Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 25 Octombrie 2020 - 2698 vizitatori azi
Trei persoane au fost ranite in urma producerii unui accident de circulatie.

Minor nesupravegheat, accidentat pe raza comunei Magura Ilvei. La data de 28 mai a.c., un tanar, in varsta de 35 de ani, din Magura Ilvei, in timp ce se deplasa pe o bicicleta pe raza comunei, a surprins si accidentat un minor, de 6 ani, care se afla pe drumul public, nesupravegheat. In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

***

Pentru prevenirea implicarii copiilor in accidente de circulatie, Politia Rutiera recomanda parintilor sa-i invete pe cei mici: 

  • Sa circule numai pe trotuare;

  • Sa nu stationeze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra si cadea in fata masinilor;

  • Sa nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decat prin cele special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere si numai dupa ce s-au asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde;

  • Sa nu se angajeze in traversarea cailor rutiere in fuga, prin fata sau spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport in comun oprite in statii;

  • Acolo unde nu exista amenajate trotuare sau poteci laterale, sa se deplaseze numai pe partea stanga a drumurilor si cat mai aproape de marginea acestora, dar nu in grup, ci in sir unul dupa altul;

  • Sa nu circule cu rolele pe partea carosabila a drumurilor publice, ci numai in locurile special amenajate;

  • Dupa caderea intunericului sau in alte conditii de vizibilitate redusa, sa foloseasca imbracaminte de culoare deschisa, care ii face mai vizibili in lumina farurilor.

 

 

Trei persoane au fost ranite in urma producerii unui accident de circulatie.

  La data de 28 mai a.c., un tanar, de 18 ani, din comuna Livezile, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, intr-o intersectie nu a acordat prioritate de trecere si a intrat in coliziune cu un autovehicul, condus de catre o tanara, in varsta de 20 de ani, din Unirea.

In urma producerii impactului, autoturismul condus de tanar a fost proiectat intr-un stalp de iluminat public, iar autovehiculul la volanul caruia se afla tanara a colizionat gardul unui imobil.

Totodata, bara de protectie fata a autovehiculului care circula regulamentar s-a dislocat in urma impactului initial si a lovit o femeie, de 36 de ani, din Bistrita, care circula pe trotuar in calitate de pieton.

Din accident a rezultat vatamarea corporala a ambilor conducatori auto, precum si a pietonului.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier in vederea stabilirii cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

 

 

Accident rutier produs pe fondul unei depasiri neregulamentare

  La data de 28 mai a.c., o femeie, in varsta de 31 de ani, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17D, in localitatea Dumitra, a efectuat o manevra de depasire, neregulamentara, incalcand marcajul longitudinal continuu, a patruns pe contrasens, moment in care a colizionat un autovehicul, condus regulamentar din sens opus de catre un tanar, de 18 ani.

In urma producerii accidentului, conducatoarea autoturismului a suferit leziuni corporale, insa a refuzat transportarea la o unitate medicala in vederea continuarii investigatiilor de specialitate.

Politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud efectueaza in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

Conducea un autoturism neinmatriculat

  La data de 28 mai a.c., un barbat, in varsta de 56 de ani, din Lechinta, a fost depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat pe DJ 151, pe raza localitatii.

Fata de acesta cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii1708 vizualizări29 mai 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0