-au angajat in traversarea strazii, in zona de actiune a indicatorului "trecere pentru pietoni".

              Ulterior producerii evenimentului, conducatorul auto si-a continuat deplasarea fiind identificat si depistat de politisti, la scurt timp, pe raza orasului Nasaud.

              In urma impactului cei doi pietoni au suferit leziuni corporale usoare si le-au fost recoltate probe biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei, intrucat in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv in cazul unuia dintre acestia.

              Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care s-a produs accidentul, tanarul fiind cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de ,Vatamare corporala din culpa" si "Parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestora".

 

 

              Actiune pe linie silvica desfasurata de politistii bistriteni

                In perioada 28-29 martie a.c., politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, impreuna cu reprezentanti ai Ocolului Silvic Tihuta-Colibita au desfasurat o actiune, in urma careia au aplicat 4 sanctiuni contraventionale, in valoare de 8.000 de lei, si au ridicat in vederea confiscarii 7,44 mc material lemnos, in valoare de 2.127 de lei.

 

 

               La volan sub influenta alcoolului

       La data de 28 martie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat un barbat, in varsta de 37 de ani, din municipiul Bistrita, care conducea un autoturism pe DJ 151, in localitatea Lechinta, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.  

     La aceeasi data, a fost depistat in trafic un barbat, de 44 de ani, din Beclean, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza orasului, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

    Totodata, un barbat, in varsta de 37 de ani, din Prundu Bargaului, a fost depistat de catre politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii Muresenii Bargaului, fiind sub influenta alcoolului.

     Fata de conducatorii auto cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de  "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 

 

            Depistati in trafic de politisti in timp ce conduceau autovehicule fara permis de conducere

              La data de 27 martie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un barbat, in varsta de 30 de ani, din comuna Sarmas, judetul Harghita, in timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Bistrita, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

             Totodata, un tanar, de 28 de ani, din comuna Teaca, a fost depistat de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita in timp ce conducea un autoturism, pe DJ 173, in localitatea Pintic, fara a detine permis de conducere.

             De asemenea, la data de 28 martie a.c., un tanar, in varsta de 25 de ani, din comuna Caianu Mic, a fost depistat de politisti in timp ce conducea un moped pe DC 37, in localitatea Dobric, fara sa posede permis de conducere.

             Cercetarile sunt continuate fata de conducatorii auto sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

 

 

          Cercetati pentru abateri la regimul rutier

            La data de 27 martie a.c., politistii Postului de Politie  Caianu Mic au depistat, in trafic, un barbat, in varsta de 71 de ani, din Dobric, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat, pe DC 37, pe raza localitatii, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

           La data de 28 martie a.c., politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au depistat un tanar, de 26 de ani, din comuna Rodna, care conducea un autovehicul, pe DN 17D, in localitatea Maieru, fiind sub influenta bauturilor alcoolice si avand suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

            Fata de conducatorii auto sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat"", Conducerea unui vehicul fara permis de conducere", respectiv "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 

 

.

 

 

 

MASURI PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT  DE ORDINE SI SIGURANTA PUBLICA  IN PERIOADA PREMERGATOARE SI CU OCAZIA SARBATORILOR PASCALE 2015  PE RAZA JUDETULUI BISTRITA NASAUD.                       

 I. MASURI PREMERGATOARE CE SE VOR INTREPRINDE LA NIVELUL

I.P.J. BISTRITA-NASAUD SI A SUBUNITATILOR DE POLITIE

              Pentru aducerea la indeplinire a sarcinilor si misiunilor ce revin Inspectoratului Judetean de Politie Judetean Bistrita-Nasaud in perioada mentionata, structurile angrenate in misiuni, vor actiona pentru asigurarea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica in locurile de pelerinaj, in zona lacaselor de cult, in statiuni turistice si in zonele de agrement.

