Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 29 Martie 2020 - 10330 vizitatori azi
A accidentat un pieton si a parasit locul faptei. Cercetate pentru furt calificat.

Bistritean cercetat pentru evaziune fiscala, rambursare ilegala de TVA si fals in inscrisuri sub semnatura privata. La data de 18 septembrie a.c., politistii bistriteni au finalizat cercetarile intr-un dosar penal privind savasirea de catre un barbat, in varsta de 50 de ani, din municipiul Bistrita, a infractiunilor de evaziune fiscala, rambursare ilegala de TVA si fals in inscrisuri sub semnatura privata, propunand trimiterea in judecata a acestuia.

         Bistriteanul este banuit ca in perioada 2008-2012, in calitate de administrator a cinci societati comerciale din judetul Bistrita-Nasaud, ar fi inregistrat in evidentele contabile ale acestor firme operatiuni fictive de prestari servicii, solicitand rambursari de TVA, sustragandu-se de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.  

         Prejudiciul total cauzat, in valoare de 5.357.032 de lei, a fost recuperat in proportie de 89%.  

 

 

          Prinsi in flagrant de politistii bistriteni in timp ce sustrageau nuci

            La data de 18 septembrie a.c., in cadrul campaniei de prevenire a furturilor de sezon, politistii au prins in flagrant doi tineri, in varsta de 22 de ani si 23 de ani, un minor, de 13 ani, precum si o tanara, in varsta de 20 de ani, toti din comuna Teaca, in timp ce sustrageau nuci, din locul numit "La Dalme", situat pe raza localitatii Archiud.

          Prejudiciul cauzat, in valoare de 350 de lei, a fost recuperat in totalitate.

          Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

          ***

           Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud desfasoara in perioada 01 septembrie-15 noiembrie a.c. o campanie preventiva, de informare a cetatenilor cu privire la masurile de autoprotejare necesare pentru a nu deveni victimele hotilor de produse agricole de pe camp. Campania de prevenire-informare are ca scop informarea populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor de sezon si se inscrie intr-o prioritate judeteana, abordand un gen de infractionalitate specifica acestei perioade.

 

 

 

          Cercetate pentru furt calificat

            La data de 18 septembrie a.c., politia a fost sesizata despte faptul ca dintr-o locuinta situata pe raza comunei Maieru persoane necunoscute au sustras bijuterii din aur, in valoare de aproximativ 700 de lei.

          La scurt timp, in urma cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii au reusit identificarea unei tinere, in varsta de 27 de ani, si a unei femei, de 40 de ani, ambele din comuna Rodna, banuite de comiterea furtului.

          In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor doua.         

 

 

            Politistii cerceteaza imprejurarile in care un barbat a fost accidentat de scara aflata pe o autoutilitara

              La data de 18 septembrie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii au identificat un barbat, in varsta de 32 de ani, din municipiul Bistrita, care in cursul zilei de 17 septembrie a.c., ar fi provocat un accident de circulatie dupa care ar fi parasit locul producerii evenimentului.

             In fapt, in timp ce conducea o autoutilitara, pe care se afla o scara, pe DN17, in localitatea Coldau, la plecarea de pe loc bistriteanul ar fi acrosat cu scara respectiva un barbat, de 60 de ani, din judetul Botosani, acesta din urma fiind transportat la Spitalul orasenesc Beclean pentru acordarea de ingrijiri medicale.

            In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari in vederea stabilirii cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs evenimentul.

 

 

           Tanar banuit de savarsirea a doua furturi din autoturisme, identificat de politisti

             La data de 18 septembrie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii bistriteni au identificat un tanar, de 19 ani, din judetul Maramures, banuit de savarsirea a doua furturi din autoturisme, comise in perioada 14-17 septembrie a.c..

           In fapt, acesta ar fi sustras un laptop si 1.000 de lei din interiorul a doua autovehicule, parcate pe raza municipiului Bistrita.

           Prejudiciul cauzat, in valoare de 8.000 de lei, a fost recuperat in totalitate.

           Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a acestuia.

 

 

             A accidentat un pieton si a parasit locul faptei. Politistii bistriteni l-au identificat

              La data de 17 septembrie a.c., in Viisoara, conducatorul unui autoturism a efectuat manevra de mers inapoi, intr-o parcare situata in apropierea unui imobil, fara a se asigura corespunzator, moment in care a suprins si accidentat un tanar, in varsta de 20 de ani, din Bistrita, care se afla in calitate de pieton in spatele autoturismului.

             In urma producerii accidentului, conducatorul auto, un barbat, in varsta de 50 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, judetul Cluj, a parasit locul faptei, fiind identificat, insa, de catre politisti in cursul zilei de 18 septembrie a.c..

             Fata de clujean cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Vatamare corporala din culpa" si "Parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia".

0 comentarii1561 vizualizări19 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0