Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 25 Octombrie 2020 - 2562 vizitatori azi
Tineri cercetati pentru furtul unor sume de bani.

Minori banuiti de savarsirea a cinci furturi. La data de 15 aprilie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii Biroului de Investigatii Criminale au identificat patru minori, cu varste curprinse intre 9 ani si 16 ani, trei dintre acestia din localitatea Viisoara si unul din municipiul Bistrita, banuiti ca in cursul lunii februarie, anii 2014 si 2015, ar fi sustras un hard PC si o statie de emisie-receptie, din interiorul a doua autoturisme ale caror portiere nu erau asigurate.

           In perioada octombrie-noiembrie 2014, dintr-un magazin si un coafor situate pe raza municipiului Bistrita, profitand de neatentia vanzatoarei, respectiv a angajatelor, cei patru ar fi sustras un telefon mobil si o geanta in care se aflau 1.100 de lei.

          Totodata, la data de 14 aprilie a.c., suspectii ar fi sustras o tableta dintr-un magazin situat in localitatea Viisoara.

           Prejudiciul total cauzat, in valoare de 5.195 de lei, a fost recuperat in proportie de 30%.

          Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor patru minori.

          ***

 

          Politistii bistriteni recomanda posesorilor de autoturisme:

  • contactarea firmelor specializate in comercializarea si instalarea de sisteme de alarmare, antifurt, pe autoturisme, in vederea cumpararii unor asemenea sisteme care odata activate descurajeaza infractorii si realizeaza siguranta autoturismelor;
  • asigurarea autoturismelor prin incuierea usilor;
  • sa nu lase la vedere, in interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hotilor din autoturisme, exemplificand in acest sens: genti de voiaj, posete, borsete, genti tip "Diplomat", aparatura electronica, etc.;
  • ca autoturismele sa fie parcate numai in locuri bine iluminate, in locuri unde pot fi observate in permanenta de catre proprietari, nu in locuri dosnice, in locuri izolate din punct de vedere al traficului de persoane;

 


Tineri cercetati pentru furtul unor sume de bani

           La data de 15 aprilie a.c., politistii au fost sesizati de catre un barbat, de 36 de ani, din localitatea Tagsor, despre faptul ca a fost victima unui furt din locuinta personala.

         In urma verificarilor efectuate a fost identificat un tanar, in varsta de 22 de ani, din aceeasi localitate, banuit ca ar fi sustras din locuinta un portofel in care se aflau 100 de euro si 50 de lei, lasat pe o masa.

         Prejudiciul cauzat a fost recuperat in totalitate.

          La aceeasi data, un tanar, in varsta de 23 de ani, din Caianu Mic, ar fi sustras dintr-un imobil, situat pe raza localitatii Spermezeu, 200 de lei si 50 de euro, sume de bani aflate intr-un sertar.

          Fata de cei doi suspecti sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat, respectiv furt.

         ***

          Nu uitati: 

  • daca sesizati o spargere anuntati imediat Politia;
  • nu patrundeti intr-o locuinta a carei usa a fost sparta sau fortata, deoarece puteti sterge urme esentiale pentru prinderea autorilor;
  • furnizati toate datele pe care le detineti in legatura cu o eventuala spargere. Indiferenta dumneavoastra nu face decat sa ingreuneze identificarea infractorilor, care intre timp vor comite astfel de fapte si pot sparge chiar casa in care locuiti. 

 

 

Accident de circulatie produs pe raza localitatii Nepos

           La data de 15 aprilie a.c., un tanar, in varsta de 20 de ani, din comuna Maieru, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17D, pe raza localitatii Nepos, in directia Nepos-Feldru, in dreptul unui imobil a intrat in coliziune cu un atelaj hipo, nesemnalizat, care se deplasa in aceeasi directie de mers, condus de catre un tanar, de 23 de ani, din Nepos.

           Din accident a rezultat vatamarea corporala a conducatorului atelajului, precum si a unui minor, in varsta de 17 ani, din Nepos, aflat in acelasi vehicul, care au fost transportati la Spitalul orasenesc Nasaud pentru acordarea ingrijirilor medicale necesare.

          In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

           Depistati de politisti, in trafic, fara permis de conducere

            La data de 15 aprilie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat doi tineri, in varsta de 20 de ani si 23 de ani, ambii din comuna Sieu-Magherus, in timp ce conduceau un motoscuter, respectiv un autoturism, pe un drum comunal din localitatea Chintelnic, fara sa posede permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

            Fata de cei doi tineri cercetarile sunt continute sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

0 comentarii1841 vizualizări16 aprilie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0