Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 06 August 2020 - 19036 vizitatori azi
Depistat in timp ce transporta material lemnos fara documente. CONDUCATORI AUTO, A INCEPUT SCOALA!

La data de 14 septembrie a.c., pe DN 17D, pe raza localitatii Chiuza, politistii au depistat un barbat, in varsta de 54 de ani, din comuna Parva, in timp ce transporta cu o autoutilitara 4 mc material lemnos, fara a detine aviz de insotire sau alte documente echivalente.

         Cantitatea de matarial lemnos, in valoare de 340 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda, de 2.000 de lei.

 

.

         Tanarul  care a provocat un accident rutier soldat cu o persoana decedata si  alte trei persoane ranite a fost arestat preventiv. La data de 14 septembrie a.c., tanarul in varsta de 25 de ani, din comuna Cetate, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de " Ucidere din culpa", " Vatamare corporala din culpa", "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante" si "Parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia" a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.      

          Propunerea a fost insusita iar instanta a dispus masura arestarii preventive a acestuia pentru o perioada de 30 de zile.

          In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca in cursul lunii martie a.c., tanarul a fost depistat in trafic de politisti in timp ce conducea pe DJ 172, pe raza localitatii Petris, un autoturism neinmatriculat, fiindu-i intocmit dosar penal in acest sens.

          ***

          Va reamintim faptul ca la data de 13 septembrie a.c., un tanar in varsta de 25 de ani, din comuna Cetate, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, pe fondul neadaptarii vitezei si a consumului de bauturi alcoolice, a patruns pe contrasens si apoi pe acostamentul drumului, colizionand un autoturism, care stationa regulamentar. In urma impactului, autoturismul care stationa a fost proiectat intr-un stalp de beton. Imediat dupa producerea accidentului tanarul a parasit locul savarsirii faptei, fiind depistat la scurt timp de catre politisti. Din accident, a rezultat decesul unei femei, de 44 de ani, din Bistrita, pasager in autoturismul care stationa regulamentar si ranirea altor trei persoane, in varsta de 19 ani, 22 de ani si 26 de ani, toti din comuna Cetate, pasageri in autoturismul care a patruns pe contrasens.       

 

.

 

ATENTIE, CONDUCATORI AUTO, A INCEPUT SCOALA!

            A inceput noul an scolar! Traficul rutier s-a aglomerat, conducatorii auto se grabesc sa ajunga la scoala cu cei mici si mai apoi la serviciu. Toate acestea fac strada un mediu nesigur, in special pentru elevi, care ies de sub supravegherea directa a parintilor. Fie ca se deplaseaza la scoala pe jos, cu mijloacele de transport in comun sau sunt transportati de catre parinti cu autovehiculele personale, scolarii sunt predispusi riscului rutier mai mult ca oricand.

 In contextul cresterii valorilor de trafic datorate inceputului noului an scolar, politistii bistriteni actioneaza in zona unitatilor de invatamant, pentru imbunatatirea sigurantei scolare, si organizeaza activitati preventiv-educative in vederea preintampinarii prducerii unor evenimente negative.

 Siguranta elevilor constituie o prioritate pentru politisti intrucat acestia au devenit o prezenta permanenta in peisajul stradal, fiind participanti la traficul rutier in calitate de pietoni, biciclisti si pasageri in diferite mijloace de transport.

 Politia Rutiera Romana atrage atentia tuturor conducatorilor auto cu privire la necesitatea respectarii regulilor de circulatie si adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite in care sunt implicati pietoni, cu precadere minorii:

  • ·                        Reduceti viteza si manifestati prudenta sporita in apropierea trecerilor pentru pietoni pentru a-i putea observa din timp si a le putea acorda acestora prioritate in deplina siguranta;
  • ·                        Adoptati un comportament preventiv in trafic si adaptati in permanenta viteza de deplasare, intrucat una dintre principalele cauze generatoare de accidente este tocmai indisciplina pietonala, mai exact traversarea neregulamentara a strazii, prin loc nepermis, in fuga si fara o asigurare prealabila;
  • ·                        Fiti precauti in special in localitatile in care trotuarele lipsesc pe marginea drumului deoarece pietonii sunt nevoiti sa se deplaseze pe acostament sau chiar pe partea carosabila, riscul implicarii acestora in accidente rutiere crescand semnificativ;

          Pe tot parcursul anului scolar preuniversitar, se va asigura prezenta activa a politistilor rutieri si a celor de ordine publica in apropierea scolilor, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri, pentru fluidizarea traficului rutier si dirijarea elevilor la trecerile pentru pietoni situate in apropierea unitatilor scolare.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

 

 

 

0 comentarii1792 vizualizări15 septembrie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0