In acest sens, structurile/subunitatile de politie vor amplifica relatiile de colaborare si cooperare cu celelalte institutii cu atributii in domeniu, pentru cresterea capacitatii de actiune, in vederea realizarii unor dispozitive eficiente, urmarindu-se in principal, realizarea urmatoarelor masuri:

  • identificarea locurilor si locatiilor unde sunt preconizate sa se desfasoare manifestari religioase, cultural-artistice si sportive de amploare si preliminarea numarului de participanti in functie de care vor fi stabilite efectivele angrenate in misiuni.
  • instruirea, pregatirea si planificarea din timp a personalului desemnat pentru executarea serviciului de permanenta si operativ, verificarea permanenta a acestuia;
  • intensificarea controalelor in domeniul planificarii si executarii misiunilor, in vederea limitarii posibilitatilor de producere,  a unor evenimente negative.
  • asigurarea prin intermediul purtatorului de cuvant, a marketingului de imagine prin mediatizarea activitatii efectivelor de politie, din aceasta perioada, atat in mass media, cat si in emisiunile informative sau cu tematica specifica.

 

II. MASURI CE SE VOR INTREPRINDE PENTRU MENTINEREA ORDINII SI SIGURANTEI PUBLICE

 In vederea asigurarii climatului de ordine si siguranta publica structurile teritoriale vor intreprinde urmatoarele masuri:

 A.   MASURI GENERALE

1. Structurile de politie implicate vor evalua fortele si mijloacele la dispozitie, in raport cu misiunile permanente, cazuistica inregistrata in anii precedenti, afluxul de credinciosi/turisti estimat si manifestarile publice preconizare a se desfasura in aceasta perioada.

2.  Se va avea in vedere gestionarea eficienta a efectivelor si resurselor materiale, precum si asigurarea unei prezente discrete in zonele unde au loc manifestari religioase.

3. Se vor intensifica masurile specifice de ordine publica in locurile aglomerate (gari, autogari, piete, targuri, etc.) si se va anticipa eventuale riscuri ce pot afecta climatul social.

4. Se vor dispune masuri pentru realizarea unei prezente active pe caile de acces ce converg spre lacasurile de cult, statiunile turistice, principalele drumuri, in puncte de risc ridicat de accidente si la orele de cu trafic intens in vederea fluidizarii circulatiei si prevenirea evenimentelor rutiere. Se vor intreprinde demersuri pentru intensificarea mediatizarii prin intermediul presei scrise si a posturilor de radio si televiziune a activitatilor preventive

5. Se vor intensifica activitatile politienesti prin executarea unor actiuni punctuale, in functie de situatia operativa si evolutia fenomenului infractional.

6.  Se va intensifica cooperarea cu celelalte structuri cu atributii in domeniu, in scopul  executarii  misiunilor specifice ce revin fiecarei structuri in parte, potrivit competentelor, realizandu-se totodata un schimb permanent de date si informatii cu privire la evolutia situatiei operative si prevenirea actelor antisociale.

 

B. MASURI SPECIFICE:

   a) In localitati si in statiuni turistice

1. Se vor analiza si redimensiona dispozitivele de siguranta publica constituite, acordandu-se atentie in mod special locurilor cu mare fluenta de public, in care urmeaza a se desfasura slujbe religioase, activitati culturale, sportive, de agrement, discoteci, etc, pentru mentinerea unui climat de normalitate, prevenirii infractiunilor judiciare.

2. Se va actiona in sistem integrat pentru combaterea infractionalitatii stradale, traficului si consumului de droguri, prostitutiei si proxenetismului, identificarea persoanelor urmarite in temeiul legii.

3. Vor fi intensificate activitatile de prevenire si combatere a infractiunilor cu violenta si de neutralizare a unor actiuni de natura sa impiedice desfasurarea normala a manifestarilor specifice acestor sarbatori.

4. Va fi acordata asistenta tehnica de specialitate agentilor economici, societatilor comerciale si turistice, in domeniul organizarii si functionarii sistemelor de paza si alarmare, transportului si depozitarii bunurilor/valorilor si va fi verificat modul in care se executa paza la obiectivele incluse in intinerariile de patrulare, in special la cele unde se colecteaza si transporta valori monetare (marketuri, banci, societati comerciale, etc.), in scopul prevenirii producerii unor evenimente negative.

