Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 09 August 2020 - 27824 vizitatori azi
ACTIUNI PENTRU SIGURANTA CETATENILOR.

In acest sfarsit de saptamana,  politistii actioneaza, la nivelul judetului, pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranta si fluenta traficului rutier si pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice. O atentie in plus este acordata  locurilor de agrement si zonelor turistice.

          Prevenirea faptelor antisociale si mentinerea sigurantei publice reprezinta indatoriri ale politiei. In acest sfarsit de saptamana, politistii sunt la datorie astfel incat cetatenii sa petreaca timpul liber sau vacanta in liniste si siguranta.

         Astfel, politisti din structurile de ordine si siguranta publica,  politie rutiera, investigatii criminale, precum si din celelalte structuri actioneaza in zilele de sambata si duminica pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranta traficului rutier si depistarea celor care comit fapte antisociale.

          De asemenea, pe langa prezenta activa in trafic, politistii utilizeaza aparatele de inregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

          Politistii de la transporturi sunt prezenti pe trenurile de calatori pentru a asigura o calatorie in siguranta pentru cei care aleg sa se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale acestia asigura patrularea in statiile si triajele de cale ferata.

           Politistii sunt prezenti pentru prevenirea faptelor antisociale, mentinerea linistii publice si pentru a-i descuraja si sanctiona pe cei care incalca regulile de conduita sociala.

 

Pentru o vacanta linistita si in siguranta Politia va recomanda:

- aveti grija de bunurile dumneavoastra atunci cand va aflati in locuri aglomerate!

- nu lasati copiii nesupravegheati!

- nu raspundeti la provocari cu violenta, incercati sa evitati conflictele!

- in caz de urgenta, sunati la numarul 112, suntem la datorie!

Conducatorilor de autovehicule le recomandam urmatoarele:

- in cazul deplasarilor in intervalele de timp caniculare, se recomanda opririle dese in vederea repausului si hidratarii, iar pe cat posibil stationarea autovehiculului sa fie efectuata in zone umbrite.

- planificati-va, pe cat posibil, deplasarile cu masina in afara intervalului orar 10-18.

- atunci cand in autovehicul se regasesc copii sau batrani, este recomandabil ca acestia sa fie protejati de razele directe ale soarelui. Copiii nu vor fi lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distante lungi nu se va efectua in vehicule fara posibilitati de climatizare.

- inainte de plecarea la drum este necesara verificarea starii tehnice a autovehiculului si, in special, a presiunii in pneuri, gradului de imbatranire si uzura al acestora si al racordurilor, precum si verificarea instalatiei de climatizare.

- nu conduceti daca va simtiti obositi!

- posesorii de permis de conducere cu afectiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfatuiti sa renunte sa conduca autovehicule pe drumurile publice in intervalul mentionat.

DRUM BUN!

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii1869 vizualizări26 iulie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0