Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
SARBATOAREA ADORMIRII MAICII DOMNULUI, IN SIGURANTA.

Aproape 500 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud vor fi la datorie pe timpul desfasurarii manifestarilor prilejuite de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului si vor actiona in vederea prevenirii si combaterii infractionalitatii stradale, a furturilor din patrimoniul public si privat, precum si pentru depistarea, identificarea si luarea masurilor legale fata de persoanele care incalca prevederile legale.

 In perioada 14-16 august a.c., pe raza judetului Bistrita-Nasaud, 166 de politisti din cadrul structurilor de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, investigare a criminalitatii economice, arme, explozivi si substante periculoase si actiuni speciale, in cooperare cu structurile Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud, vor actiona zilnic, in sistem integrat, pentru mentinerea climatului corespunzator de ordine si siguranta publica.

 Politistii au misiunea de aparare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii publice si private, de prevenire si combatere a furturilor, vagabondajului, cersetoriei, a comertului illegal si a altor infractiuni stradale, cu precadere in zona lacasurilor de cult, precum si de a actiona pentru preintampinarea oricaror evenimente negative.

 Astfel, politistii vor fi prezenti in localitatile unde se vor desfasura manifestari religioase, culturale si artistice, pe caile de acces ce converg spre statiunile turistice, pe principalele drumuri nationale, in punctele cu risc crescut de producere a accidentelor si la orele cu trafic intens, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie si a blocajelor rutiere, precum si pentru fluidizarea traficului rutier.

 Prin desfasurarea acestor actiuni zilnice si punctuale, in localitatile urbane si rurale, pe timpul desfasurarii slujbelor religioase, in zonele cu aflux mare de credinciosi, precum si a unor manifestari culturale si artistice de amploare sau activitati de agrement, inclusiv in aer liber, cu participarea unui public numeros, se urmareste atat mentinerea unui climat de normalitate si buna desfasurare a manifestarilor, cat si siguranta cetatenilor.

 

 RECOMANDARILE POLITISTILOR:

          Cand plecati de la domiciliu:

  • Spuneti numai persoanelor de incredere cand plecati de acasa, pentru petrecerea minivacantei de Sfanta Maria. Rugati un vecin de incredere sa tina sub observatie casa si sa anunte imediat politia daca observa o persoana suspecta care stationeaza fara motiv in fata usii sau care incearca sa descuie usa;
  • Inchideti si asigurati la plecare toate usile si geamurile casei, usa de la balcon, geamul de aerisire de la baie si nu lasati in casa obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele "atractii" pentru hoti.
  • Lasati o lumina aprinsa sau un radio pornit in locuinta; acestea pot deruta eventualii musafiri nepoftiti.

 

In situatia deplasarii cu autoturismul:

  • Atunci cand opriti, fie si doar pentru un scurt popas, nu lasati cheile in contact si asigurati-va ca ati inchis portierele si geamurile. Obiectele de valoare lasate la vedere in masina (genti, posete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi tentante pentru hoti.
  • Nu lasati niciodata in autoturism actele masinii, bani sau alte documente importante si parcati, pe cat posibil, in locuri special amenajate si luminate.

Daca hotarati sa petreceti minivacanta in strainatate:

  • Interesati-va din timp cu privire la legislatia tarii respective, la procurarea adreselor, telefoanelor ambasadelor sau consulatelor tarii noastre din statele respective;
  • Interesati-va de moneda de schimb a tarii de destinatie si efectuati schimbul valutar inainte de plecare. In cazul in care moneda nationala este greu de achizitionat, puteti efectua schimbul valutar in euro sau dolari;
  • Daca urmeaza sa calatoriti cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastra, treceti-va doar numele si numarul de telefon (nu si adresa!);
  • Manifestati vigilenta in alegerea agentiei de turism de la care urmeaza sa achizitionati biletele pentru sejur. Nu va lasati atrasi de preturile tentante, intrucat ofertele "generoase" pot fi inselatoare! 


Pe perioada sejurului:

  • Cand ajungeti la destinatie, nu lasati bagajele nesupravegheate in gara, in parcare ori la hotel. Evitati taxiurile fara insemne de firma ori aparate de taxare;
  • Banii si bunurile de valoare pe care nu le aveti asupra dumneavoastra trebuie pastrate in seiful hotelului. Nu permiteti accesul in camera dumneavoastra de hotel unor persoane necunoscute sau persoanelor cunoscute ocazional;
  • Nu plecati singuri, noaptea tarziu, de la petreceri sau localuri si nu va plimbati in locuri izolate si intunecoase. Deplasati-va in grup, nu raspundeti la provocarile altor persoane si evitati persoanele turbulente sau in stare de ebrietate;
  • Daca aveti repartizata o camera la parter/un etaj inferior, unde este posibil accesul in interiorul incintei, prin escaladare, nu lasati geamurile sau usa de la balcon deschise;
  • Evitati sa pastrati codul PIN alaturi de card! Daca v-a fost sustras cardul, anuntati banca despre acest lucru!
  • Daca va aflati in statiuni de pe litoral, nu lasati nesupravegheate pe plaja bani sau lucruri de valoare (telefoane, aparate fotografiat/filmat, bijuterii etc.). Lasati intotdeauna o persoana de incredere la locul respectiv!
  • Pentru orice infractiune la care sunteti victima sau martor, apelati numarul unic de urgenta 112!
  • Retineti cat mai multe detalii despre autor: infatisare, particularitati, directia in care a fugit, numarul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. si comunicati toate amanuntele politiei.

 

 

0 comentarii2709 vizualizări14 august 2015




rss 2.0
rss 2.0