Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 10 August 2020 - 13866 vizitatori azi
Barbat cercetat pentru evaziune fiscala. Accident de circulatie produs in localitatea Tiha Bargaului.

Bistritean pe numele caruia a fost emis mandat european de arestare, depistat de politisti. La data de 2 aprilie a.c., in urma unei actiuni desfasurate de politistii Compartimentului Urmariri din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, pe raza municipiului Bistrita, a fost depistat un barbat, in varsta de 31 de ani, din Bistrita, impotriva caruia autoritatile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea mai multor infractiuni de furt pe teritoriul Austriei.

           Bistriteanul a fost prezentat Curtii de Apel Cluj care a dispus arestarea preventiva a acestuia pe o perioada de 15 zile.

          Suspectul a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita Nasaud.

 

 

          Barbat cercetat pentru evaziune fiscala

 La data de 2 aprilie a.c., a fost finalizata urmarirea penala in cauza penala privind un barbat, in varsta de 39 ani, din Bistrita, cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscala.

In fapt, s-a stabilit ca in perioada 2008 -2009, in calitate de administrator al unei societati comerciale din Bistrita, ar fi derulat achizitii intracomunitare de produse  alimentare si nealimentare din Ungaria, fara a le inregistra in evidenta contabila a firmei, produse pe care ulterior le-ar fi comercializat pe teritoriul Romaniei, catre diverse persoane fizice si juridice, fara a evidentia in contabilitate sumele de bani incasate.

          Prejudiciul total cauzat Bugetului de Stat este de 699.954 de lei.

 

 

          Barbat, din Feldru, arestat preventiv pentru savarsirea mai multor infractiuni

            La data de 2 aprilie a.c., fata de un barbat, in varsta de 32 de ani, din comuna Feldru, a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore si ulterior cea a arestarii preventive pe o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de talharie, influentarea declaratiilor, lovire sau alte violente, taiere fara drept de arbori, furt de arbori si tulburarea ordinii si linistii publice.

           Acesta este suspectat ca in luna martie 2014 s-ar fi deplasat in locul numit "Capatana", situat pe raza comunei Feldru, de unde ar fi taiat fara drept 10 arbori, materialul lemnos rezultat din taierea acestora fiind insusit fara drept.

          Totodata, in cursul lunii noiembrie 2014, precum si a lunii martie a.c., in incinta a doua localuri, situate in localitatile Nepos si Feldru, suspectul ar fi agresat fizic un tanar, in varsta de 25 de ani, si un barbat, de 39 de ani, ambii din comuna Feldru, uneia dintre persoanele vatamate fiindu-i sustras telefonul mobil. In unul dintre cazuri, acesta ar fi produs tulburarea ordinii si linistii publice si ar fi recurs la amenintari asupra mai multor persoane pentru ca acestea sa nu dea declaratii cu privire la cele intamplate.

          Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a suspectului.

 


          Persoane banuite de contrabanda cu tigarete      

            La data de 2 aprilie a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, sprijiniti de cei din cadrul Posturilor de Politie Nimigea si Maieru si de politistii Politiei orasului Nasaud au documentat activitatea infractionala a unor persoane implicate in detinerea si comercializarea de produse accizabile provenite din contrabanda.

           Din probele administrate in cauza a rezultat faptul ca in perioada aprilie 2014- martie 2015, trei barbati si doua femei, cu varste cuprinse intre 41 de ani si 68 de ani, din comunele Nimigea si Maieru, ar fi detinut la locuintele lor, situate in localitatile Nimigea de Jos, Mocod si Maieru, 8.260 de tigarete, de mai multe marci, provenite din Republica Ucraina, fara documente legale, pe care le-ar fi comercializat ulterior unor persoane fizice.

          Astfel, ca urmare a perchezitiilor domiciliare efectuate de politistii IPJ BN la finele lunii martie a.c. la domiciliile celor cinci, in cadrul carora au fost depistate 3.972 de tigarete, provenite din contrabanda, patru dintre suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar ulterior Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud a dispus fata de acestia luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile.

           Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale si pentru identificarea si tragerea la raspundere penala a tuturor persoanelor implicate.

          Activitatile desfasurate au beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I..

 

 

           Accident de circulatie produs in localitatea Tiha Bargaului

             La data de 2 aprilie a.c., o femeie, in varsta de 34 de ani, din Tiha Bargaului, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza localitatii, in directia Bistrita- Vatra Dornei, datorita neatentiei in conducere, a parasit partea carosabila si a acrosat un cap de pod.

            Din accident a rezultat vatamarea corporala usoara a unei minore, de 3 ani, pasagera in autovehicul, care a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate.

           In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

 Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii1890 vizualizări03 aprilie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0