Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 28 Februarie 2020 - 14110 vizitatori azi
Tineri banuiti de sustragere de biciclete, identificati de politisti. PREVENIREA FURTURILOR DE SEZON.

Tribunalul Bistrita-Nasaud a dispus masura arestarii preventive a celor trei barbati din Dumitrita.  La data de 2 septembrie a.c., cei trei barbati din Dumitrita, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de tulburarea ordinii si linistii publice si tentativa la omor calificat, au fost prezentati Tribunalului Bistrita-Nasaud cu propunere de arestare preventiva. Propunerea a fost insusita iar instanta a dispus masura arestarii preventive a celor trei pentru o perioada de 30 de zile. Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a suspectilor.

 

 

         Bistritean retinut pentru 24 de ore pentru furturi din autoturisme

          La data de 2 septembrie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii bistriteni au identificat un tanar, in varsta de 25 de ani, din Bistrita, banuit de savarsirea a sapte furturi din autoturisme, constand in sustragerea a 10.861 de lei si a unor bunuri, in valoare de 620 de lei, fapte comise in perioada 16-31 august a.c., pe raza municipiului Bistrita.

          Fata de bistritean a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

          Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a tanarului si pentru recuperarea in totalitate a prejudiciului cauzat, in valoare totala de 11.481 de lei.

 

 

            Accident rutier pe raza localitatii Livezile, produs pe fondul oboselii la volan

            La data de 03 septembrie a.c., un tanar, in varsta de 23 de ani, din comuna Pietroasa, judetul Bihor, in timp ce conducea o autoutilitara pe raza localitatii Livezile, pe fondul oboselii, a adormit la volan, a parasit partea carosabila si a colizionat malul unui parau.

          In urma impactului a rezultat ranirea grava a conducatorului auto, care a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita pentru acordarea ingrijirilor de specialitate.

          Politistii efectueaza cercetari in vederea stabilirii cu exactitate a tuturor imprejurarilor in care s-a produs evenimentul.

 

 

          Tineri banuiti de sustragerea a doua biciclete, identificati de politisti

            La data de 02 septembrie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii au identificat doi tineri, in varsta de 22 de ani, din Bistrita, respectiv de 23 de ani, din Dumitrita, banuiti ca in cursul zilei de 10 august a.c., ar fi sustras doua biciclete neasigurate, din scara unui bloc situat pe raza municipiului.

         Bicicletele, in valoare totala de 700 de lei, au fost valorificate pe raza comunei Dumitrita, fiind ulterior recuperate si restituite persoanelor vatamate.

          Cercetarile sunt continuate de politisti pentru stabilirea intregii activitati infractionale a celor doi tineri.

 

 

        Barbat cercetat pentru furtul unei biciclete de pe raza municipiului Bistrita

          La data de 02 septembrie a.c., politistii au identificat un barbat, in varsta de 31 de ani, din Bistrita, banuit ca in cursul zilei de 28 martie a.c., ar fi sustras o bicicleta lasata neasigurata si rezemata de peretele unui magazin situat pe raza municipiului Bistrita.

        Prejudiciul cauzat, in valoare de 2.000 de lei, a fost recuperat in totalitate.

         Cercetarile sunt continuate de politisti sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

 

            In perioada 01 septembrie-15 noiembrie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud desfasoara o campanie preventiva, de informare a cetatenilor cu privire la masurile de autoprotejare necesare pentru a nu deveni victimele hotilor de produse agricole de pe camp.

 Avand in vedere faptul ca a inceput campania de recoltare a culturilor de toamna, furturile de produse de pe camp constituie in aceasta perioada o prioritate a politistilor, cu precadere in mediul rural.

 Astfel, politistii structurilor de ordine publica si investigatii criminale, impreuna cu cei din cadrul sectiilor de politie rurala si ai posturilor de politie comunale intensifica actiunile de control in locurile si zonele predispuse comercializarii bunurilor sustrase, precum piete, targuri si centre de colectare a fructelor si legumelor de sezon, pentru verificarea legalitatii provenientei produselor agricole.

 Totodata, politistii bistriteni desfasoara activitati specifice de patrulare in zonele cu terenuri agricole, in vederea prinderii si descurajarii potentialilor infractori, precum si a informarii proprietarilor asupra necesitatii adoptarii unor masuri de supraveghere a culturilor.

 Intrucat in cele mai multe cazuri autorii furturilor de acest tip sunt  persoane fara surse de venit, angajate ca zilieri de catre agricultori, se urmareste identificarea si supravegherea acestor persoane, precum si tragerea lor la raspundere.

 Campania de prevenire-informare are ca scop informarea populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor de sezon si se inscrie intr-o prioritate judeteana, abordand un gen de infractionalitate specifica acestei perioade.

 

 ***

Pentru a nu deveni victimele hotilor, politistii va sfatuiesc sa tineti cont de urmatoarele recomandari:

  • Organizati patrule de paza sau apelati la caini de paza deoarece hotii profita de faptul ca terenurile si culturile agricole nu sunt supravegheate corespunzator;
  • Nu angajati lucratori zilieri atata timp cat acestia nu prezinta incredere sau nu ii cunoasteti;
  • Nu lasati pe camp produsele agricole recoltate intrucat hotii profita de aceasta stare de fapt si pot actiona nestingheriti;
  • Nu achizitionati produse agricole de la vanzatori ocazionali, la preturi mult mai mici decat pretul pietei, deoarece exista posibilitatea ca aceste produse sa provina din furturile de sezon!

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii1533 vizualizări03 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0