Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Perchezitii efectuate la persoane banuite de contrabanda cu tigarete.

La data de 7 iulie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, fiind in continuarea cercetarilor intr-o cauza penala aflata sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud, au efectuat doua perchezitii domiciliare pe raza comunei Poiana Ilvei, la locuintele unei femei, in varsta de 79 de ani, si a unui barbat, de 54 de ani, banuiti de contrabanda cu tigarete. In urma perchezitiilor efectuate au fost depistate 8.940 de tigarete, detinute fara documente legale si provenite din contrabanda, a caror valoare de piata este estimata la aproximativ 6.700 de lei. Acestea au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

               In fapt, cele doua persoane sunt banuite ca in cursul anului 2015 ar fi achizitionat, detinut si comercializat tigarete de contrabanda, supuse marcarii, in afara antrepozitului fiscal, fara documente legale de provenienta.

    Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

 

 

         Accidente de circulatie produse pe fondul consumului de alcool

           La data de 7 iulie a.c., un barbat, in varsta de 50 de ani, din Silivasu de Campie, in timp ce conducea un autoturism pe DN 16, pe raza localitatii, deplasandu-se in directia Cluj-Reghin, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat intr-un sant, accidentandu-se usor.

          La aceeasi data, un barbat, in varsta de 29 de ani, din Teaca, fiind oprit pe partea stanga a DJ 162,  s-a pus in miscare si a efectuat virajul la dreapta, cu intentia de a intra in curtea unui imobil, moment in care a intrat in coliziune cu un moped, condus de un barbat, de 52 de ani, din comuna, care circula in directia Teaca-Archiud.

         Din accident a rezultat vatamarea corporala a barbatului care conducea mopedul.

          Cei doi barbati au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv in cazul amandurora.

          In cauza au fost intocmite dosare penale in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

          ***

          Politistii recomanda conducatorilor de autovehicule:

  • Evitati efectuarea unor manevre riscante si a depasirilor neregulamentare;
  • Mariti distanta intre autovehiculele in mers;
  • Reduceti viteza in locurile impuse de lege si in special la trecerile pentru pietoni, in zonele aglomerate, in apropierea si la traversarea intersectiilor, la depasirea mijloacelor de transport oprite in statii;
  • Adaptati in permanenta viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se ruleaza, situand-o nu la limita admisa de lege, ci la limita mersului in siguranta!
  • Adoptati un comportament preventiv in trafic!

 

 

         Material lemnos, de peste 144.000 de lei, confiscat de politistii bistriteni

        La data de 7 iulie a.c., in urma unei actiuni organizate de politistii Serviciului de Ordine Publica impreuna cu inspectori din cadrul Comisariatului de Regim Silvic si Cinegetic Cluj-Napoca a fost verificata o societate comerciala, de pe raza comunei Sant, ocazie cu care au fost aplicate 2 sanctiuni  contraventionale, in valoare de 5.000 de lei, iar cantitatea de 1.186 mc material lemnos, in valoare de 144.758 de lei a fost ridicata in vederea confiscarii.

0 comentarii2800 vizualizări08 iulie 2015




rss 2.0
rss 2.0