Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 27 Februarie 2020 - 9012 vizitatori azi
Metoda "Accidentul". Cercetat pentru "ruperea de sigilii" si "furt".

Tanara retinuta pentru 24 de ore pentru furtul unei sume de bani. La data de  11 iunie a.c., politistii bistriteni au fost sesizati de un cetatean german, in varsta de 51 de ani, despre faptul ca in data de 04 iunie a.c., o femeie, in varsta de 25 de ani, din comuna Lechinta, i-ar fi sustras suma de 15.000 de euro, in timp ce se aflau intr-un restaurant din localitatea Frankfurt, Germania.

         In urma cercetarilor efectuate, politistii au stabilit  faptul ca, dupa comiterea faptei, femeia de 25 de ani, s-ar fi  deplasat in Romania unde ar fi cheltuit o parte din suma de bani. Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au ridicat suma de 5.010 euro, precum si doua lantisoare si o bratara din aur, bunuri banuite ca ar fi fost achizitionate cu bani proveniti din savarsirea faptei.

         Fata de tanara a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, urmand a fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean cu propunere de arestare preventiva.

 

 

         Cercetat pentru  " ruperea de sigilii" si " furt"

           La data de 11 iunie a.c., politia a fost sesizata de reprezentantii unei firme de distributie gaze naturale, despre faptul ca la un control efectuat asupra retelei de distributie, un barbat, de 46 de ani, din Bistrita, s-ar fi racordat ilegal la conducta de alimentare cu gaz, prin ruperea sigiliului montat pe conducta.

         Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului de Ordine Publica, sub aspectul savarsirii infractiunilor de " Ruperea de sigilii" si "Furt".

 

.


 

       ATENTIE LA PERSOANELE NECUNOSCUTE CARE VA APELEAZA TELEFONIC!

            Intrucat in ultima perioada, au existat sesizari despre inselaciuni prin metoda "Accidentul" la nivelul unor judete din tara noastra,  politistii bistriteni ii avertizeaza pe cetateni sa fie atenti atunci cand sunt contactati telefonic, de persoane care pretind a fi politisti, avocati, procurori, medici legisti si ii instiinteaza de producerea unor evenimente in care ar fi implicate rude sau persoane apropiate.   Modul de operare al suspectilor in cazul acestor inselaciuni, consta in determinarea victimei sa trimita, diverse sume de bani, intrucat o ruda, sau persoana apropiata a fost implicata intrun accident si risca sa fie arestata. In mod repetat si la intervale foarte scurte de timp, suspectii revin cu telefoane sau chiar tin linia ocupata pentru a nu fi sunati sau a nu se lua legatura cu apartinatorii. Victimei i se relateaza de cele mai multe ori ca cel implicat in accident este la politie, la spital sau la parchet si nu se poate lua legatura cu el deoarece are telefonul inchis.

   De asemenea victimelor le sunt indicate diverse locatii ale unor unitati bancare de unde sa tranfere sumele de bani in conturile lor, sa comunice numarul de cod si sa nu releteze lucratorilor de la unitatea bancara motivul pentru care expediaza sumele de bani.  Dupa trimiterea banilor , se solicita ca actele eliberate in original  sa fie trimise la o adresa indicata pentru a fi autentificate, sau sa se distruga la iesirea din unitatea bancara.   

  Au fost cazuri in care sumele de bani au fost trimise si prin lucratori ai unor firme de taximetrie.

 

       Pentru a nu deveni victima acestui gen de inselaciune, denumita generic "metoda accidentul", politistii bistriteni atentioneaza cetatenii sa fie prudenti atunci cand sunt apelati telefonic de persoane necunoscute si ii sfatuiesc sa tina cont de urmatoarele recomandari

       Sa fiti sceptici atunci cand  sunteti anuntati ca o ruda are nevoie de ajutorul dumneavoastra si incercati prin toate mijloacele sa contactati ruda respectiva sau pe cineva mai apropiat ei!

      Sa manifestati prudenta atunci cand un strain va cere sa-i dati telefonic date cu caracter personal (CNP, serie, nr. buletin, numar de cont s.a.) si cu atat mai mult cand vi se cere sa platiti diverse taxe

      In cazul in care sunteti contactati de persoane care pretind a fi o ruda apropiata sau sustin ca suna din partea acesteia si sustin ca au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, in care ar fi fost implicata, nu dati curs solicitarii, in ciuda impulsului imediat cauzat de reactia emotionala; in astfel de cazuri, suspectii se bazeaza pe starea de soc care pune stapanire pe majoritatea interlocutorilor

      Pentru a fi credibili, suspectii se dau drept avocati, politisti, procurori, medici legisti si solicita telefonic diverse sume de bani

      Cereti date despre unitatea medicala, de politie sau parchet unde s-ar afla aceasta si sunati pentru confirmare sau luati legatura chiar cu persoana in cauza, pentru a va asigura ca nu este vorba despre o inselaciune

      Fiti atenti la persoanele cu care intrati in contact, pe strada, in jurul blocului, aparent intamplator; este posibil ca acestea sa incerce sa se imprieteneasca cu dumneavoastra si sa afle detalii despre familie sau vecini

 
 In cazul in care va confruntati  cu asemenea situatii, adresati-va de urgenta celei mai apropiate unitati de politie sau apelati numarul unic de urgenta 112!!!

 

 

 

 

 

 

              

 

 

            

 

0 comentarii1729 vizualizări12 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0