Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Februarie 2020 - 1646 vizitatori azi
POLITIA BISTRITEANA, ALATURI DE COPII SI TINERI IN SAPTAMANA "SCOALA ALTFEL". ACTIUNI DE PASTI.

Sub egida campaniei "Scoala Altfel - Sa stii mai multe, Sa fii mai bun!" politistii Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud s-au intalnit in perioada 06 - 10 aprilie a.c. cu peste  10.000 de copii din gradinite, scoli si licee pentru a le arata cum pot sa previna implicarea in evenimente nedorite sau sa devina ei insisi politisti. Pe parcursul celor cinci zile, politistii bistriteni au fost implicati in organizarea si desfasurarea a 232 de activitati informativ-preventive, in vederea prevenirii faptelor antisociale si infractionale in randul elevilor.

         Astfel, pe raza judetului Bistrita-Nasaud au fost organizate peste 170 de sesiuni de informare, precum si 61 de prezentari, prelegeri si dezbateri, si au fost diseminate, unui numar de 10.670 de elevi, informatii din domeniul educatiei civice si a sigurantei rutiere, activitati la care au luat parte si aproape 400 de cadre didactice.

          Totodata, conform campaniei "Si tu poti deveni politist!", elevilor din peste 140 de scoli generale si licee le-a fost prezentata activitatea politiei, fiind promovata, in acest sens, profesia de politist, cu frumusetea, complexitatea si sacrificiile pe care aceasta le implica.

           Va reamintim faptul ca politistii de prevenire, de ordine publica, proximitate si politie rutiera, de la Serviciul de Actiuni Speciale, Serviciul de Investigatii Criminale, precum si cei din cadrul Serviciului Resurse Umane, subunitatilor si posturilor de politie, sprijiniti de elevii voluntari ai politiei, au desfasurat  in gradinitele, scolile si liceele din judetul Bistrita-Nasaud actiuni structurate pe diverse domenii de prevenire, precum: protejarea patrimoniului, delincventa juvenila si victimizarea minorilor, prevenirea consumului de droguri, a traficului de persoane sau educatia rutiera.

 

.

 

ACTIUNI  DESFASURATE DE POLITISTII BISTRITENI IN PERIOADA SFINTELOR SARBATORI DE PASTI 

 In perioada 09-13 aprilie a.c., premergator si pe timpul Sfintelor Sarbatori de Pasti, politistii bistriteni au aplicat in cadrul actiunilor desfasurate pe raza judetului Bistrita-Nasaud peste 500 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 124.358 de lei, si au constatat 66 de infractiuni, dintre care 8 in flagrant.

Politistii de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, investigare a criminalitatii economice, politie transporturi si din cadrul altor structuri ale IPJ BN  au actionat in perioada de referinta pentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, combaterea evaziunii fiscale si protejarea bugetului consolidat al statului, precum si pentru diminuarea fenomenului infractional si contraventional specific perioadei sarbatorilor pascale.  

Astfel, au fost aplicate 557 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 124.358 de lei, si au fost confiscate bunuri in valoare de 4.084 de lei. Totodata, au fost constatate 66 de infractiuni, dintre care 8 au fost constatate in flagrant.

In cadrul actiunilor desfasurate au mai fost retinute 18 permise de conducere si au fost retrase 4 certificate de inmatriculare.

***

          In perioada 10-11 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sprijiniti de specialisti din cadrul DSVSA Bistita-Nasaud au actionat pe raza municipiului Bistrita, in vederea asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica premergator Sarbatorilor de Pasti, prevenirii si combaterii ilegalitatilor specifice ce se comit in aceasta perioada, precum si pentru mentinerea unui climat de legalitate in mediul de afaceri.

             Cu acest prilej au fost aplicate 13 sanctiuni contraventionale, in valoare de 7.000 de lei, si au fost ridicati in vederea confiscarii 18 litri de vin, 1 litru de rachiu si 7 pachete de cafea, in valoare de 272 de lei, bunuri comercializate fara intocmirea documentelor fiscale legale.

             

 

0 comentarii1533 vizualizări14 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0