Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 26 Septembrie 2020 - 17054 vizitatori azi
Accident de circulatie produs in Bistrita. TONE DE TUTUN SI INSTALATII DE PRELUCRAT, RIDICATE DE POLITISTI.

S-a angajat in depasirea neregulamentara a unui camion si a provocat un accident de circulatie.  La data de 2 iunie a.c., o tanara, in varsta de 27 de ani, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza orasului Nasaud, a efectuat o manevra de depasire neregulamentara a unui camion, care tracta o remorca, cu toate ca din directia opusa se apropia un alt autovehicul, a pierdut controlul asupra directiei de mers, a parasit partea carosabila si a patruns intr-un sant.  Din accident a rezultat vatamarea corporala usoara a conducatoarei auto, care a refuzat transportarea sau internarea la o unitate medicala.  In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

           Accident de circulatie produs in municipiul Bistrita

            La data de 2 iunie a.c., un tanar, in varsta de 30 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, a patruns partial pe contrasens si a intrat in coliziune cu un autovehicul, condus de catre o femeie, de 31 de ani, din comuna Poiana Teiului, judetul Neamt, care circula regulamentar din sens opus.

            In urma producerii accidentului, cei doi conducatori auto, precum si un minor, de 4 ani, pasager in autoturismul condus de femeie, au suferit leziuni corporale.

           Cercetarile sunt continuate de catre Biroul Rutier in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

 

             La volan sub influenta alcoolului

               La data de 2 iunie a.c., politistii au depistat in trafic un barbat, in varsta de 41 de ani, din comuna Rebrisoara, in timp ce conducea un autoturism pe raza orasului Singeorz-Bai, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

             Fata de acesta cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 

             Politistii bistriteni au dispus confiscarea contravalorii a peste 39.000 mc material lemnos

             La data de 2 iunie a.c., in urma unui control efectuat de catre politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice impreuna cu specialisti din cadrul Comisariatului de Regim Silvic si Cinegetic Cluj, la o societate comerciala din comuna Maieru, a fost dispusa confiscarea contravalorii a 39.246,66 mc material lemnos, in valoare de 4.803.732 de lei, material lemnos comercializat, considerat fara provenienta legala datorita raportarii cu intarziere a situatiei lunare.

 

              Depistati de politisti in timp ce conduceau autoturisme fara sa posede permis de conducere

               La data de 2 iunie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat un tanar, de 28 de ani, din localitatea Feldru, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza localitatii Viisoara, cu viteza de 111 km/h, care a efectuat o depasire neregulamentara, incalcand marcajul longitudinal continuu.

             In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

              La aceeasi data, un barbat, de 39 de ani, din comuna Putna, judetul Suceava, a fost depistat de politistii din cadrul Biroului Rutier in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, in Viisoara, avand anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

              Fata de cei doi conducatori auto sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

 

             Barbat cercetat pentru furt calificat

              La data de 2 iunie a.c., in urma cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat un barbat, de 42 de ani, din comuna Galatii Bistritei, banuit ca in perioada 23-24 mai a.c., ar fi sustras un bazin din plastic, de 1000 de litri, din anexa gospodareasca a unui imobil situat in localitatea Dipsa, proprietatea unui barbat, in varsta de 45 de ani, din localitate.

             Fata de suspect cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

.

 

Politistii din Bistrita - Nasaud au retinut 4 persoane pentru operatiuni ilegale cu tutun si produse din tutun. In urma perchezitiilor efectuate la locuintele acestora, au fost ridicate 2.231 de kilograme de tutun brut, 30 de kilograme de tutun prelucrat sau prelucrat partial, 4 instalatii manuale de prelucrat tutun, 17.600 de filtre pentru tigarete si 95 de timbre desfacute de pe pachete de tigari, provenite din Romania.

 Saptamana trecuta, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita - Nasaud au efectuat 4 perchezitii in judetele Bistrita-Nasaud si Mures, la locuintele unor persoane, cu varste cuprinse intre 38 si 63 de ani, banuite de operatiuni ilegale cu tutun si produse din tutun.

 In urma perchezitiilor, au fost ridicate 2.231 de kilograme de tutun brut, sub forma de frunze sau balotat, 30,9 kilograme de tutun prelucrat sau prelucrat partial, 4 instalatii manuale de prelucrat tutun, 17.600 de filtre pentru tigarete si 95 de timbre desfacute de pe pachete de tigari, provenite din Romania.

 Din cercetari a reiesit ca un barbat, in varsta de 43 de ani, reprezentant al unei societati comerciale cu punct de lucru in judetul Mures, producatoare de tutun brut, ar fi detinut tutun, ambalat in baloti si in manunchiuri legate cu sfoara, in scopul comercializarii catre persoane fizice, incalcand astfel prevederile legale, potrivit carora tutunul brut nu poate fi valorificat decat catre o unitate de prim-procesare autorizata de catre Guvernul Romaniei.

 Astfel, in perioada martie -mai a.c., cel in cauza ar fi obtinut venituri estimate la 50.000 de lei, in urma comercializarii a peste 2.000 de kilograme de tutun brut, fara ca acestea sa fi fost inregistrate in evidentele contabile ale societatii.

 Cercetarile au fost extinse si cu privire la alte trei persoane, din judetul Bistrita-Nasaud, respectiv doua femei, in varsta de 56 de ani si 38 de ani, si un barbat, de 63 de ani, banuite ca ar fi achizitionat tutun brut sau balotat de la aceasta societate comerciala.

 Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 1.623.773 de lei.

 Fata de cei patru a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore pentru savarsirea infractiunilor de producerea de produse accizabile ce intra sub incidenta regimului de antrepozitare, in afara unui antrepozit fiscal autorizat de catre autoritatea competenta.

 De asemenea, acestia sunt cercetati si pentru detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste 1 kg. de tutun si pentru complicitate la evaziune fiscala.

 Cei in cauza au fost prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, care a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu interdictie de a parasi tara.

 Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

 

 

.

0 comentarii1673 vizualizări03 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0