Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 29 Septembrie 2020 - 3728 vizitatori azi
I.P.J. B-N SI-A MARIT EFECTIVELE CU ABSOLVENTI DIN PROMOTIA ACESTUI AN.

Doi proaspat absolventi ai Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti si ai Scolii  de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj Napoca au intrat in randurile politistilor bistriteni. La data de 3 august a.c.,  subinspectorul de politie Dumitras Corina si agentul de politie Baciu Simion Bogdan s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud pentru a fi repartizati la structurile unde isi vor desfasura activitatea: Compartimentul Juridic, respectiv Sectia 5 Politie Rurala Petru Rares, Postul de Politie Tirlisua.

Conducerea inspectoratului le-a facut noilor colegi o scurta prezentare a profesiei de politist, cu frumusetea si riscurile acesteia, indemnandu-i sa-si subscrie pregatirea si diligentele interesului public si suprematiei legii, in acord cu situarea cetatenilor ca prim-beneficiari ai serviciului public specializat pe care il vor presta pe parcursul intregii lor cariere.

Seful IPJ Bistrita Nasaud, chestor de politie dr. Linul Marius le-a urat, pe aceasta cale, mult succes in activitatea profesionala, asigurandu-i de tot sprijinul de care vor avea nevoie pentru a-si putea indeplini in mod corespunzator noile atributii.

***

Are 23 de ani, s-a nascut in Siret, judetul Suceava, a urmat cursurile Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti, specializarea drept, si incepand cu luna august a.c. isi desfasoara activitatea in cadrul Compartimentului Juridic al inspectoratului.

 Dumitras Corina, caci despre ea este vorba, a ales Bistrita la finele celor patru ani de studiu, un oras linistit, situat la limita a doua regiuni geografice frumoase, dupa cum ne-a marturisit, reprezentand o oportunitate de a invata treptat si de a se pregati practic intr-un ritm care sa ii permita sedimentarea cunostintelor si asimilarea lor eficienta.

  "In august 2011 impachetam alaturi de cateva lucruri toate emotiile si asteptarile, toata stanjeneala si naivitatea pentru a pasi cu avant in necunoscutul ce se numea atunci "Academia de Politie". August 2015....ajung intr-un oras din nou necunoscut, Bistrita, de data aceasta, insa, care mi se potriveste si care va deveni o provocare cu siguranta.  Diferenta dintre cea de atunci si cea de acum o face formarea dobandita in Academie atat ca om privit individual, dar si ca politist."

 Desi a trecut abia o luna de la repartitie, Corina a inteles ca un politist trebuie sa isi faca datoria printre laude si denigrari, intrucat "dintre cei pusi in slujba comunitatii suntem cei mai vizibili, luptam in prima linie, si probabil asa se explica efervescenta care se naste in jurul nostru. Politia devine unul dintre punctele de referinta la care se raporteaza rezultatele efective, suportand o presiune uriasa".

 Dar, mai presus de toate, este hotarata sa isi urmeze visul, acela de a fi in slujba cetateanului si de a face dreptate, indiferent de situatie: "Motivatia de a lucra in cadrul structurilor de profil depaseste cu mult siguranta locului de munca, statutul special sau orice alta legatura cu resursele materiale. E ceva intrinsec. O putem numi pasiune. Sau vocatie. Pentru ca dorinta de a face performanta, de a obtine rezultate favorabile cu impact direct asupra societatii, satisfactia binelui infaptuit, toate acestea nu se intretin doar prin motivatii de natura pecuniara".

 Cat despre acomodarea cu noul loc de munca si planurile de viitor, subinspectorul de politie ne-a declarat: "Odata integrata in colectivul de la Bistrita m-am vazut nevoita sa asimilez foarte multe informatii intr-un termen cat mai scurt, dat fiind faptul ca resursele umane sunt limitate. In principiu, procesul de adapatare a fost scurt, dar sunt sigura ca in continuare se vor ivi ocazii, motive care sa-mi confirme alegerea facuta. Momentan sunt in cautarea unor oameni care sa ma inspire, carora sa le permit sa-mi modeleze latura profesionala in spiritul loialitatii, corectitudinii, impartialitatii... valori fara de care nu ne putem desfasura activitatea. Cred cu tarie ca, in ciuda adversitatilor, fiecare isi poate construi o cariera frumoasa care sa merite timpul, energia si sacrificiile investite".

 

***

 

Bistriteanul Baciu Simion Bogdan are 26 de ani si inca de la absolvirea liceului si-a dorit o cariera in domeniul juridic, fapt pentru care a decis sa urmeze cursurile Facultatii de Drept, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj- Napoca, visand sa devina, la acea vreme, procuror sau judecator.

 Dupa terminarea facultatii  a fost consilierul juridic al unei societati comerciale din Bistrita, al carei principal obiect de activitate il constituia consultanta in management si afaceri, perfectionandu-si in acelasi timp cunostintele in domeniul juridic, odata cu absolvirea studiilor universitare de master.

 A vrut, insa, sa aiba parte de actiune si de o meserie mai interactiva, propunandu-si sa devina politist: " Am ales profesia de politist avand ca obiectiv profesional acela de a ma perfectiona si de a lucra intr-un mediu profesionist, dinamic, cu potential de avansare si afirmare, unde sa am un rol bine definit si in care sa imi pot pune in valoare calitatile si aptitudinile pe care le posed pentru a deveni un profesionist desavarsit. Consider ca detin calitatile si aptitudinile necesare unui politist, descriindu-ma pe scurt ca o persoana cu o buna capacitate de comunicare, abilitate de a lucra in echipa si de a face fata unor situatii noi, spirit organizatoric, discretie, loialitate, disciplina, organizare, constiinciozitate si simt al raspunderii".

 Astfel, in anul 2013 s-a inscris la Scoala de Agenti din Cluj-Napoca, specializarea ordine publica, iar la data de 17 iulie a.c. a fost repartizat la Sectia nr. 5 Politie Rurala Petru Rares, Postul de Politie Tirlisua.  Agentul de politie si-a dorit sa poata profesa in judetul in care s-a nascut, a crescut si s-a format, iar datorita rezultatelor foarte bune la invatatura obtinute in cei doi ani de studiu acest lucru a fost posibil, reusind sa ocupe singurul loc scos pentru agenti anul acesta, in judetul Bistrita-Nasaud.

 "Dupa o luna de la inceperea activitatii pot spune ca m-am integrat usor in colectivul colegilor de la Sectia 5, unde am intalnit un colectiv unit, profesionist, cu oameni deschisi si dornici de a ma indruma in acest inceput de cariera"- a mai adaugat Bogdan.

0 comentarii2184 vizualizări31 august 2015
rss 2.0
rss 2.0