5. Se va realizarea mentinerea ordinii publice pe timpul desfasurarii slujbelor religioase, in zonele care cunosc un aflux mare de credinciosi, prin partule mixte, sub coordonarea politiei.

 

           b. Pe drumurile publice

        1. Se va asigura prezenta activa a efectivelor de politie rutiera, la orele de varf, pe principalele artere, precum si pe traseele de acces catre zonele turistice pentru combaterea excesului de viteza, prevenirea accidentelor si blocajelor rutiere, fluidizarea circulatiei pe principalele cai de comunicatie.

2. Se vor intensifica activitatile pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulatie si a faptelor antisociale pe tronsoanele de drumuri europene.

          3. Se va intensifica colaborarea efectivelor de politie rutiera cu celelalte formatiuni de politie, indeosebi cu cele de ordine publica, compartimentele de furturi auto,  in scopul combaterii faptelor antisociale, a identificarii persoanelor urmarite, prevenirii migratiei ilegale, etc.

          4. Se vor intreprinde actiuni pentru combaterea indisciplinei rutiere se vor lua masuri de blocare a circulatiei rutiere in zonele unde sunt organizate activitati la care participa un public numeros, cu asigurarea unor cai de acces pentru interventiile de urgenta.

          5. Se vor intreprinde demersurile necesare pentru intensificarea mediatizarii prin presa, la radio si televiziune, a activitatilor preventive desfasurate de efectivele de politie rutiera.

         c. Combaterea infractiunilor de natura economica

1. Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economico Financiare, independent sau impreuna cu reprezentanti celorlalte structuri abilitate, va actiona pentru prevenirea si combaterea faptelor de natura penala si contraventionala specifice acestei perioade.

Vor fi efectuate verificari in locurile in care se sacrifica animale vii, sub aspectul asigurarii conditiilor de igiena pentru taierea si prelucrarea primara.

         2. Efectuarea de verificari la agentii economici ce au fost identificati ca desfasoara activitati de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii, oua sau alimente de origine animala, sub aspectul respectarii normelor sanitar veterinare si inregistrarii in evidentele financiar-contabile a cantitatilor de marfuri aprovizionate sau vandute.

 

         d. Combaterea infractiunilor de natura judiciara

Pentru prevenirea si combaterea fenomenului infractional, in general si a infractiunilor grave, pentru localizarea si depistarea persoanelor urmarite, in special pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, Serviciul de Investigatii Criminale va desfasura urmatoarele activitati:

  1. 1.        Intensificarea activitatilor de prevenire si combatere a infractiunilor comise cu violenta in zona lacasurilor de cult, a barurilor, discotecilor, altor locuri pretabile, precum si monitorizarea starilor conflictuale.
  2. 2.        Executarea de activitati specifice pentru localizarea si prinderea persoanelor urmarite si punerea in executare a mandatelor si sentintelor penale.
  3. 3.        Desfasurarea de activitati in colaborare cu politia de ordine publica si politia rutiera in vederea prevenirii si combaterii faptelor antisociale si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.

 

         e. Pe linia respectarii regimului armelor, munitiilor si substantelor explozive

 1. Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase va desfasura activitatile prevazute in Programul de Masuri pentru verificarea detinatorilor de arme neletale.

2. Totodata, vor fi desfasurate activitati pentru prevenirea si combaterea faptelor care aduc atingere regimului armelor, munitiilor si substantelor explozive.

 

       f. Pe linie de relatii cu mass-media

          1. Mediatizarea activitatilor desfasurate de catre structurile de politie pentru apararea drepturilor fundamentale ale cetatenilor, protectia proprietatii publice si private, mentinerea climatului de ordine si siguranta civica.

         2.  Informarea cetatenilor privind anumite aspecte ale starii infractionale, cu accent pe masurile si mijloacele de ordin preventiv.

 

SEFUL  INSPECTORATULUI                                        

   Chestor de politie                                     SEFUL SERVICIULUI

    LINUL MARIUS                                       Comisar sef de politie

                                                              ANDREICA IOAN VALER.

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii3815 vizualizări30 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0