Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Februarie 2020 - 1014 vizitatori azi
Accident cu un minor de 17 ani la Josenii Bargaului.

S-a angajat in traversarea neregulamentara a strazii si a fost accidentata de un autoturism.  La data de 26 iunie a.c., o tanara, in varsta de 23 de ani, din comuna Rebra, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17C, pe raza localitatii Dumitra, in directia Nasaud-Bistrita, a surprins si accidentat o femeie, de 79 de ani, din Dumitra, care, in calitate de pieton, s-a angajat in traversarea neregulamentara a strazii.

              Din accident a rezultat ranirea usoara a conducatoarei auto si vatamarea corporala grava a femeii, de 79 de ani, care a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate. La aceasta unitate medicala a fost ulterior declarat decesul pietonului.

              Cercetarile sunt continuate de catre Politia orasului Nasaud sub aspectul savarsirii infractiunii de "Ucidere din culpa".

   *** 

   Recomandari de prevenire a accidentelor rutiere in care sunt implicati pietoni:

 • Traversati drumul public doar prin locurile permise!
 • Inainte sa va angajati in traversare, asigurati-va de mai multe ori!
 • Respectati regulile de circulatie rutiera si adoptati un comportament preventiv!
 • Pe timp de noapte, daca circulati pe partea carosabila a drumului, aplicati pe imbracaminte accesorii reflectorizante sau aveti la indemana o sursa de lumina vizibila din ambele parti!

           Totodata, conducatorilor de autovehicule politistii bistriteni le recomanda:

 • Evitati efectuarea unor manevre riscante si a depasirilor neregulamentare;
 • Mariti distanta intre autovehiculele in mers;
 • Reduceti viteza in locurile impuse de lege si in special la trecerile pentru pietoni, in zonele aglomerate, in apropierea si la traversarea intersectiilor, la depasirea mijloacelor de transport oprite in statii;
 • Adaptati in permanenta viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se ruleaza, situand-o nu la limita admisa de lege, ci la limita mersului in siguranta!
 • Adoptati un comportament preventiv in trafic!

 

 

             Accident de circulatie produs pe fondul oboselii

               La data de 26 iunie a.c., pe DJ 151, in localitatea Sieu Odorhei, un barbat, in varsta de 53 de ani, din comuna Branistea, in timp ce conducea un autoturism, pe fondul oboselii a atipit la volan, iar autovehiculul a patruns pe contrasens, a parasit partea carosabila, dupa care a intrat in coliziune cu un cap de pod si s-a rasturnat.

             In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a barbatului.

              Politistii din cadrul Politiei orasului Beclean efectueaza in continuare cercetari in vederea stabilirii cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs evenimentul.             ***

   Politistii recomanda tuturor conducatorilor de autovehicule sa tina cont de urmatoarele aspecte:

 • Nu conduceti mai mult de 8 ore pe zi!
 • Faceti pauze regulate, de cate 15 minute fiecare, odata la 2 ore;
 • Daca simtiti ca sunteti obositi, opriti intr-un loc sigur, gandindu-va atat la siguranta dumneavoastra personala, cat si la riscurile ce pot aparea in trafic. Daca va aflati pe autostrada, nu opriti pe banda de urgenta!
 • Cel mai eficient mod de a contracara oboseala este cafeaua si un somn scurt;
 • Planuiti rutele in asa fel incat sa fie posibil sa faceti pauzele necesare, inclusiv cazarea, daca e nevoie sa ramaneti undeva peste noapte;
 • Nu porniti la drum lung daca sunteti obositi!

 

 

              A oprit autoutilitara in panta fara sa o asigure, iar aceasta a surprins si accidentat un minor de 17 ani

             La data de 27 iunie a.c., un barbat, in varsta de 41 de ani, din comuna Josenii Bargaului, a transportat material lemnos cu o autoutilitara pe raza comunei, iar in fata unui imobil a oprit pe drumul public cu intentia de a deschide poarta de acces in curte, fiind ajutat de un minor, de 17 ani, din Ilva Mare.

           Intrucat, barbatul din Josenii Bargaului nu a asigurat autoutilitara cu frana de ajutor, din cauza configuratiei strazii in acel loc, usor in panta, aceasta s-a pus in miscare, a colizionat poarta metalica de acces in curte  si a surprins si accidentat grav pe minorul de 17 ani.

          Fata de barbatul de 41 de ani, cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de " vatamare corporala din culpa".

          Totodata, acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 1000 de lei, intrucat a transportat material lemnos fara a avea documentele legale de provenienta si transport iar cantitatea de 2,79 mc  de material lemnos, in valoare de 320,85 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

 

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii1337 vizualizări27 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0