Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Atentie la genti si posete cand mergeti la cumparaturi! SCOALA ALTFEL-EDUCATIE PENTRU SIGURANTA.

Se intensifica actiunile politistilor bistriteni si a specialistilor din cadrul DSVSA Bistita-Nasaud. La data de 9 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sprijiniti de specialisti din cadrul DSVSA Bistita-Nasaud au actionat pe raza municipiului Bistrita, in vederea asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica premergator Sarbatorilor de Pasti, prevenirii si combaterii ilegalitatilor specifice ce se comit in aceasta perioada, precum si pentru mentinerea unui climat de legalitate in mediul de afaceri.

             Astfel, au fost constatate, prin sesizare din oficiu, 2 infractiuni de evaziune fiscala si au fost aplicate 19 sanctiuni contraventionale, in valoare de 30.600 de lei, fiind confiscati 3.164 de lei, reprezentand contravaloarea a 1,1 tone de faina, 10 kg de carne si alte produse alimentare.

             Totodata, au fost ridicati in vederea confiscarii 28 litri de vin si 1 litru de rachiu, comercializati fara intocmirea documentelor fiscale legale.

            In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.             

 

              Administratorii unei firme din Nasaud sunt cercetati de politisti pentru evaziune fiscala

               La data de 9 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice  s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea de catre doua persoane -un barbat, in varsta de 43 de ani, din orasul Nasaud, respectiv o tanara, de 25 de ani, din comuna Iclod, judetul Cluj, a infractiunii de evaziune fiscala.

              Acestia sunt banuiti ca in cursul anului 2014, in calitate de administratori ai unei societati comerciale din Nasaud, ar fi derulat constant activitati comerciale de achizitie (inclusiv achizitii intracomunitare) a unor produse de morarit, care ar fi fost valorificate catre terti beneficiari, majoritatea fiind crescatori privati de animale din mediul rural, tranzactiile nefiind inregistrate in contabilitatea firmei.

             Cerectarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a suspectilor si a prejudiciului cauzat Bugetului Consolidat al Statului.

 

   Retinut pentru 24 de ore pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si contrabanda calificata

     La data de 9 aprilie a.c., in urma extinderii cercetarilor cu privire la arma neletala, cu aer comprimat, cu destinatia tir sportiv, predata IPJ BN cu ocazia efectuarii in cursul zilei de 7 aprilie a.c. a perchezitilor domiciliare la locuintele a doi tineri arestati preventiv pentru ultraj, a rezultat faptul ca aceasta ar fi fost procurata din Germania in cursul anului 2012 si ar fi fost introdusa in Romania in luna ianuarie, anul 2013, de catre un tanar, in varsta de 19 ani, din Poienile Zagrei.

             Acesta este banuit ca ar fi detinut arma, fara drept, la locuinta sa din localitatea Poienile Zagrei, pana la data de 7 aprilie a.c. cand a fost predata politiei de catre tatal sau, in varsta de 47 de ani.

              Fata de tanar a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore pentru savarsirea infractiunilor de "Nerespectarea regimului armelor si munitiilor" si "Contrabanda calificata".

 

            Atentie la genti si posete cand mergeti la cumparaturi!

              La data de  9 aprilie a.c., pe raza orasului Nasaud, politistii de ordine publica din cadrul Politiei orasului Nasaud au prins in flagrant o femeie, in varsta de 62 de ani, din municipiul Bistrita, in timp ce sustragea 350 de lei din geanta unei femei, de 54 de ani, din Nasaud.

             Fata de bistriteanca sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

             La aceeasi data, o femeie, de 31 de ani, din comuna Telciu, a sesizat politia cu privire la faptul ca in timp ce se afla in Piata Agroalimentara din orasul Nasaud persoane necunoscute i-ar fi sustras un portmoneu, din poseta pe care o purta pe umar, in care avea 2000 de euro, 400 de lei si acte de identitate.

            Cercetarile sunt continuate in vederea identificarii si tragerii la raspundere penala a autorilor furtului.

            ***

           La cumparaturi:

  • fiti foarte atenti in zonele aglomerate din piete, gari, autogari, magazine etc;
  • portmoneul nu se aseaza niciodata deasupra cumparaturilor, la vedere;
  • feriti-va de priviri indiscrete cand manevrati banii;
  • cand stati la rand, pentru a cumpara ceva, nu va inghesuiti si nu permiteti sa fiti inghesuiti;
  • nu va lasati atrasi in locuri izolate pentru a cumpara lucruri de ocazie, oricat de avantajos vi s-ar parea;
  • nu pastrati banii in buzunarele exterioare ale vestimentatiei;
  • nu tineti banii, actele personale si cheile in acelasi loc;
  • nu va laudati in public ca detineti asupra dumneavoastra sume mari de bani;
  • reclamati Politiei cazurile de prindere in flagrant a hotului pentru a curma activitatea infractionala a acestuia.

