Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Un barbat a decedat intr-un accident rutier. A accidentat grav o minora.

Actiuni pe linia prevenirii si combaterii taierilor ilegale de arbori din paduri si a faptelor ilegale asociate din circulatia, depozitarea, prelucrarea primara si comercializarea materialului lemnos, precum si pentru prevenirea si combaterea pescuitului ilegal si a comertului cu produse piscicole, desfasurate in perioada 07-08 aprilie a.c. La data de 8 aprilie a.c., politistii Serviciului de Ordine Publica si cei din cadrul Politiei orasului Beclean, impreuna cu specialisti din cadrul DSVSA Bistrita-Nasaud si ai OARZ Bistrita-Nasaud au desfasurat o actiune pe linia respectarii legislatiei sanitar-veterinare si de mentinere a climatului de ordine si siguranta publica in targul  de animale  si piata agroalimentara din Beclean. 

            Cu acest prilej au fost verificate, in trafic, 30 de autovehicule si 16 vehicule cu tractiune animala, fiind aplicate 5 sanctiuni contraventionale, in valoare de 2.760 de lei.

            Totodata, in perioada 07-08 aprilie a.c., in urma unei actiuni desfasurate de catre politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice impreuna cu inspectori din cadrul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura  Cluj-Napoca au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2.000 de lei, si s-a dispus confiscarea a 2 mc material lemnos, in valoare de 1.000 de lei.

            ***  

             In perioada 07-08 aprilie a.c., politistii Serviciului de ordine Publica- Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice si cei din cadrul Sectiilor de Politie Rurala, impreuna cu specialisti din cadrul A.N.P.A. Cluj-Napoca si reprezentanti ai C.R.S.C. Cluj si ai ocoalelor silvice de stat sau private au organizat si desfasurat actiuni, in sistem integrat, pe Vaile Bargaului, Salautei, Somesului, Ilvelor si Budacului, in vederea depistarii persoanelor care sustrag, comercializeaza sau transporta material lemnos fara forme legale, sau care comit acte de braconaj piscicol/ comert ilegal cu peste sau produse din peste.

             Scopul acestor actiuni a fost verificarea legalitatii transporturilor de material lemnos, a existentei licentelor de acvacultura dar si a celorlalte documente necesare pentru functionarea amenajarilor piscicole de pe raza judetului, precum si a  provenientei produselor piscicole comercializate in piete si magazine de profil, a legalitatii documentelor de insotire si a termenelor de valabilitate.

           De asemenea, au fost verificate documentele prevazute pentru transportul rutier de marfuri si provenienta bunurilor identificate cu ocazia controalelor efectuate asupra mijloacelor de transport, urmarindu-se respectarea regulilor de circulatie de catre conducatorii de autovehicule ce transporta material lemnos si a regulilor de pescuit sportiv.

 

 

             Actiune desfasurata pe raza municipiului Bistrita de catre politistii bistriteni si specialisti din cadrul DSVSA Bistita-Nasaud

             La data de 8 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sprijiniti de specialisti din cadrul DSVSA Bistita-Nasaud au actionat pe raza municipiului Bistrita, in vederea asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica premergator Sarbatorilor de Pasti, prevenirii si combaterii ilegalitatilor specifice ce se comit in aceasta perioada, precum si pentru mentinerea unui climat de legalitate in mediul de afaceri.

             Cu acest prilej au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale, in valoare de 2.000 de lei, si au fost confiscati 160 de lei, reprezentand contravaloarea a 25 de kilograme de legume-fructe si carne si a 16 litri de vin, comercializate fara intocmirea documentelor fiscale legale.

            In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.           

 

            Barbat cercetat pentru furt calificat

              La data de 7 aprilie a.c., politistii au fost sesizati de catre un barbat, in varsta de 51 de ani, din Lechinta, cu privire la faptul ca a fost victima unui furt dintr-o anexa gospodareasca.

            In urma verificarilor si cercetarilor efectuate, politistii din cadrul Postului de Politie Lechinta au reusit identificarea unui barbat, de 33 de ani, din comuna Matei, banuit ca in noaptea de 06/07 aprilie a.c., ar fi patruns intr-un adapost pentru animale, situat intre localitatile Lechinta si Matei, in camp, in locul numit "Glodet", de unde ar fi sustras combustibil si unelte de lucru, in valoare de 300 de lei.

