Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Depistat in timp ce transporta 1.146 de kg de mere, sustrase dintr-o livada. Cercetati pentru fals in inscrisuri si uz de fals.

La data de 15 septembrie a.c., in cadrul campaniei de prevenire a furturilor de sezon, politistii bistriteni au identificat un tanar, in varsta de 20 de ani, din comuna Caseiu, judetul Cluj, in timp ce transporta pe DN 17, pe raza localitatii Ciceu-Mihaiesti, cu o autoutilitara, 40 de saci cu mere, in cantitate de 1.146 de kg, fara a detine documente de provenienta.

              In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca merele ar fi fost sustrase dintr-o livada situata in localitatea Ciceu-Mihaiesti, motiv pentru care tanarul este cercetat de politisti sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

             ***

             Va reamintim faptul ca in perioada 01 septembrie-15 noiembrie a.c. politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud desfasoara o campanie preventiva, de informare a cetatenilor cu privire la masurile de autoprotejare necesare pentru a nu deveni victimele hotilor de produse agricole de pe camp. Campania de prevenire-informare are ca scop informarea populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor de sezon si se inscrie intr-o prioritate judeteana, abordand un gen de infractionalitate specifica acestei perioade.

 

 .

 

           Bistriteni cercetati pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals

             La data de 15 septembrie a.c., pe raza localitatii Ilva Mica, politistii au identificat un bistritean, de 45 de ani, in timp ce transporta intr-un autocamion, cu o semiremorca, 37,31 mc cherestea.

            La solicitatea organelor de politie, pasagera aflata in autocamion, o femeie, in varsta de 47 de ani, din Bistrita, a prezentat un aviz de insotire, potrivit caruia materialul lemnos transportat ar fi fost incarcat dintr-o localitate situata in judetul Salaj.

             In urma verificarilor efectuate de politisti s-a stabilit faptul ca intreaga cantitate de cherestea a fost incarcata din comuna Maieru, de la o instalatie de debitat neautorizata, avizul de insotire al marfii fiind intocmit in fals de catre un barbat, de 49 de ani, din Bistrita, pentru a fi prezentat de bistriteanca, ca document de proveninta, cu ocazia unor eventuale controale.

            In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari fata de barbatul, de 49 de ani, si femeia, in varsta de 47 de ani, sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Fals in inscrisuri sub semnatura privata", respectiv "Uz de fals".

           Totodata, cheresteaua transportata a fost ridicata in vederea confiscarii, iar conducatorul autocamionului a fost sanctionat contraventional cu amenda, in valoare de 2.000 de lei.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2793 vizualizări16 septembrie 2015




rss 2.0
rss 2.0