Minor nesupravegheat, accidentat pe raza localitatii Magura Ilvei. Recomandari pentru parinti!

    La data de 9 aprilie a.c., o tanara, in varsta de 20 de ani, din Magura Ilvei, in timp ce conducea un autoturism pe DC Ulita Morii, din localitate, in directia Magura Ilvei- Ilva Mica, in dreptul unui imobil a surprins si accidentat un minor, in varsta de 2 ani, din Magura Ilvei, care, fiind nesupravegheat, s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure.

     Din accident a rezultat vatamarea corporala a minorului, care a fost transportat la Spitalul orasenesc Nasaud pentru acordarea de ingrijiri de specialitate, fiind ulterior transferat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita pentru continuarea investigatiilor medicale. 

     Fata de conducatoarea auto cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

      ***

      Pentru prevenirea implicarii copiilor in accidentele rutiere, Politia recomanda parintilor sa-i invete pe cei mici:

  • sa circule numai pe trotuare;
  • sa nu stationeze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra si cadea in fata masinilor;
  • sa nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decat prin cele special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje;
  • sa traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar in lipsa acestuia pe la coltul strazilor si numai dupa ce s-au asigurat;
  • acolo unde nu exista amenajate trotuare sau poteci laterale sa se deplaseze numai pe partea stanga a drumurilor, cat mai aproape de marginea acestora, dar nu in grup ci in sir unul dupa altul;
  • sa nu se joace pe partea carosabila a drumurilor publice;
  • sa nu se angajeze in traversarea cailor rutiere in fuga, prin fata sau spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport in comun oprite in statii;
  • sa nu circule cu bicicleta pe drumurile publice daca nu au implinit varsta de 14 ani;
  •  dupa caderea intunericului sau in alte conditii de vizibilitate redusa, sa foloseasca imbracaminte de culoare deschisa, care ii face mai vizibili in lumina farurilor;
  • in conditii atmosferice deosebite (ploi torentiale, ceata, polei, ninsoare) cand vizibilitatea si actiunea de franare este greoaie, sa se angajeze in traversare numai dupa ce s-au convins ca nu exista nici un pericol;
  • daca circula cu bicicleta, sa evite zonele aglomerate si arterele principale cu trafic mare; daca totusi ajung cu bicicleta intr-o intersectie, sa respecte semnificatia indicatoarelor si sa-si sporeasca atentia. Orice schimbare a directiei de mers trebuie semnalizata cu bratul intins orizontal, insa acesta nu este suficient. Trebuie sa fie siguri ca toti conducatorii auto le-au observat intentia. 

Retineti: Invatandu-i pe copii sa circule corect ii puteti feri de necazuri si va puteti bucura in continuare de farmecul zambetului lor, de linistea familiei dumneavoastra !

 

 

.

 

RECOMANDARILE POLITISTILOR BISTRITENI PENTRU O VACANTA IN SIGURANTA.

       Pentru prevenirea implicarii copiilor in accidente de circulatie, Politia Rutiera recomanda parintilor sa-i invete pe cei mici:

  • Sa circule numai pe trotuare;
  • Sa nu stationeze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra si cadea in fata masinilor;
  • Sa nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decat prin cele special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere si numai dupa ce s-au asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde;
  • Sa nu se angajeze in traversarea strazilor in fuga, prin fata sau spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport in comun oprite in statii;
  • Acolo unde nu exista amenajate trotuare sau poteci laterale, sa se deplaseze numai pe partea stanga a drumurilor si cat mai aproape de marginea acestora, dar nu in grup, ci in sir unul dupa altul;
  • Sa nu circule cu rolele pe partea carosabila a drumurilor publice, ci numai in locurile special amenajate;
  •  Dupa caderea intunericului sau in alte conditii de vizibilitate redusa, sa foloseasca imbracaminte de culoare deschisa, care ii face mai vizibili in lumina farurilor.

 

Recomandam, de asemenea, parintilor sa tina cont de urmatoarele aspecte:

  • Supravegheati in permanenta modul in care micii pietoni respecta regulile de deplasare pe drumul public;
  • Alegeti locurile de joaca in spatii adecvate, departe de arterele rutiere intens circulate;
  • Amintiti-le mereu regulile de circulatie si importanta respectarii acestora, prin oferirea unor exemple de buna conduita in trafic.

