Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 18 Ianuarie 2021 - 2174 vizitatori azi
"POLITIST PENTRU O ZI", LA SEDIUL INSPECTORATULUI DE POLITIE BISTRITA NASAUD.

In cursul acestei saptamani, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, partener al Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud in cadrul Campaniei "O Europa mai sigura", a gazduit lansarea concursului "Politist pentru o zi".  Cu acest prilej, la sediul IPJ BN, 5 echipe de liceeni, a cate 5 membri, au avut sansa de a fi instruiti de ofiteri de prevenire a criminalitatii si de investigatii criminale, care le-au impartasit o parte din secretele muncii de politist.

 Ulterior, echipele s-au inscris intr-un concurs a carui tema centrala este siguranta cetatenilor europeni, competitie in cadrul careia elevii vor trebui sa realizeze filmulete/spoturi video, care sa surprinda activitati relevante de combatere a infractionalitatii, delicventei juvenile si discriminarii.

 Totodata, liceenii inscrisi vor parcurge si cea de-a doua etapa a concursului, intitulata generic "Politist pentru o zi", care presupune participarea la simularea unui caz si rezolvarea anumitor cazuri ipotetice de incalcare a legii.

 "Politia cetateanului", ultima proba pe care o vor avea de parcurs elevii, are in vedere surprinderea, prin fotografiere, a unor instantanee care reflecta situatii de incalare a legii/discriminare.

 In cadrul acestei campanii, in mai multe licee din judetul Bistrita-Nasaud vor fi desfasurate sesiuni informativ-educative, de promovare a valorilor comune europene, de combatere a criminalitatii si discriminarii, si implicarii civice a tinerilor.

 "Marsul Tinerilor", care va avea loc la data de 17 iunie a.c., va marca finalul Campaniei "O Europa mai sigura" si se va incheia cu decernarea premiilor.

  Obiectivele principale ale campaniei pentru anul 2015 sunt: facilitarea accesului tinerilor la informatii cu privire la Uniunea Europeana, drepturile lor, prioritatile UE, politici si legislatie, incurajarea dialogului si dezbaterilor pe teme prioritare, in randul tinerilor, cu un accent pe combaterea criminalitatii si discriminarii si constientizarea beneficilor cetateniei participative in randul tinerilor.

 

0 comentarii1848 vizualizări04 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0