Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 28 Februarie 2020 - 13662 vizitatori azi
Tanar retinut pentru 24 de ore pentru talharie.

Sanctiuni contraventionale pe linia prevenirii pescuitului ilegal, aplicate de politistii     bistriteni.  La data de 07 iunie a.c., in urma unei actiuni desfasurate pe linia prevenirii si combaterii pescuitului ilegal si a braconajului piscicol pe raurile Somes si Salauta, politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au aplicat 4 sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.800 de lei. 

 

        Minor accidentat pe raza cartierului Ghinda

          La data de 07 iunie a.c., un tanar, de 22 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza cartierului Ghinda a surprins si accidentat un minor, in varsta de 2 ani, din municipiu, care se afla nesupravegheat pe partea carosabila.

        Din accident a rezultat vatamarea corporala a minorului.

         Cercetarile sunt continuate de catre Biroul Rutier sub aspectul savarsirii infractiunii de "Vatamare corporala din culpa".

 

Cercetati pentru abateri la regimul rutier

           La data de 07 iunie a.c., politistii au depistat in trafic, un barbat, in varsta de 51 de ani, din localitatea Malin, in timp ce conducea un autoturism pe raza orasului Beclean, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

            La aceeasi data, un barbat, in varsta de 37 de ani, din comuna Poiana Ilvei, a fost depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat, pe raza localitatii Feldru.

            La data de 08 iunie a.c., pe raza municipiului Bistrita a fost identificat un barbat, de 26 de ani, din comuna Mariselu, in timp ce conducea un autoturism avand autorizatia de circulatie provizorie expirata.

            Fata de cei trei conducatori auto sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de " Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante", respectiv " Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".

 

 

          Accident de circulatie produs pe raza localitatii Dumitra

           La data de 08 iunie a.c., un tanar, in varsta de 20 de ani, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii Dumitra, in directia Nasaud-Bistrita, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, a pierdut controlul volanului si a parasit partea carosabila, rasturnandu-se.

          Din accident a rezultat vatamarea corporala a conducatorului auto, precum si a cinci pasageri din acelasi autoturism, respectiv doua tinere, in varsta de 18 si 20 de ani, si trei minori, cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani.

         Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei oras Nasaud.

 

 

         Tanar retinut pentru 24 de ore pentru talharie

           La data de  08 iunie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii Biroului de Investigatii Criminale au identificat un tanar, in varsta de 20 de ani, din Viisoara, banuit ca in noaptea de 06/07 iunie a.c. i-ar fi smuls de la gat lantisorul din aur unui barbat, de 32 de ani, din Bistrita, care se deplasa pe o strada din municipiu.

           Prejudiciul  cauzat, in valoare de 2.500 de lei, a fost recuperat iar lantisorul sustras a fost restituit persoanei vatamate.

           Fata de suspect a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de talharie, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

            Cercetarile sunt continuate in vederea documentarii intregii activitati infractionale a suspectului.

          Recomandari pentru prevenirea talhariilor:

  • Cand va deplasati  prin zone aglomerate sau necirculate, nu va expuneti la vedere bijuteriile, telefonul mobil si manifestati atentie sporita asupra posetelor, gentilor si portmoneelor;
  • Daca se incearca smulgerea bunurilor personale, actionati prompt si alertati persoanele din imediata apropiere;
  • Opuneti rezistenta numai daca integritatea dumneavoastra fizica nu este pusa in pericol. In caz contrar, renuntati la obiectele pretinse de agresor si anuntati imediat Politia la 112;
  • Evitati sa va deplasati dupa lasarea intunericului sau la ore tarzii pe alei neiluminate, izolate si necirculate, parcuri, pasaje subterane, parcari izolate, locuri din apropierea barurilor etc. iar daca deplasarea este absolut necesara, apelati la serviciile de taximetrie autorizate.

 

.

 

 

EXAMENUL NATIONAL DE BACALAUREAT, IN SIGURANTA

 Peste 30 de politisti actioneaza suplimentar, pentru desfasurarea in conditii de liniste si siguranta a examenului national de Bacalaureat. 

 Pe durata examenului national de Bacalaureat, 31 de politisti vor actiona, zilnic, suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente din teren.

Din totalul efectivelor suplimentare care asigura masurile de ordine in zona unitatilor de invatamant, 21 de politisti sunt de la structurile de ordine publica, iar 8 sunt politisti de la rutiera, restul fiind de la alte structuri ale Politiei Romane.

Echipajele din teren vor actiona pentru a depista si lua masurile legale fata de persoanele care, prin comportamentul sau activitatile pe care le desfasoara, afecteaza climatul de siguranta publica. In acest sens, cele 7 centre de examinare sunt incluse in itinerariile de patrulare ale politistilor.

De asemenea, politistii rutieri vor actiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum si a ambuteiajelor.

Efectivele Politiei Romane sunt in teren pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica si fluidizarea traficului rutier, in zona unitatilor de invatamant, astfel incat examenul national de Bacalaureat sa se desfasoare in conditii de normalitate.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii1456 vizualizări08 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0