             Prejudiciul cauzat a fost recuperat in totalitate iar bunurile sustrase au fost restituite persoanei vatamate.

             Fata de suspect cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

              Administratorul unei firme din Nasaud este cercetat de politisti pentru evaziune fiscala

               La data de 7 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice  s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea de catre un tanar, in varsta de 28 de ani, din localitatea Parva, a infractiunii de evaziune fiscala.

              Acesta este banuit ca in cursul anului 2014, in calitate de administrator al unei societati comerciale din orasul Nasaud, ar fi derulat constant activitati comerciale de achizitie a unor produse de morarit, in cantitati de aproximativ 100 de tone pe luna, care ar fi fost valorificate pe piata locala, majoritatea tranzactiilor nefiind inregistrate in contabilitatea firmei.

             Cerectarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a suspectului.

 

   O persoana a decedat si o alta a fost grav ranita in urma producerii unui accident de circulatie pe raza localitatii Cristur-Sieu

    La data de 8 aprilie a.c., un tanar, in varsta de 26 de ani, din Orheiu Bistritei, comuna Cetate, in timp ce conducea o autoutilitara pe DN 17, pe raza localitatii Cristur-Sieu, in directia Bistrita-Beclean, pe un sector de drum cu marcaj continuu si indicatoare rutiere potrivit carora depasirea este interzisa iar limita de viteza este de 70 km/h, s-a angajat in depasirea unui autoturism, condus de catre un barbat, de 55 de ani, din municipiul Bistrita, care circula in fata sa, in aceeasi directie de mers, si care a efectuat o manevra de schimbare a directiei de mers, spre stanga, fara sa se asigure, cu intentia de a patrunde pe DC 31B, intrand in coliziune cu acesta.

   Din accident a rezultat vatamarea corporala grava a bistriteanului, precum si a unei femei, in varsta de 51 de ani, din Bistrita, pasagera in acelasi autoturism, care au fost transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate. La aceasta unitate medicala a fost declarat ulterior decesul conducatorului auto.

            Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Beclean in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care s-a produs evenimentul.

             ***

             Recomandari de prevenire a accidentelor rutiere: 

  • Evitati efectuarea unor manevre riscante si a depasirilor neregulamentare;
  • Mariti distanta intre autovehiculele in mers;
  • Reduceti viteza in locurile impuse de lege si in special la trecerile pentru pietoni, in zonele aglomerate, in apropierea si la traversarea intersectiilor, la depasirea mijloacelor de transport oprite in statii;
  • Adaptati in permanenta viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se ruleaza, situand-o nu la limita admisa de lege, ci la limita mersului in siguranta!
  • Adoptati un comportament preventiv in trafic!
 

            Nu s-a asigurat corespunzator la plecarea de pe loc si a produs un accident de circulatie

              La data de 8 aprilie a.c., o tanara, in varsta de 21 de ani, din Feldru, aflata la volanului unui autoturism, in zona unui imobil situat pe raza comunei nu s-a asigurat corespunzator la plecarea de pe loc si a patruns pe DN 17D unde a intrat in coliziune cu un autovehicul, condus regulamentar, in aceeasi directie de mers, de catre un tanar, de 19 ani, din comuna Lunca Ilvei.

             In urma producerii evenimentului rutier conducatoarea auto, precum si un barbat, in varsta de 65 de ani, din comuna Lunca Ilvei, pasager in autoturismul care circula regulamentar, au suferit leziuni corporale usoare.

             Fata de tanara, de 21 de ani, sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

             Minora accidentata in localitatea Viile Tecii dupa ce a traversat neregulamentar strada

    La data de 8 aprilie a.c., un barbat, in varsta de 53 de ani, din orasul Singeorz-Bai, in timp ce conducea un autoturism pe DN 15A, in localitatea Viile Tecii,  in directia Bistrita-Reghin, a surprins si accidentat o minora, de 9 ani, din Viile Tecii, care in calitate de pieton a traversat neregulamentar strada, prin spatele unui autovehicul.

