Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Februarie 2020 - 1508 vizitatori azi
Noua persoane au fost implicate intr-un scandal izbucnit in comuna Nimigea.

Material lemnos confiscat si sanctiuni contraventionale, aplicate de politistii bistriteni. La data de 06 mai a.c., in urma unei actiuni organizate si desfasurate de catre politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice impreuna cu specialisti silvici din cadrul Comisariatului de Regim Silvic si Cinegetic Cluj, la o societate comerciala si la doua ocoale silvice de pe raza judetului au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale, in valoare de 5.000 de lei, si a fost dispusa confiscarea a 5.539,74 mc material lemnos, in valoare de 662.720 lei.

 

                 Noua persoane au fost implicate intr-un scandal izbucnit in comuna Nimigea

          La data de 06 mai a.c., politia a fost sesizata prin Serviciul National Unic de Apeluri de Urgenta 112, cu privire la faptul ca in fata unui local din comuna Nimigea a izbucnit un scandal intre mai multi cetateni.

        In urma cercetarilor efectuate la fata locului a rezultat faptul ca in scandal au fost implicate noua persoane cu varste cuprinse intre 24 si 50 de ani, banuite ca si-ar fi aplicat mai multe lovituri.

        Un barbat, in varsta de 27 de ani, din comuna Sintereag si unul de 32 de ani din comuna Nimigea au fost transportati la Spitalul Orasenesc Beclean pentru acordarea ingrijirilor de specialitate, dar au refuzat internarea.

       Pentru aplanarea scandalului si pentru prevenirea comiterii altor infractiuni, la fata locului s-a deplasat si grupa de interventie a Serviciului Pentru Actiuni Speciale Bistrita-Nasaud, persoanele fiind conduse la sediul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud.

       Cercetarile sunt continuate de catre Sectia 6 Politie Rurala Nasaud, sub aspectul comiterii infractiunilor de "Lovire sau alte violente" si "Tulburarea ordinii si linistii publice".

 

 

ATENTIE LA FURTURILE DIN AUTOTURISME !! Politistii bistriteni  recomanda sa nu lasati la vedere bunuri si bani pentru a nu fi furate

           In  perioada 04-10 mai Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud desfasoara activitati pentru prevenirea furturilor din autoturisme.

          Campania de informare "Hotii au nevoie de ajutorul tau!",  derulata in aceasta saptamana, a pus accentul pe faptul ca principalele cauze ale furturilor din autoturisme sunt neglijenta si lipsa de precautie a proprietarilor care lasa obiecte de valoare, genti, bani la vedere in autoturisme, sau isi lasa autoturismele neincuiate.

          Ofiterii de prevenire insotiti de voluntari au organizat actiuni in principalele parcari din municipiul Bistrita, au distribuit pliante cu informatii preventive si au fotografiat diverse bunuri lasate la vedere in autoturisme, care constituie o mare tentatie pentru hoti.

 

 

          Pentru a nu deveni victime ale furturilor din autoturisme, Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud va recomanda:

 De fiecare data cand parasiti autoturismul, nu lasati la vedere, in interiorul acestuia, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hotilor din autoturisme, exemplificand in acest sens: genti de voiaj, posete, borsete, genti tip "Diplomat", aparatura electronica, etc.;

Daca locuiti la casa, parcati-va autoturismul in curte sau in garaj;

 Asigurati-va autoturismele prin incuierea usilor,geamurilor;

Nu lasati  in autoturism documente, obiecte personale, sau ale

Parcati  numai in locuri bine iluminate, sau in locuri unde pot fi observate in permanenta, nu in locuri  izolate;

Manifestati vigilenta si spirit civic in cazul in care observati hoti "in actiune", prin comportamente de descurajare a acestora si alertarea politiei la numarul de urgenta 112.

 

          Exemple:

La data de 06 mai a.c., in Bistrita a fost fotografiat un suport GPS amplasat la vedere pe bordul unui autoturism.

  La data de 06 mai a.c., in Bistrita a fost fotografiata o poseta lasata la vedere, pe bancheta din fata a unui autoturism

 

 

 

 

Siguranta rutiera - prioritate a politistilor bistriteni

  In perioada 04-10 mai a.c., "Saptamana mondiala a sigurantei rutiere", politistii bistriteni desfasoara activitati preventive  pentru diminuarea riscului de producere a accidentelor rutiere, avand ca scop in mod special reducerea victimizarii tinerilor si copiilor.

            In acest context, la nivel national au fost demarate doua campanii preventive,  respectiv "Motociclistii exista in trafic" si  "Nu trece dincolo- Alege viata".

          La nivel local, 08 mai a.c., de la ora 10:00,  politistii de la Serviciul Rutier si prevenire vor fi prezenti pe Pietonalul "Liviu Rebreanu"  din municipiul Bistrita, cu autospeciale de politie si o motocicleta de politie rutiera. Cu acest prilej, copiii si tinerii sunt invitati sa viziteze standul cu materiale preventive si sa discute cu politistii pe aceste subiecte.

          Scopul campaniei  "Nu trece dincolo" este acela de prevenire a accidentelor rutiere in care sunt implicati pietonii, iar activitatile preconizate in campanie vizeaza actiuni de prevenire activa in trafic pentru constientizarea pietonilor asupra necesitatii respectarii normelor rutiere, precum si a conducatorilor auto asupra consecintelor neacordarii prioritatii de trecere pietonilor.

         De asemenea, in perioada mai-noiembrie a.c., politistii vor organiza intalniri cu grupuri tinta pentru diseminarea mesajelor si a materialelor preventive, pe grupe de varsta - cu pietoni, persoane varstnice precum si in unitatile scolare din judet.

 

 Recomandari pentru pietoni:

 Traversati numai pe trecerile semnalizate, sau pe la colt de strada! Nu traversati prin fata sau spatele autovehilculelor oprite!

La orice traversare, opriti-va in afara partii carosabile, asigurati-va inainte de a va angaja in traversare!

Apreciati corect timpul necesar pentru a traversa in siguranta! Dati soferilor timp suficient pentru a opri inainte de a va angaja in traversare!

Cand traversati prin alt loc decat trecerile marcate, autovehiculele au prioritate. Este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati!

Copiii nu trebuie sa traverseze singuri! Ei sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele! Nu uitati! Copiii imita comportamentul rutier al adultilor!

Evitati sa circulati pe partea carosabila sau pe pistele pentru biciclisti! Folositi trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, mergeti cat mai aproape de marginea drumului, astfel incat sa aveti traficul in fata!

 Fiti prudent pe vreme rea sau intuneric! Pentru a fi vizibili purtati haine de culori deschise si elemente reflectorizante!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii1449 vizualizări07 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0