 

Referitor la circulatia bicicletelor, politistii recomanda copiilor, conducatori ai acestor vehicule:

• Daca pe directia de deplasare exista o pista pentru biciclete, sa circule numai pe aceasta pista;

• Sa nu circule pe trotuare, cu exceptia cazului cand pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;

• Sa nu circule pe partea carosabila in aceeasi directie de mers, daca exista o cale laterala, o poteca sau un acostament practicabil, ce pot fi folosite;
• Sa nu se tina de un vehicul aflat in mers ori sa fie remorcat de un alt vehicul sau impins ori tras de o persoana aflata intr-un vehicul;

• Sa nu circule fara a tine cel putin o mana pe ghidon si ambele picioare pe pedale;

•Sa nu circule in paralel cu o alta bicicleta;

• Sa nu transporte sau sa traga orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stanjenesc sau pericliteaza conducerea vehiculului ori circulatia celorlalti participanti la trafic;

• Sa nu circule pe timp de noapte sau cand vizibilitatea este redusa;

• Sa nu traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, in timp ce se deplaseaza pe bicicleta;

• Sa nu conduca vehiculul fara a mentine contactul rotilor cu solul.

• Sa utilizeze casca de protectie omologata.

  INSPECTORATUL DE POLITIE JUDETEAN BISTRITA NASAUD UREAZA TUTUROR ELEVILOR VACANTA PLACUTA SI LINISTITA, LIPSITA DE INCIDENTE !

 

.

 

POLITISTII BISTRITENI, ALATURI DE ELEVI SI TINERI IN CADRUL CAMPANIEI "SCOALA ALTFEL-EDUCATIE PENTRU SIGURANTA"

           Pe parcursul celor cinci zile ale campaniei, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au fost, ca in fiecare an, alaturi de elevii si tinerii care isi desfasoara activitatea in scolile si liceele din judetul nostru. Peste 1800 de elevi si 43 de cadre didactice din 13 unitati de invatamant au luat parte la aceste activitati.

           Politistii de prevenire, de ordine publica, proximitate si politie rutiera, de la Serviciul de Actiuni Speciale, Serviciul de Investigatii Criminale, precum si cei din cadrul Serviciului Resurse Umane, subunitatilor si posturilor de politie, sprijiniti de elevii voluntari ai politiei, au desfasurat  in gradinitele, scolile si liceele din judetul Bistrita-Nasaud actiuni structurate pe diverse domenii de prevenire, precum: protejarea patrimoniului, delincventa juvenila si victimizarea minorilor, prevenirea consumului de droguri, a traficului de persoane sau educatia rutiera.    

         Politistii au prezentat teme informative de prevenire, adaptate celor trei cicluri de invatamant, respectiv primar, gimnazial si liceal, fiind tratate subiecte precum efectele consumului de droguri, siguranta pe internet, victimizarea sexuala si violenta domestica, violenta scolara, educatia si siguranta rutiera,  absenteism, abandon scolar si cariera de politist.

         La cei mai mici politistii au pus accentul pe siguranta rutiera, aratandu-le cum sa traverseze strada, corect si in siguranta, unde sa se joace si cum sa circule cu bicicleta si rolele.     

          Copiii au avut ocazia sa intre in autospecialele de politie si sa vada dotarea politistilor de ordine publica.

          Pentru cei mai mari, politistii au detaliat aspecte legate de disparitiile de minori, siguranta pe internet, infractiuni la viata sexuala, traficul si consumul de droguri, iar cei interesati au putut afla cum pot ajunge politisti. Elevii au vizionat, cu aceasta ocazie, filme si spoturi preventive, au primit pliante si alte materiale preventive de la politisti.

          In comuna Feldru ofiterul de prevenire le-a vorbit tinerilor si despre inselaciunile cu mod de operare "accidentul", fiind o comunitate cu specific - multe persoane fiind plecate la munca in strainatate.

           In comuna Maieru politistii le-au vorbit elevilor despre patrimoniul cultural si despre protejarea acestuia. Lectia organizata in muzeul comunitatii a avut un mare succes in randul elevilor, care au fost premiati de ofiterii de investigatii criminale cu diplome, cani si pixuri.

         Reamintim faptul ca in perioada 06-10 aprilie a.c., politistii bistriteni au desfasurat activitati preventiv-informative, cu caracter complex, adresate elevilor si tinerilor din judetul Bistrita-Nasaud, sub egida campaniei organizate la nivel national "Scoala altfel- sa stii mai multe, sa fii mai bun!". Aceasta campanie s-a inscris in Programul cadru de prevenire a delincventei juvenile si victimizarii minorilor si a fost conceputa in baza obiectivului general de actiune al Inspectoratului General al Politiei Romane pentru anul 2015, respectiv al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud: "Cresterea gradului de siguranta si protectie pentru cetateni prin protejarea persoanei si a patrimoniului, siguranta stradala, rutiera si a transporturilor". 

 

0 comentarii2940 vizualizări10 aprilie 2015




rss 2.0
rss 2.0