   Din accident a rezultat ranirea usoara a minorei.

   Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului Rutier.

   *** 

   Recomandari de prevenire a accidentelor rutiere in care sunt implicati pietoni:

  • Traversati drumul public doar prin locurile permise!
  • Inainte sa va angajati in traversare, asigurati-va de mai multe ori!
  • Respectati regulile de circulatie rutiera si adoptati un comportament preventiv!
  • Pe timp de noapte, daca circulati pe partea carosabila a drumului, aplicati pe imbracaminte accesorii reflectorizante sau aveti la indemana o sursa de lumina vizibila din ambele parti!
     

  A accidentat grav o minora care a traversat strada prin loc nepermis si fara sa se asigure

    La data de 8 aprilie a.c., un bistritean, in varsta de 54 de ani, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 173, pe raza localitatii Orheiu Bistritei, a surprins si accidentat o minora, de 4 ani, din comuna Cetate, care nefiind supravegheata s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure.

     In urma producerii evenimentului minora a suferit leziuni corporale grave.

     Fata de conducatorul autoturismului cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

       ***

      Pentru evitarea accidentelor rutiere, ii sfatuim pe micii participanti la traficul rutier sa invete si sa respecte cateva reguli de circulatie:

  • Cand doriti sa traversati strada, folositi intotdeauna trecerile pentru pietoni, marcate si semnalizate corespunzator!
  • Nu traversati niciodata strada in fuga si fara sa va asigurati!
  • Atunci cand alegeti sa va deplasati in calitate de pietoni, folositi trotuarele situate pe marginea drumului, iar daca acestea lipsesc, mergeti pe partea stanga a drumului pentru a vedea din fata masinile care se apropie de voi!
  • Cand va aflati intr-un grup de copii, mergeti unul in spatele celuilalt pentru a evita sa fiti accidentati!
  • Daca circulati cu bicicleta, purtati echipament de protectie adecvat: casca, cotiere, genunchiere, veste reflectorizante;
  • Alegeti-va  locurile de joaca cat mai departe de drumul public!
     

              Barbat, de 73 de ani, accidentat in localitatea Josenii Bargaului dupa ce a cazut dintr-un atelaj hipo

                La data de 8 aprilie a.c., pe DJ 172C, in Josenii Bargaului, un barbat, in varsta de 73 de ani, din localitate, a incercat sa opreasca o cabalina, proprietate personala, ce tracta un atelaj hipo, care s-a speriat, si in timp ce o tinea de harnasament s-a impiedicat si a cazut pe carosabil.

               Conducatorul atelajului hipo a suferit leziuni corporale usoare si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate.

              Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului Rutier.

 

 

              Un barbat a decedat intr-un accident rutier dupa ce a suferit, la volan, un stop cardiorespirator.

                La data de 8 aprilie a.c., un barbat, in varsta de 58 de ani, din orasul Singeorz-Bai, in timp ce conducea o autoutilitara pe DC 2B- Cormaia, in urma unui stop cardiorespirator a pierdut controlul volanului, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune frontala cu un autoturism, condus regulamentar de catre un barbat, de 46 de ani, din Singeorz-Bai.

              Conducatorul autoutilitarei a fost transportat la Spitalul orasenesc Nasaud pentru a-i fi acordate ingrijirile medicale necesare insa acesta a decedat.

              In urma accidentului nu au rezultat alte victime ci doar avarii la cele doua autovehicule.

             Politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai efectueaza in continuare cercetari pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

   
1 comentariu2695 vizualizări09 aprilie 2015




[ Închide secţiunea de comentarii ]

anton
10 Aprilie 2015 - 10:15

SCRIETI MEREU CA ASA POATE VOR MA-I INVATA CEVA ACEI OAMENI AGRESIVI -SI NE STITORI DE A CONDUCE .SA NU IA VIAZA CELOR NEvINOVATI.DAR MAI MULT AR TREBUI .-MILIZIA -POLIZIA :DE RO.SA FACA ASA CEVA SI DATORIA .DAR ASA ESTE ROMANUL CU MENTALITATEA .(nici cand nu va fi bine acolo.DAR CUM????? DEMOCRAZIE.-/****veci-VECI.

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0