Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Actiuni pe linia controlului circulatiei si provenientei materialului lemnos.

La data de 10  iunie a.c, in urma unor actiuni desfasurate de politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, impreuna cu politisti din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares, Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud si specialisti silvici au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale, in valoare de 11.000 de lei, si a fost dispusa confiscarea a 13,71 mc material lemnos, in valoare de 5.400 de lei.

          Astfel, politistii au oprit pentru control o autoutilitara, condusa de un barbat, in varsta de 44 de ani, din comuna Bistrita Bargaului, care transporta material lemnos pe DJ 171, pe raza localitatii Uriu. In urma verificarile efectuate s-a Actiuni pe linia controlului circulatiei si provenientei materialului lemnos stabilit faptul ca datele inscrise in avizul de insotire nu coincideau cu informatiile introduse in aplicatia de urmarire in timp real a masei lemnoase in Romania. In cauza a fost intocmit dosar penal cu privire la savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda, in valoare de 2.000 de lei, dispunandu-se, totodata, confiscarea materialului lemnos, a carui valoare este de 2.483 de lei.

          La aceeasi data, pe DN 17D, pe raza localitatii Rebrisoara, respectiv pe DJ 172, in localitatea Nimigea de Jos, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic doi barbati, din comuna Bacia, judetul Hunedoara, si din localitatea Parva, care transportau material lemnos fara a avea documentele de insotire impuse de lege. Barbatii au fost sanctionati contraventional cu amenda, de 4.000 de lei, si a fost dispusa confiscarea materialului lemnos transportat.

 

.

 

         Tanar retinut pentru 24 de ore pentru talharie

           La data de 10 iunie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii Biroului de Investigatii Criminale au identificat un tanar, in varsta de 27 de ani, din municipiul Baia Mare, judetul Maramures, banuit de comiterea a sase talharii, in perioada 29 mai- 10 iunie a.c., cand ar fi smuls lantisoarele din aur de la gatul unor femei, cu varste cuprinse intre 36 si 56 de ani, toate din Bistrita, care se deplasau pe diferite strazi din municipiu.

           Fata de suspect a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de talharie, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

           Cercetarile sunt continuate in vederea documentarii intregii activitati infractionale a suspectului si pentru recuperarea prejudiciului cauzat, a carui valoare este de aproximativ 8.890 de lei.   

 

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2695 vizualizări11 iunie 2015




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0